SARS virüsü nedir? Çin'de yeniden ortaya çıkan SARS virüsü belirtileri nelerdir?

En az covid-19 kadar tehlikeli olan SARS virüsünün Çin'de yeniden ortaya çıkması paniğe neden oldu. Dünya covid-19 mücadelesine devam ederken SARS'ın aniden görülmesi korkuya yol açtı. Peki SARS virüsü nedir? SARS virüsü belirtileri nelerdir? SARS virüsünden korunma yöntemleri...

ABONE OL
GİRİŞ 25.11.2020 14:45 GÜNCELLEME 25.11.2020 14:45 SAĞLIK
SARS virüsü nedir? Çin'de yeniden ortaya çıkan SARS virüsü belirtileri nelerdir?
SARS virüsü nedir? Çin'de yeniden ortaya çıkan SARS virüsü belirtileri nelerdir?

Korona virüs Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ilk kez göründüğü günün üzerinde 1 yıl geçmesine rağmen ölüm saçmaya devam ederken Çin’de SARS virüsünün yeniden ortaya çıkmıştır. En az corona virüs kadar tehlikeli ve bulaşıcı olan SARS, yakın temas ve damlacık (öksürük, hapşırık) yoluyla bulaşmaktadır. SARS virüsünün de henüz tedavisinin bulunmamasıyla birlikte semptomları korona virüsle hemen hemen aynıdır. 

 

Korona virüsten nasıl korunurum? Coronavirüs (Koronavirüs) için alınması gereken önlemler

SARS VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NELERDİR?

 

SARS virüsü vücuda girdikten sonra yaklaşık olarak 2-10 arası kuluçka dönemi bulunmaktadır. Kuluçka dönemini tamamladıktan sonra kişinin bünyesine göre hafif ve şiddetli belirtiler görülmeye başlamaktadır. Solunum yolu ile yayılan, grip, nezle gibi solunum yolları hastalıklarının bulaştığı gibi çabucak bulaştığından dikkatli olunması gerekmektedir. SARS virüsünün belirtileri şöyledir:

- Yüksek ateş

- Sırt ve bel ağrısı

- Öksürük

- Solunum zorluğu

- Üşüme, titreme

- Kas ağrıları

- Bağ ağrısı

- Bulantı ve kusma

- Boğaz ağrısı

- Burun akıntısı

- İshal

Gibi belirtileri bulunmaktadır. Gündelik yaşamımızda sıklıkla görülen nezle-grip gibi soğuk algınlığı gibi belirtiler gösterdiğinden dikkatli olunması ve önemsenmesi gerekmektedir. 

Koronavirüs hangi yüzeyde kaç saat yaşıyor? Corona virüsün yaşam süresi...

SARS VİRÜSÜ NASIL BULAŞIR?

SARS virüsü solunum yolu hastalığı olduğundan çok çabuk yayılmaktadır. Özellikle hapşırık, öksürük gibi durumlarda dikkatli olunması gerekmektedir. Temas yoluyla yayılan SARS virüsü sarılma, kucaklaşma, aynı yerden yiyip içme gibi hallerde hızla bulaştığı aktarılmaktadır. 

SARS VİRÜSÜ TEDAVİSİ

Henüz bir tedavisi olmayan SARS virüsüne karşı bağışıklığın güçlü tutulması, düzenli egzersiz - yürüyüş yapılması ve gün içinde bolca su içilmesi önerilmektedir. SARS virüsü hızla yayılan ve ölümcül bir virüs olduğundan dolayı maske – mesafe – hijyen kurallarına harfiyen uyarak dikkatli olunması gerektiği uzmanlar tarafında sıkça belirtilmektedir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR