Her gün bir bardak ak söğüt kabuğu çayı içerseniz ne olur?

Söğüt ağacından elde edilen ak söğüt kabuğunun vücudumuza birçok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Yüzyıllardır bitkisel tedavi yöntemlerinde kullanılan ak söğüt kabuğunun inanılmaz faydalarını sizler için araştırdık. İşte ak söğüt kabuğunun bilinmeyen faydaları...

ABONE OL
GİRİŞ 04.08.2018 08:18 GÜNCELLEME 05.08.2018 08:34 Sağlık
Her gün bir bardak ak söğüt kabuğu çayı içerseniz ne olur?
Her gün bir bardak ak söğüt kabuğu çayı içerseniz ne olur?

Yüzyıllar önce Mevlana "Mesnevi" adlı eserinde söğüt ağacının faydası olduğunu belirtmiş. Sabahları bir bardak çay olarak tüketilen bu şifa kaynağı birçok hastalığın ortaya çıkmasını engeller. 

İŞTE AK SÖĞÜT KABUĞU ÇAYININ FAYDALARI

- İçerdiği anti-bakteriyel maddeler vücutta oluşma ihtimali olan kireçlenmeyi engeller. Özellikle kireçlenmeden kaynaklı meydana gelen diz ağrılarının oranını azaltır. 

- Aspirin ilacının ham maddelerinden biri olan söğüt kabuğu baş hastalıklarından kaynaklı meydana gelen ağrılara karşı kullanılır. Uzmanlar bu çayı, migren ve sinüzit hastalarının düzenli tüketmesi gerektiğini vurguluyor.

- Adet döneminde meydana gelen aşırı iltihaplanma ve sancıları azaltmada birebir fayda sağlayan doğal yöntemdir.

- Bazı zararlı gıda ve çevresel faktörlerden dolayı kanda azalan trombosit hücrelerin sonucunda oluşan iltihaplı ödemleri idrar yoluyla vücuttan atar.

- İçerdiği antioksidan birleşenleri sayesinde bağışıklığı güçlendirerek vücudun kanserli hücrelere olan direncini artırır.

AK SÖĞÜT KABUĞU ÇAYI NASIL YAPILIR?

Bir yemek kaşığı kurutulmuş ak söğüt kabuğuna 3 su bardağı su ekleyerek iyice kaynatın. Daha sonra 5 damla limon sıkıp gün içerisinde bir bardak tüketmeniz de fayda var.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR