Civan perçemi otunun faydaları nelerdir?

Yüzyıllardır alternatif tıpta kullanılan civan perçeminin faydaları saymakla bitmiyor. Peki, civan perçemi nedir? Sizler için civan perçemine dair merak edilenleri araştırdık...

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2018 08:18 GÜNCELLEME 27.09.2018 12:09 Sağlık
Civan perçemi otunun faydaları nelerdir?
Civan perçemi otunun faydaları nelerdir?

Civan perçemi otu, kırktan fazla türü olan bu bitki güneşle beraber etrafa hoş bir koku salgılar. Eylül aylarında dağlarda mor, pembe ve sarı renklerde ortaya çıkar.

Civan perçemi güneşte kurutularak tüketilir. Çay olarak tüketilen bu ot bir bardak kaynayan suya atılır. 10 dakika demlenmesi beklenilen çay daha sonra süzülerek tüketilir. Uzmanlar 10 dakikadan uzun süre bekletilen civan perçemi otunun zararlı olabileceğini vurgular.

İŞTE CİVAN PERÇEMİN FAYDALARI

- Makat bölgesinde oluşan basur memelerinin geçmesi için birebir fayda sağlar. 

- Civan otu içerdiği uçucu yağ sayesinde ciltte deforme olmuş hücrelerin yenilenmesinde yardımcı olur. Cildin yenilenmesini desteklediğinden yara, enfeksiyonların ve iltihaplı ödemlerin iyileşmesini hızlandırır.

- Boğaz enfeksiyonlarını gidermede birebir fayda sağlar aynı zamanda boğazdaki iltihapları balgam yolu ile atmaya yardımcı olur. Sürekli öksürüğü keserek nefes alıp vermeyi kolaylaştırır.

- Midede oluşan fazla asit oranını dengeler ve mide duvarının yağlı yiyeceklerden zarar görmesini engeller. Mide delinmesi ve bulantısı gibi rahatsızlıklara yakalanma oranını azaltır.

- Regl dönemleri ağrılı geçen kadınlar için doğal ağrı kesici çaylarının başında gelir.

- Vücuttaki serbest radikallerin sayısını azaltarak bağışıklığı güçlendirir. Böylece vücudun kanserli hücrelerle savaşmasını kolaylaştırır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR