Saç nezlesi nedir? Saç nezlesinin belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır?

Soğuk havalarla beraber artan saç nezlesi hastalığının ne olduğunu biliyor musunuz? Erkeklere oranla kadınlarda daha fazla görülen bu hastalık genellikle duş, havuz ve ağır üst solumun yolu hastalıkları ile beraber ortaya çıkar. Birçok belirti ile seyreden bu hastalığa dair bilinmesi gereken her şeyi sizler için araştırdık.

ABONE OL
GİRİŞ 19.01.2019 08:11 GÜNCELLEME 20.01.2019 08:23 Sağlık
Saç nezlesi nedir? Saç nezlesinin belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır?
Saç nezlesi nedir? Saç nezlesinin belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır?

Saç kökünün kaşınması ve kızarmasına bağlı gelişen saç nezlesi hastalığı şiddetli baş ağrısı ile seyretmektedir. Genellikle duş, havuz ve soğuk algınlığı sonrası yaşanan bu durum erkeklere oranla kadınlarda daha sık yaşanır. Saç derisinin kurutulmaması noktasında da gelişen bu rahatsızlık saç dökülmesine neden olur. Ayrıca saç nezlesine kozmetik ürünler ve saç kökünü deforme edecek kurutma makineleri de sebebiyet verebilir. Ciddi bir sorun olarak başlamayan ancak daha ileri ki dönemlerde tedavi edilmediğinde baş hastalıklarına zemin hazırlar. Tıp dilinde hastalık olarak algılanmazsa da hastalıklara sebep olabilecek bir durum olduğundan kişilerin bu konuda daha dikkatli olmaları konusunda uzmanlar uyarıda bulunurlar. 

SAÇ NEZLESİ HASTALIĞININ NEDENLERİ

- Saçların çok sık bağlanması saç diplerinin hava almasını engeller.

- Duş sonrası ya da yağmur sonrası kurulanmayan ve soğuk rüzgara maruz kalan saçların kökleri zamanla gücünü kaybeder ve bu durumda hem saç nezlesine hem de saçın dökülmeye neden olur.

- Islak saça birden sıcak fön tutulması saçın kökünü yakar. Aynı zamanda saç derisinin ani sıcak hava ile karşılaşması hastalığa davetiye çıkarır.

- Sürekli şampuan değiştirmek ve saça kozmetik ürünler uygulamakta, saç nezlesinin nedenlerindendir. 

- Sert şekilde taranan saç deriye zarar verir, böylece hasar almış saç derisi hastalığa yakalanmayı kolaylaştırır.

Saç nezlesi belirtileri

SAÇ NEZLESİNİN TEDAVİSİ VAR MIDIR?

Tıp dilinde hastalık olarak adlandırılmayan saç nezlesinin tedavisi bulunmamaktadır. Bu rahatsızlığı engellemek için öncelikle sorunun ne olduğu öğrenilir. Hastalığa neden olan durumlar tespit edilip ortadan kaldırılmasına rağmen, sorun devam ediyorsa bir uzmana görünmekte fayda vardır.

SAÇ NEZLESİNE YAKALANMAMAK İÇİN TAVSİYELER...

Saç nezlesi hastalığına yakalanmamak için ıslak saçla dışarı çıkılmamalıdır. Saç bakımı için doğal yöntemler kullanılmalıdır. Saçların sıkı bağlanılmasından kaçınılmalıdır. Saç şekillendirici jöle ve spreylerin kullanımı azaltılmalıdır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR