Tırnak yeme alışkanlığı nedir? Her gece tırnaklarınıza sarımsak sürerseniz...

Günümüzde en yaygın yaşanan rahatsızlıklardan biri olan tırnak yeme alışkanlığının neden kaynaklandığını biliyor musunuz? 2 kişiden birinde görülen tırnak yeme alışkanlığı her ne kadar basit bir rahatsızlık olarak görülse de ilerleyen zamanlarda ciddi sağlık sorunlarına neden olur. Peki tırnak yeme alışkanlığı nedir? Her gece tırnaklarınıza sarımsak sürüp uyursanız ne olur? İşte cevabı...

ABONE OL
GİRİŞ 09.03.2019 08:15 GÜNCELLEME 09.03.2019 08:39 Sağlık
Tırnak yeme alışkanlığı nedir? Her gece tırnaklarınıza sarımsak sürerseniz...
Tırnak yeme alışkanlığı nedir? Her gece tırnaklarınıza sarımsak sürerseniz...

Stres, sıkıntı, kaygı, hayal kırıklığı gibi ruhsal durumlar tırnak yeme alışkanlığını tetikler. Bu alışkanlık zaman ilerledikçe mide, yemek borusu ve bağırsaklarda rahatsızlıklara neden olur. Tırnak yeme alışkanlığı olan kişi ilk olarak acı oje kullanır. Ancak kimi kişilerde bu durum kesin bir çözüme neden olmaz. Ciddi boyutta tırnak yeme alışkanlığı olan kişinin bir uzmana görülmesinde fayda var. Aksi halde ilerleyen bu alışkanlığın altında yatan durum tespit edilip tedavi edilmediğinde kişinin yaşam kalitesini düşürme ile başlayarak hayatını sonlandırmaya kadar gidebilir. Her yaş aralığında görülebilen bu alışkanlık erkeklere oranla kadınlarda daha fazla görülür. Tırnak yeme alışkanlığı devamında saç yolla, parmak emme, diş gıcırdatmaya kadar neden olur. Tırnak yeme ile beraber parmaklardaki etleri de koparan kişilerde uzmanlara göre ciddi ruhsal sorunların olabileceğine işaret eder. Uvuz kaybına zemin hazırlayan bu durumun ciddi olup olmadığını bazı belirtilerle anlaşılabilir.

TIRNAK YEME ALIŞKANLIĞI

TIRNAK YEME ALIŞKANLIĞININ BELİRTİLERİ

- Tırnakları sürekli bir yere sürmek isteği

- Tırnak kenarındaki etler kanayana kadar ileri gidildiğinde 

- Stres ve depresyon anında ağlamak yerine tırnakları yeme

- Sadece el değil ayak tırnaklarını da elle koparmak

- Mide ve bağırsak ağrılarının artması

- Sürekli parmaklarla oynama isteği gibi durumlar alışkanlığın ileri düzeyde olduğunu gösterir.

TIRNAK YEME ALIŞKANLIĞI BELİRTİLERİ

TIRNAK YEME ALIŞKANLIĞINA DOĞAL YÖNTEMLER

NEEM YAĞI

Antiseptik özelliği sayesinde tırnağı enfeksiyonlardan arındırmanın yanı sıra acı tadıyla da alışkanlığı bırakmaya yardımcı olur. Ped pamuğa 5 damla dökün pamuğu tırnağınıza masaj yaparak sürün. Yağ kuruduktan sonra bu uygulamayı tekrar uygulayabilirsiniz.

NEEM YAĞI

SARIMSAK

Tırnak yeme alışkanlığından kurtulmanın en etkili doğal yollarından biri sarımsaktır. Aynı zamanda doğadaki en iyi antiseptik olduğundan tırnaklarınızı güçlendirir. Çiğ sarımsağı ikiye bölerek tırnağınızın uçlarına masaj yaparak sürünüz. 

SARIMSAK

ACI KABAK

Bir acı kabağı üç parçaya bölün blendırdan geçirin. Daha sonra tırnaklarınızı püre haline gelmiş kabağa batırın, daha sonra ılık su ile yıkayın. Bu uygulamayı alışkanlık bitene kadar tekrar edebilirsiniz.

ACI KABAK

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR