Bilim Kurulu üyesi Özlü'den ezberleri bozan uyarı!

Bilim Kurulu Üyesi Prof, Dr, Tevfik Özlü, sosyal medya hesabından koronavirüsle ilgili "Bu kez bilinenleri değil, bilinmeyenleri yazacağım" notuyla yeni bir paylaşım yaptı. Antikor ve aşı konusunda henüz net bir sonucun elde edilemediğini belirten Özlü, maske, mesafe ve hijyen konusunda vatandaşları uyardı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.07.2020 09:43 GÜNCELLEME 15.07.2020 09:46 GÜNCEL
Bilim Kurulu üyesi Özlü'den ezberleri bozan uyarı!
Bilim Kurulu üyesi Özlü'den ezberleri bozan uyarı!

Koronavirüs salgınının Türkiye'de ilk olarak görüldüğü 11 Mart tarihinden bu yana sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla, salgın konusunda vatandaşları bilinçlendirmeye çalışan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, bu kez "Bu kez bilinenleri değil, bilinmeyenleri yazacağım." notuyla yeni bir paylaşımda bulundu

"ANTİKOR VE AŞI KONUSUNDA NET BİR SONUÇ YOK"

Koronavirüse karşı yürütülen aşı çalışmaları ve antikor konusuna değinen Tevfik Özlü, şu ifadeleri kullandı:

 

"Kovid 19'la karşılaşanların ne kadarında virüse karşı antikor geliştiği; bu antikorların, ne kadarının ikinci hastalıktan koruduğu; koruyucu antikorların, ne kadar süre kalıcı oldukları ve antikor dışında T hücre bağışıklığı gelişip gelişmediği belli değil. Virüsün, aşıyla kazanılacak bağışıklıktan kendisini kurtaracak mutasyonlar geçirip geçirmeyeceği; aşıyla kazanılan bağışıklığın, ne kadar süreceği; tekrar aşılamanın gerekip gerekmeyeceği; gerekecekse, hangi aralıklarla olacağı da meçhul"

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü

"HİÇ KİMSE KENDİSİNİ VİRÜSE KARŞI KORUNMUŞ ZANNETMESİN"

Vatandaşları maske, mesafe ve hijyen konusunda uyaran Özlü, "Sonuç: hastalanıp iyileşenler de dahil olmak üzere hiç kimse, kendisini virüse karşı korunmuş zannetmesin. Virüs hepimize bulaşabilir, hastalandırabilir ve öldürebilir. Halen tek korunma yolumuz tedbirli olmak: maske, mesafe ve hijyen" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • ümmetçi 3 yıl önce Şikayet Et
    yav çok sağol kararan içimizi iyicene kararttın sayın çok muhterem bilim kurulu üyesi
    Cevapla
  • gokhan 3 yıl önce Şikayet Et
    , hayvanlardan bulasmaya bir baslasın bu hayvanseverler bakalım nereye kacacak?
    Cevapla
  • Ümit 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olmayacaksa hiç sıkıntı yok.nasılsa bu herkese bulaşır.istediğin kadar önlem al.kalan sağlar bizimdir hesabı hayat sürer gider merak etmeyin.
    Cevapla
  • Birol 3 yıl önce Şikayet Et
    27 temmuzda abd 30 bin kişiye aşıyı vuruyor, millet bıktı ve yoruldu kötü haberden, tamam virüs tehlikeli ama bu kötü haberler psikolojik olarak milleti yordu, birazda maddi boyutu var işin turizm, hizmet sektörü biraz anlayış gösterin korkutarak bu iş bitmez,bugün abd yarın İngiltere, çin, aşıyı açıklarlar.
    Cevapla
  • emell 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence siz artık hiç açıklama yapmayın Dr.özlü milletn yeterınce pskolojısını bozuldu bu kadar yeter artık yaa. Sankı corondan önce hiç hastalık ölüm olmuyordu Tütkiyede dünyada.
    Cevapla
  • mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    adam gerçekleri söylüyor zoruna gidiyorsa hastaneye git canlı canlı gör gerçekleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR