Dudak mantarı nedir ve nasıl geçer?

Dudakların çok sık çatlamasının altında yatan önemli ve bulaşma ihtimali yüksek olan dudak mantarı hastalığının ne olduğunu biliyor musunuz? Peki dudak mantarı nasıl oluşur ve nasıl geçer? Sizler için bu soruların yanıtlarını araştırdık. İşte dudak mantarına dair bilinmeyenler...

ABONE OL
GİRİŞ 17.09.2018 08:11 GÜNCELLEME 17.09.2018 08:11 Sağlık
Dudak mantarı nedir ve nasıl geçer?
Dudak mantarı nedir ve nasıl geçer?

Genellikle aft, uçuk ve dudak hastalıkları sonrasında ortaya çıkan dudak mantarının birçok şekli vardır. Ağrıya neden olmayan bu hastalık görüntü bozukluğuna neden olabilir. Erken müdahale edildiğinde doğal yöntemlerle bile geçebilir. Ancak önemsenmediğinde ciddi sorunlara neden olur.

TOPLU ALANLARA DİKKAT!

Toplu alanlar bu hastalığın hızla yayılmasını sağlar. Virüs hava ile temas ettiğinden daha hızlı büyür ve artar. Bu yüzden sıklıkla el ve yüz dezenfekte edilmelidir. Bağışıklığı zayıf kişilerde enfeksiyon virüsleri daha rahat çoğaldığından bu kişiler dudak mantarına yakalanma açısından risk grubuna girer.

DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Profesör İbrahim Saraçoğlu'nun genel mantarlarla ilgili önerdiği aynısafa (portakal nergisi) kürü dudak mantarı rahatsızlığı içinde birebir fayda sağlar. Anti-bakteriyel etkisi olan aynısafa bitkisi ile hazırlanan karışım hem ağız içi yaralara hemde dudak mantarına iyi gelir. 

AYNISAFA KÜRÜ

1 tatlı kuru aynısafa yaprağı 1 su bardağı kaynar suya koyun ve kapağını kapatarak 10 dakika bekleyiniz. Daha sonra süzün ve soğuduktan sonra kulak çubuğu yardımıyla dudaklarınıza sürünüz. Ağız içi yaraları için ise gargara yapınız. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR