Elmanın faydaları nelerdir? Elma suyuna tarçın koyup içerseniz...

Sonbaharda piyasaya çıkan ve kış aylarında sıklıkla tüketilen elmanın insan sağlığına inanılmaz faydaları vardır. Peki elmanın faydaları nelerdir? Tam bir vitamin deposu olan elmanın suyuna tarçın ekleyip tüketildiğindeki faydasını duyunca çok şaşıracaksınız. Haberimizin detayında elmaya dair bilinmeyen her şeyi bulabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 19.01.2019 08:17 GÜNCELLEME 21.06.2019 13:08 Sağlık
Elmanın faydaları nelerdir? Elma suyuna tarçın koyup içerseniz...
Elmanın faydaları nelerdir? Elma suyuna tarçın koyup içerseniz...

Elmanın suyu çıkarıldığında bazı vitamin ve mineral oranları düşerken bazıları yükselir. Örneğin B6 vitamini düşerken lif oranı artar. Aynı zamanda elma suyu sindirim problemi yaşayan kişilere uzmanların önerdiği doğal besinlerden biridir. Elma ayrıca potasyum bakımından da zengin bir besindir. Potasyum maddesi de vücuttaki ağrıları azaltma özelliği vardır. Özellikle uyku problemi olan kişiler için ideal bir meyvedir. Bir bardak elam suyunun içerisine tarçın koyup tükettiğinizde uyku etkisini daha hızlı gösterir. İçeriğinde yüksek miktarda A, E ve C vitaminleri barındırır. Tatlılarda sıklıkla kullanılan bu meyve bazı yörelerde yemeklerde de kullanılır. 

Elma suyu

ELMANIN FAYDALARI NELERDİR? ELMA SUYUNA TARÇIN KOYUP İÇERSENİZ...

- İçeriğinde yer alan flavonoid minerali astım krizi yaşayan hastalar için doğal ilaçtır. Aynı zamanda bu mineral akciğerin deforme olmuş bölgelerini iyileştirir ve korur. Günde bir bardak tüketilen elma suyu akciğerleri enfeksiyonlara karşı korur.

- Bazı yiyecekler karaciğerde zararlı toksinlerin oranını artırır. Düzenli tüketilen elma suyu bu toksinlerin miktarını azaltır.

- C vitamini bakımından zengin olan elma suyu kemik sağlığını koruyarak, kemik hastalıklarına yakalanma oranını azaltır.

- Kırmızı elmada bulunan guercetin birleşeni bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda sinir sisteminde deforme olmuş hücreleri yeniler. 

Elmanın faydaları

- Toplumda her 3 kişide birinde görülen safra kesesi taşını önlemek ve daha sağlıklı kilo vermek için elma suyu en iyi doğal yöntemdir.

- Elma suyu aynı zamanda tonik olarak da kullanılabilir. Kırışıklığa ya da akneye meyilli ciltleri yenilemede ve korumada birebirdir. 

- Suyu çıkarıldıktan sonra K ve B6 vitaminleri her ne kadar azalsa da düzenli tüketildiğinde hafızayı güçlendirir ve alzheimer riskini azaltır.

- Akşamları yatmadan önce bir bardak elma suyunun içine bir adet tarçın koyup içiniz. Bu karışım daha rahat bir uyku çekmenizi sağlar.

- 200 gramlık elmanın içerisinde 7 gram lif bulunur. Günde bir sabah, bir öğlen olmak üzere toplamda iki elma tüketirseniz vücudun ihtiyacı olan günlük lifin yüzde 55'ini karşılamış olursunuz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR