Canan Karatay'dan modern buğday uyarısı

Sağlıklı yaşam için sık sık zeytinyağı içmeyi vurgulayan Prof. Dr. Canan Karatay modern buğday yerine siyez buğdayı tüketimi hakkında uyarılarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 05.11.2018 09:48 GÜNCELLEME 06.11.2018 08:19 Sağlık
Canan Karatay'dan modern buğday uyarısı
Canan Karatay'dan modern buğday uyarısı

Prof. Dr. Canan Karatay, cüce buğday olarak da bilinen modern buğday ile ilgili uyarılarda bulundu. Modern buğday kullanılmaması için çağrıda bulunan Karatay, "Modern cüce buğday hayatımıza girdiği günden itibaren hastalıklar inanılmaz derecede artış gösterdi.Bağırsaklarda yaşanan sorunlar ve buna bağlı hastalıklar da arttı. Modern buğdaydan yapılan ekmekler tüketilmemeli. Onun yerine siyez unundan yapılan ekmekler tüketilmeli" diyerek sözlerine devam etti.

"Hastalıklardan korunmak için ilaçlara değil sağlıklı besinlere sarılmamız gerekiyor.Genetik denen hastalıklardan korunmak için her türlü ekmek, simit, pirinç, patates, mısır, makarna, börek, poğaça, şeker, çikolata, bal, reçel, pekmezden uzak durmalıyız. Sağlıklı bir şekilde güne başlamak için köy yumurtası, zeytin, peynir, köy tereyağ, badem, ceviz, kuru kayısı ve bol yeşillik tüketmeliyiz. Ben hangi besinlerin hangi hastalığa iyi geleceğini anlatmaktansa hastalıkların oluşumunu nasıl önleyebileceğimizi anlatıyorum. Vücutta sinsi sinsi başlayan hastalıkların temel nedeni kronik inflamasyondur. Bunu birçok faktör bir arada başlatır. En önemli ve temel başlatıcılar, insülin hormonunu direkt olarak yükselten glisemik indeksli, rafine karbonhidratlı yiyecek ve içeceklerdir. Yani kan şekeri ve insülin hormonunun kanda uzun süre yüksek seyretmesi sonucu başlayan mikropsuz kronik yangın. Önemli olan bu yangını başlatmamaktır. Eğer başlamışsa da temeline inip yangını söndürmek gerekir. Yangın söndürmek için ilaçlara gerek yoktur. İlaçlar yangına körükle gidiyor. Başta diyabet olmak üzere tüm kronik dejeneratif hastalıklar iyileşebilir. İyileşebilir dediğim hastalıkların hepsinin sebebi şeker. Bu yüzden başta diyabet, hipertansiyon, obazite olmak üzere tüm kronik dejeneratif hastalıklar iyileşebilmesi ve kronik yangını başlatan şekerden uzak durmak gerekiyor." diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • canan 5 yıl önce Şikayet Et
    Canan hanım vatandaşı değil, bu sağlıksız üretilenlere izin verenleri, denetlemeyenleri uyarsanız daha doğru olmaz mı? Vatandaş uzman olmak zorunda mı?
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    Canan Hanım ,iyi hoş diyorsun belki ama millet halk ekmek satış yerleri önünde ucuz ekmek alabilmek için kuyruklara giriyor,yani anlıyacağın yiyeceğin sağlıklısını değil,UCUZ unu arıyor ve alabiliyor. bugün ülkemizde marketlerin dükkan önüne koydukları bozulmuş çürük sebze ve meyveleri toplayıp yiyenler var Canan Hanım. sen milete nasıl ucuza karnını doyurabilir onu anlat.
    Cevapla
  • Huriye Yücel 5 yıl önce Şikayet Et
    Siyes bulguru diyor (genetiğinle oynanmamıs bulgur)
    Cevapla
  • ccc 5 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar için şifa olan bal nasıl yenmelimi yoksa yenmemeli mi hocam geçen bir gastro arkadasımla konustum herkesin miğde bağırsak sorunu başladı dedi Allah yardımcımız olsun
    Cevapla
  • Hatice 5 yıl önce Şikayet Et
    Yenmemeli belkide o yüzden ki şimdi organik bal da yok. Ama un şeker konusunda katılıyorum canan hanıma.
    Cevapla
  • fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    canan teyzem ne söylüyorsa doğru söylüyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR