Günde bir kase üzüm yerseniz ne olur?

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan üzümün hiç duymadığınız faydalarını sizler için araştırdık. İşte siyah ve yeşil olmak üzere iki çeşidi olan üzümün inanılmaz faydaları...

ABONE OL
GİRİŞ 29.07.2018 07:07 GÜNCELLEME 29.07.2018 12:19 Sağlık
Günde bir kase üzüm yerseniz ne olur?
Günde bir kase üzüm yerseniz ne olur?

Üzüm, içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde birçok hastalığa bitkisel çözümdür. E ve C vitaminlerinden 60 kat daha fazla antioksidan özelliği olan üzümü günde bir kase tükettiğinizde neler olacağını sizler için derledik. İşte uzmanların önerdiği sıvı oranı yüksek meyvenin mucize etkileri...

GÜNDE BİR KASE ÜZÜM YERSENİZ NE OLUR?

- E ve C vitamini bakımından zengin olan tüm meyvelerden daha fazla antioksidan içerdiğinden bağışıklık sistemini kanserli hücrelere karşı korumada etkili bir besindir. Siyah üzümün kabuğunda antioksidan maddesi yeşil üzüme oranla daha fazla bulunmaktadır.

- Yüksek kolesterol kan akışını hızlandırdığından tansiyon ve kalp hastalıklarının ortaya çıkma riski artar. Üzüm içerdiği fosfat ve sodyum sayesinde vücuttaki kan akışını dengeleyerek bu ihtimali sıfıra indirir. Özellikle günde bir kase siyah üzüm tüketmeniz kan ve kılcal damarlarınızın güçlenmesine yardımcı olacaktır.

- Üzüm ilerleyen yaşlarda yaşanma ihtimali olan katarak hastalığını önlemek içinde tüketilmesi gereken ideal meyvedir. Ayrıca içerdiği beta karoten göz damarlarının güçlenmesini sağlar.

- Çeşitli sebeplerden dolayı kollajen vücutta azaldıkça ciddi kemik ve cilt hastalıklarının ortaya çıkmasına neden olur. Üzüm kollajen miktarını koruyarak bu durumların yaşamasını önler. Ayrıca içerdiği flavanoid madde sayesinde ciltte yaşlanmaya meyilli hücreleri yenileyerek cilde daha parlak ve sıkı bir görünüm sağlar.

- Yapılan araştırmalarda üzüm hiperaktivite ve dikkat eksikliğine de iyi geldiği ortaya çıkmıştır. Üzüm, içerdiği yüksek demir maddesi sayesinde beyin sağlığını korur.

- Günde bir kase üzüm, besinlerden kaynaklı meydana gelen kabızlığı önler. Ayrıca bir fincan tüketilen kuru üzümde stres ve depresyon gibi rahatsızlıkların da yaşanma ihtimalini azaltır.

YORUMLAR 2
  • Svobodno 5 yıl önce Şikayet Et
    Ocağımıza incir ağacı dikilir! ;)) Beş kişi demek 5 kâse üzüm demek :))
    Cevapla
  • Umut 5 yıl önce Şikayet Et
    Üzüm bağı dik daha şifalı
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR