Koronavirüs aşısı son aşamaya hazır: 30 bin kişi üzerinde denenecek

ABD'de insanlar üzerinde denemelerine başlanan ilk potansiyel yeni tip Corona virüs (Covid-19) aşısının son aşamaya hazır olduğu bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.07.2020 04:32 GÜNCELLEME 15.07.2020 04:33 SAĞLIK
Koronavirüs aşısı son aşamaya hazır: 30 bin kişi üzerinde denenecek
Koronavirüs aşısı son aşamaya hazır: 30 bin kişi üzerinde denenecek

New England Journal of Medicine dergisinde yayımlanan bir araştırmada, ABD'li ilaç şirketi Moderna ve Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü iş birliğinde geliştiren ve 45 gönüllü üzerinde denenmeye başlanan aşının, koronavirüse karşı bağışıklık sağlamada ümit verdiği belirtildi.

 

 

SON AŞAMA 27 TEMMUZ'DA

Aşının denendiği gönüllülerin kanında Kovid-19'a yakalanıp iyileşenlerin kanındaki seviyelere yakın, koronavirüsü etkisiz hale getiren antikorlar geliştirdiği ifade edilen araştırmada, aşının deneklerde ciddi bir yan etkisinin görülmediği, ancak katılımcıların yarısından fazlasının grip benzeri belirtiler gösterdiği, bu durumun yorgunluk, baş ağrısı, ateş gibi diğer aşı semptomlarına benzediği ve olağan dışı olmadığı kaydedildi.

 

 

30 BİN KİŞİ ÜZERİNDE DENENECEK

Potansiyel Kovid-19 aşısına ilişkin çalışmaların son aşamasına 27 Temmuz'da başlanacak ve aşı 30 bin kişi üzerinde denenecek. 30 bin kişiyi kapsayacak olan araştırma, Kovid-19 aşısı konusunda yapılan en büyük araştırma özelliği taşıyor. 

İlk aşamada genç yetişkinler üzerinde denenen aşı, son aşmasında risk grubunda olan yaşlı yetişkinler ve kronik hastalıkları bulunanlar üzerinde de test edilecek.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Biraz düşünmek lazım.. Abd ile çin arasında rekabet kızışırken gerilim tırmanırken bu virus ortaya çıkıyor sonra ne hikmetse aşı abd de bulunuyor ne tuhaf! Ve 30 bin kişiye test yapmayı düşünüyorlar, normal zamanda bile böyle bi test yapılmadı.. nerden bilebiliriz ki belkide bu aşı başka bir şeyin denemesidir? Kim bilebilir..
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşıyı bulacak kişilerden razı olsun. Millet bıktı artık. Bir an önce bulunsada işimize gücümüze bakalım.
    Cevapla
  • Yok olmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Memleketimin yaptığı ve sahibi olduğu aşıdan başka tanımam bu saatten sonra. İnşaAllah biz bize yeteceğiz. Onlar hain planlarını kendilerine denesin.
    Cevapla
  • tekin. 3 yıl önce Şikayet Et
    aşisı çıksabile ben mendime ve aileme yaptırmam kesinlikle. yıllar sonra hileleri ortya çıkacaktır.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşılar çıkana kadar İnsanlar zaten Zayıflayan Koronavirüse bağışıklık kazanacak!?.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR