At kuyruğu otunun faydaları nelerdir?

Halk arasında kırkkilit otu olarak bilinen at kuyruğunun inanılmaz faydaları vardır. Ödem atmadan bağışıklığı güçlendirmeye kadar etkili olan bu ota dair bilinmeyenleri sizler için derledik. İşte at kuyruğu otunun faydaları...

ABONE OL
GİRİŞ 17.09.2018 08:13 GÜNCELLEME 18.09.2018 08:17 Sağlık
At kuyruğu otunun faydaları nelerdir?
At kuyruğu otunun faydaları nelerdir?

Acı madde, saponin, tanen, silisik asit ve potasyum barındıran at kuyruğu nemli topraklarda yetişir. İçeriğindeki bu maddeler birer anti mikrop savar özelliğindedir. Gövdesinden ayrılarak kurutulan sapları, yüzyıllar önce bitkisel tedavilerde kullanılırmış.

İŞTE AT KUYRUĞUNUN İNANILMAZ FAYDALARI

- Özellikle mevsim geçişlerinde sıklıkla rastlanan ağız ve bademcik iltihaplarına yakalanma riskini azaltır. 

- İçerdiği çözücü maddeler sayesinde böbreklerde biriken kalıntıları idrar yolu ile atarak taş ve kum oluşumunu önler.

- İçerdiği silisik asit deri, tırnak ve saç rahatsızlıklarında kullanılır. 

- Kurutulan saplar kaynatıldıktan sonra kullanılan şampuana eklendiğinde saça diplerini besler ve saç derisinde deforme olmuş hücreleri yok eder. Böylece kepek oluşumunu da önlemiş olur.

- Metabolizma bozukluğu sonucu ortaya çıkan gut ve romatizma hastalıklarına da doğal şifa olan bu otu küvet ya da içine oturup uzana bileceğiniz plastik bir leğenin içine sıcak su doldurun ve bu otu içerisine dökünüz. 15 dakika bekledikten sonra bu suya girerek 30-40 dakika yıkanınız.

- Vücutta biriken iltihaplı ödemleri, organları hasara uğratmadan vücuttan atar.

AT KUYRUĞU ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Bir bardak suyu kaynatın daha sonra içerisine bir tatlı kaşığı kadar kurutulmuş at kuyruğu otu koyunuz. 10 dakika demlendikten sonra gün içerisinde aç karnına 2-3 bardak tüketebilirsiniz. Bu çay sindirimi kolaylaştırdığından zayıflamanıza da yardımcı olur.

YORUMLAR 2
  • Fatih Özyoldaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Fazlası karaciğer iflası ve pankreas iflasına yol açar
    Cevapla
  • Lütfi 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayılanlardan ayrıca idrar söktürdüğünden kumları döker.Böbreklerde taş oluşumuna engel olur.Diğer türü bazı bölgelerde diken ve ağaçlara sarılı olan uğla denmektedin.Kendim kullandım.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR