Akçaağaç şurubunun faydaları nelerdir?

Çınar pekmezi ya da maple şurubu olarak da bilinen akçaağaç şurubunun faydalarını biliyor muydunuz? Peki akçaağaç şurubu nedir? Sizler için bu soruların yanıtlarını araştırdık. İşte akçaağaç şurubunun faydaları...

ABONE OL
GİRİŞ 25.10.2018 08:09 GÜNCELLEME 25.10.2018 12:43 Sağlık
Akçaağaç şurubunun faydaları nelerdir?
Akçaağaç şurubunun faydaları nelerdir?

İsfendan Çınar ağıcının gövdesinde bulunan ağacın öz suyuna akçaağaç şurubu denir. İşlem gördükten sonra kullanılan bu şurup birçok hastalığa fayda sağlar. Doğal tatlandırıcı olan akçaağaç içeriğinde magnezyum, demir, fosfor, potasyum, manganez, çinko, kalsiyum ve riboflavin gibi maddeler barındırır. Tam bir enerji deposu olan şurubun faydalarını sizler için derledik. 

AKÇAAĞAÇ ŞURUBU İLE ZAYIFLAMAK için TIKLAYIN

İŞTE AKÇAAĞAÇ ŞURUBUNUN FAYDALARI

- İçerdiği maddeler sayesinde antioksidan etkisi yüksek olan akçaağaç şurubu bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra vücudu serbest radikallerden arındırır.

- Vücutta kandaki değerlerin değişmesinden dolayı belirli bölgelerde iltihap toplanır. Bu iltihapların çözülmesini sağlayarak idrar yolu ile vücuttan atar. Bunun yanı sıra kandaki değerleri dengeler.

- Antiseptik özelliği sayesinde ciltte deforme olmuş hücreleri de yeniler. Böylece yaşlanmayı engelleyerek cildin daha parlak olmasını sağlar. 

- Şampuanın içerisine yarım çay bardağı akçaağaç şurubu koyarsanız. Tüm saç sorunlarının yüzde 80 gözle görülür şekilde yok olduğunu göreceksiniz. 

- Doğal şeker olduğundan vücudun şeker oranını olumsuz etkilemez. Ancak fazla tüketilmemelidir. 

- Üst solunum yolları hastalıklarına doğal ilaç olmasının yanı sıra kanserli hücrelerin sayısını da azaltır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR