Pepino meyvesinin faydaları nelerdir?

Son yıllarda trend besinler arasına giren pepino meyvesinin faydaları ortaya çıktı. Peki, pepino meyvesi nedir nerede yetişir ve faydaları var mıdır? Sizler ülkemizde trend olan bu meyveyi araştırdık. İşte pepino meyvesinin merak edilen faydaları...

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2018 08:00 GÜNCELLEME 29.09.2018 08:39 Sağlık
Pepino meyvesinin faydaları nelerdir?
Pepino meyvesinin faydaları nelerdir?

Ülkemizde son 5 yıldır üretilmeye başlanan pepino meyvesinin ana vatanı Güney Amerika kıtasıdır. Patlıcan ailesine ait bu meyvenin tadı kavun meyvesi ile hemen hemen aynıdır.

ŞEKER HASTALARI RAHATLIKLA TÜKETEBİLİR!

Gelişim çağındaki çocuklardan tutunda adet dönemindeki kadınların sağlığına kadar birçok alanda fayda sağlar. Ayrıca içerdiği şeker kandaki şekeri dengelediğinden diyabet hastalarının rahatlıkla tüketebileceği bir meyve türüdür.

Üst solunum yollarına karşı bağışıklığı artıran bu besin aynı zaman da içerdiği kalsiyum sayesinde kemik yapısını güçlendirerek ağrıların oranını azaltır. 

UYKUYU DÜZENLER

Çok az besinde bulunan K vitamini bakımından oldukça zengin olan bu meyve kanın pıhtılaşmasını hızlandırarak hemofili hastalığı gibi riskli hastalıklara doğal fayda sağlar. Beyindeki melatonin hormonunu artıran pepino meyvesi uyku problemi yaşayan kişiler için de birebir faydalıdır.

Kalın tabakası sayesinde lif oranı yüksek olan bu meyve sindirimi kolaylaştırır. Aynı zamanda tokluk hissi verir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR