Kış soğuklarına karşı böbrekleri koruma yolları

Kış aylarında en sık görülen rahatsızlıklarından biri olan böbrek hastalıklarından korunma yollarını sizler için araştırdık. İşte kış soğuklarına karşı böbrekleri koruma yolları...

ABONE OL
GİRİŞ 06.11.2018 08:10 GÜNCELLEME 06.11.2018 10:43 Sağlık
Kış soğuklarına karşı böbrekleri koruma yolları
Kış soğuklarına karşı böbrekleri koruma yolları

Vücutta soğuk havadan en çok etkilenen organlardan biri olan böbrekleri ciddi hastalıkları da beraberinde getirebilir. Soğuk havalarda vücutta kan akışı dengesizleşir. Gövde ve başın ısı değeri artarken ayaklar ve ellerin ısısı düşer. Kan akışındaki dengesizlik aynı zamanda hastalıklara karşı vücut direncini artıran beyaz kan hücrelerinin de azalmasına neden olur. 

İŞTE KIŞ SOĞUKLARINA KARŞI BÖBREKLERİ KORUMANIN YOLLARI

- Soğuk algınlığı en çok böbrekleri etkilediğinden zamanında aşı yapılmalıdır. Özellikle kronik rahatsızlıkları olanların bunu durumu ihmal etmemesi gerekir.

- Bu aylarda vücudun en çok ihtiyacı olan sıvı oranı düşer. Hastalık sırasında yaşanan terleme ve ishal gibi durumlarla da bu durum iki kat yaşanır. Bu zamanlarda uzmana başvurulmadan alınan antibiyotikler ise daha ciddi sorunlara neden olabilir. Böbrek yeterli miktarda su almadığından aynı zamanda gereksiz ilaçlara maruz kaldığından güçsüzleşir ve işlevselliğini kaybeder. Kış aylarında bu yüzden 3 litreden az su tüketilmemelidir ve hastalık sırasında mutlaka bir uzmana danışılmalıdır. 

- Burun ısısı düşünce rinovirüsler daha fazla ürer. Bu da vücut bağışıklığını olumsuz etkiler. Soğuk havalarda ve gün içerisindeki soğuk saatlerde burnunuzun üşümemesi için dikkatli giyinmelisiniz.

- Kış aylarında en çok rastlanan hastalıklardan biri de idrar yolu enfeksiyonudur. Bu hastalık direk olarak böbrekleri etkiler. Uzun süre idrara çıkılmadığında idrar torbasına reflüye neden olur. 

- Sağlıklı yaşamanın en temel kurallarını kışında yapmalısınız. Zamanında öğün atlamadan beslenme, spor yapma, bol bol süt ve yeşillik tüketilmelidir. İlaçlara başvurmadan önce doğal ve faydalı yollar denenmelidir. Meyve ve su tüketimine dikkat edilmelidir. Aynı zamanda kişisel bakımda oldukça önemlidir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR