Etkili 21 gün şekersiz diyet listesi (ideal & kolay örnek menü): Yasaklar!

Hem sağlıklı hem de dengeli beslenme modeline uyum gösterebilmeniz ve bunu hayatınızın olmazsa olmaz bir parçası şekline dönüştürmenizde yadsınamayacak derecede destek veren 21 gün şekersiz diyet listesi ile evde zahmet çekmeden kolayca zayıflamak mümkün! Gerek şeker gerekse tatlandırıcı içerikli gıdaların hiçbir surette tüketilmemesini merkeze alan sağlıklı - kesin kilo verdiren 21 gün şekersiz diyeti listesi toplamda kaç kilo verdirir ve yenmemesi gerekenler neler? Bel ve basen bölgesinde yağların yok edilmesinde aktif rol üstlenen en hızlı zayıflatan & kalıcı kilo verdiren ve göbek eriten 21 gün şekersiz diyet listesi örnek menü

ABONE OL
GİRİŞ 31.08.2019 21:48 GÜNCELLEME 04.10.2019 11:31 SAĞLIK
Etkili 21 gün şekersiz diyet listesi (ideal & kolay örnek menü): Yasaklar!
Etkili 21 gün şekersiz diyet listesi (ideal & kolay örnek menü): Yasaklar!

21 gün şekersiz diyet listesi, esasına bakıldığında şimdilerde uygulama sıklığı bir hayli artış gösteren tek tip beslenmeye dayanan diyetlerin aksine sağlıklı gıdaların dengeli bir şekilde tüketimini içeren etkili ve kalıcı bir zayıflama yöntemidir. Bu kilo verme programında şeker ve tatlandırıcı içerikli yiyeceklerden ve içeceklerden kesinlikle kaçınmak ve aynı zamanda da aşırı karbonhidrat içeren gıdalardan ve paketli ürünlerden de muhakkak uzaklaşmanız gerekmektedir. Belirtilen süre zarfında tüm kuralları doğru-eksiksiz uyguladığınız takdirde hem sağlığınızı güçlendirecek hem de ideal bir forma kavuşmanızın kapılarını ardına kadar aralayacak kesin ve en hızlı kilo verdiren 21 gün şekersiz diyeti listesinde yasaklı olan besinler ve izin verilen yiyecek/içecek listesinde neler bulunmaktadır? Vücudun her türlü olumsuz etmenlere karşı direnç kazanmasının ve bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinin yanı sıra sağlıklı, etkili ve kalıcı zayıflatan 21 gün şekersiz diyet listesi örnek menü!

 

EN POPÜLER ALKALİ DİYETİNİN NASIL YAPILDIĞINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

SAĞLIKLI ZAYIFLATAN 21 GÜN ŞEKERSİZ DİYET LİSTESİ NEDİR?

 

İsminden de anlaşılabileceği üzere size verilen 21 gün süresince şeker ve şeker içerikli gıdaları/yiyecekleri beslenme rutininizden yok etmeniz gerekmektedir. Kesin ve en hızlı kilo verdiren bu diyet listesinde; bildiğimiz beyaz şekerin dışında hem esmer şekeri hem de bu şekerlerden yapılmış hamur işlerini ve tatlıları da 21 gün boyunca öğünlerinizden tamamen çıkarmanız lazım gelmektedir.

21 GÜN ŞEKERSİZ DİYET LİSTESİ KAÇ KİLO VERDİRİR?

Bu zayıflama programında 21 günün sonuna gelindiğinde; minimum dört (4) maksimum yedi (7) kilo verdirmektedir. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki, vereceğiniz bu kilo tamamen yağdan gideceği için kalıcı zayıflamayı beraberinde getirmektedir. Bu nedenle uzun vadede ideal kiloda kalmak isteyenlerin özellikle uygulaması tavsiye kilo verme yöntemleri arasındadır.

NEDEN 21 GÜN ŞEKERSİZ DİYET LİSTESİ OLARAK TANIMLANMAKTADIR?

Hemen herkes bu sağlıklı, etkili ve kalıcı zayıflatan bu diyetin neden 21 gün boyunca uygulandığını merak etmiştir. Bilimsel araştırma kaynaklı olan sebebine açıklık getirilecek olursa, konuya yönelik gerçekleştirilen pek çok araştırma doğrultusunda gerek kişilerin herhangi bir şeyin eksikliğine alışabilmesi gerekse bedenin kendisini şeker maddesinin bütün zararlarından temizleyebilmesi ve tamamen sağlıklı bir yapıya kavuşabilmesi için 21 gün en son derece ideal bir zaman dilimi olmaktadır.

Şekersiz beslenme diyeti listesini 21 gün süresince kesintisiz ve tüm kuralların dışına çıkmaksızın uyguladığınız takdirde eski beslenme düzeninize nazaran canınız oldukça az tatlı çekecek ve belki de bu zayıflama programının başarılı bir şekilde sonuna gelindiğinde de hayatınız boyunca birdaha şekerli yiyecekler ve içecekler tüketmeyi tercih etmeyeceksiniz.

ETKİLİ VE KALICI KİLO VERDİREN 21 GÜN ŞEKERSİZ DİYET LİSTESİNDE UYGULANMASI GEREKEN KURALLAR NELERDİR?

21 gün şekersiz diyet listesinde şayet canınınız ekmek yahut hamur işi yemek istediğinizde çavdarlı, kepekli, karabuğdaylı, tam buğdağ unlu veya kinoalı çeşitlerinden aşırıya kaçmayacak ölçüde gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

21 gün şekersiz diyeti yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesi de eğer ki tatlı yemek isterseniz bu gereksiniminizi taze ve mevsiminde meyvelerden karşılayabilirsiniz. Olur da bu ihtiyacınızı yine geçirmezse bal ve pekmez gibi sağlıklı alternatiflerden elbette ki dozunda yararlanabilirsiniz.

Hızlı kilo verdiren ve kesin zayıflatan diyet listesini uygularken şeker ve tatlandırıcı içeren tüm tatlılardan uzak durmanızın dışında yüksek oranda karbonhidrat ve yağ içeren besinleri ve makarna, beyaz ekmek gibi ürünleri de tüketmemeniz gerekmektedir.

Bel incelten, basen ve göbek eriten 21 gün şekersiz diyet listesini yaparken içerisine şeker katmadığınız sürece bütün bitki çaylarını içebilir ve dilediğiniz baharatı da dozunu kaçırmayacak şekilde yiyeceklerinize tat katması açısından da yararlanabilirsiniz.

Tatlı yeme ihtiyacınızı gidermek için meyvelerin dışında bal yahut pekmez tüketmeye yöneleceksiniz gün içerisinde 1 tatlı kaşığı ölçüsünden fazla tüketmemeye gayret etmeniz gerekmektedir.

Gün içerisinde öğünlerinizde istediğiniz mevsim meyveleri ve sebzelerinden yararlanabileceğiniz gibi, tahıllardan ve tohumlardan, baklagil yemeklerinden tüketebilirsiniz. Aynı zamanda tavuk, kırmızı et veya balık gibi az yağlı etlerden de faydalanabilirsiniz.

Tüm paketli gıdalardan/yiyeceklerin tüketimine asla yer vermemenizin ve abur cubur içeceklerini ve yiyeceklerini beslenme düzeninizden çıkarmanızla beraber gün içerisinde 2 ila 2,5 litre su tüketimine özen göstermelisiniz. Aynı zamanda bol bol açık havada yürüyüş yapmaya dikkat etmenizle birlikte de eğer vakit bulabiliyorsanız çok daha etkili olması açısından spor yapabilirsiniz.

21 gün şekersiz diyet listesinin belki de dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise hem sütlü hem de şerbetli tatları, hem de çoğu zaman karşı koyamadığınız kekleri ve kurabiyeleri, meyveli yoğurt ve dondurmaları asla tüketmemeniz lazım gelmektedir.

21 gün şekersiz diyet listesi

EN HIZLI VE KESİN KİLO VERDİREN 21 GÜN ŞEKERSİZ DİYET LİSTESİ ÖRNEK MENÜ!

-PAZARTESİ 1.GÜN

*Kahvaltı menüsü: 1 adet haşlanmış yumurta, peynir, domates-salatalık, bol bol yeşillik, dilerseniz 1 dilim tam buğday ya da çavdar ekmeği
*Ara öğün vakti: 1 porsiyon meyve
*Öğlen yemeği menüsü: 1 kase sebze çorbası (kremasız, unsuz), ızgara balık ya da tavuk, bolca salata
*Ara öğün vakti: Yoğurt ya da 1 porsiyon meyve
*Akşam yemeği menüsü: Zeytinyağlı sebze yemeği, bulgur pilavı, yoğurt

-SALI 2.GÜN

*Kahvaltı menüsü: Domates-salatalık, bol bol yeşillik, lor peyniri, zeytin, 1 dilim tam buğday ya da çavdar ekmeği
*Ara öğün vakti: 1 porsiyon meyve
*Öğlen yemeği menüsü: Izgara et ya da köfte, bol bol salata, yoğurt
*Ara öğün vakti: Ceviz ya da çiğ badem
*Akşam yemeği menüsü: Etli sebze yemeği, bulgur pilavı, cacık

-ÇARŞAMBA 3.GÜN

*Kahvaltı menüsü: Peynirli omlet, domates-salatalık ve bolca yeşillik, tam buğday ya da çavdar ekmeği
*Ara öğün vakti: 1 porsiyon meyve
*Öğlen yemeği menüsü: Fırınlanmış et yemeği (balık, tavuk ya da kırmızı et), bolca salata
*Ara öğün vakti: Ceviz ya da çiğ badem
*Akşam yemeği menüsü: 1 kase çorba (kremasız/unsuz), zeytinyağlı sebze yemeği, yoğurt

-PERŞEMBE 4.GÜN

*Kahvaltı menüsü: Yulaf ezmeli, taze meyveli ve tarçınlı bir kase yoğurt
*Ara öğün vakti: 1 porsiyon kuru meyve
*Öğlen yemeği menüsü: Kuru baklagil yemeği, bulgur ya da karabuğday pilavı, yoğurt
*Ara öğün vakti: 1 dilim çavdar ekmeği, bir parça peynir
*Akşam yemeği menüsü: Zeytinyağlı sebze yemeği, cacık

diyet listesi örnek menü

-CUMA 5.GÜN

*Kahvaltı menüsü: Yumurta (haşlanmış, omlet ya da menemen), 1 dilim ekmek, domates-salatalık ve yeşillik
*Ara öğün vakti: 1 porsiyon meyve
*Öğlen yemeği menüsü: Mantar yemeği, bulgur pilavı, bolca salata
*Ara öğün vakti: Ceviz, çiğ badem ya da çiğ fındık
*Akşam yemeği menüsü: Izgara sebze yemeği, ekmek ve yoğurt

-CUMARTESİ 6.GÜN

*Kahvaltı menüsü: Laktoz süt ile hazırlanmış meyveli smoothie (muz, hurma, yulaf ezmesi kullanılabilir)
*Ara öğün vakti: Kuru yemiş (ceviz, çiğ badem ya da fındık)
*Öğlen yemeği menüsü: Izgara tavuk, bulgur pilavı, bolca salata
*Ara öğün vakti: 1 porsiyon meyve ya da kuru yemiş
*Akşam yemeği menüsü: Fırın sebze yemeği, yoğurt

PAZAR 7.GÜN

*Kahvaltı menüsü: Yoğurt, yulaf ezmesi ve tarçın karışımı
*Ara öğün vakti: Kuru yemiş
*Öğlen yemeği menüsü: Balıklı, tavuklu, karabuğdaylı ya da kinoalı salata
*Ara öğün vakti: 1 porsiyon kuru meyve
*Akşam yemeği menüsü: Etli sebze yemeği, yoğurt, çavdar ekmeği

en hızlı ve kesin kilo verdiren diyet listesi

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • yeşim 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi
    Cevapla
  • blob 4 yıl önce Şikayet Et
    günlük yenilmesini önerdiğiniz şeylerin ben yarısını bile yemem, şeker veya tatlı ne derseniz zaten sevmem ama kilo hep sabit, demek yerine oturmuş :) 6 yıl önce 135 kilodan 96 ya kadar düşmüştüm, nasıl mı oldu, ekmeğin her türünü bırakıp günlük yürüyüşlere çıktım, önce 15 dakika dayanabildim bu yürüyüşler 2 saat 45 dakika oldu bir süre sonra, 4 beden küçülmenin keyfi tarifsiz.
    Cevapla
  • ugur 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen 135 kiloyum vermeye calisiyorum ama su bogazi tutmak zor.
    Cevapla
  • Sevdaa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende 80 den 55 e düştüm bu diyetle
    Cevapla
  • Tuana Özer 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar sürede acaba cevap verirseniz sevinirim yarın başlayacağım da
    Cevapla
  • Nisa Nur 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar sürede
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben kola ıce tea gibi içecekler bıraktım çayda şekeri ve çeviz suyu yaptım.düzenli ve az yiyerek 8 ayda 30 kilo verdim.XXL dan S bedene düştüm.Yaşamayan bilmez.
    Cevapla
  • Seyma elif 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten mi nasıl uyguladın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR