Corona virüs erken belirtileri nelerdir? Bilim kurulu üyelerinin covid-19 aşısı açıklamaları...
Bilim insanlarının yaptığı araştırmalar sonucu korona virüsün tedavi edilmesiyle ilgili yeni gelişmeler kaydedilirken erken teşhis edilmesine ilişkin bazı belirtilerin olduğu aktarılmaktadır. Covid-19'un erken teşhis edilmesi hastalığın seyrini değiştirerek tedavi sürecinde ciddi etkileri olduğu görülmektedir. Peki corona virüs erken belirtisi nelerdir? Covid-19 aşısında kaydedilen yeni gelişmeler...
ABONE OLTüm dünyayı etkisi altına alan ve hala binlerce insanın ölümüne neden olan korona virüs, en yaygın belirtisi olarak bilinen yüksek ateş, eklem ağrıları ve halsizlik yanında 12 gün boyunca süren koku ve tat kaybının görüldüğü belirtilmektedir. Bilim insanlarının yaptığı açıklamaya göre covid 19’a yakalanan kişilerin yaygın olarak görülen birçok belirtiden önce boğazda kurluk ve koku kaybının meydana geldiği belirtilerek bu durumun 12 gün boyunca devam ettiği gözlemlenmiştir.
CORONA VİRÜS YENİ BELİRTİSİ
Korona virüse yakalanan hastaların genelinde görülen yüksek ateş, halsizlik, nefes darlığı ve eklem ağrılarından önce uzunca bir süre burun ve boğaz kuruluğu görülmeye başlar. Bu durum corona virüse erken teşhis konulmasını sağlayarak hastalığın gidişatını etkilediği belirtilmektedir. Yapılan araştırmalarda burun kuruluğunun tat ve koku kaybından hemen önce görülen covid-19 belirtisi olduğu sonucuna varılır.
Korona virüsten nasıl korunurum? Coronavirüs (Koronavirüs) için alınması gereken önlemler
İspanya Barcelona Üniversitesinde yapılan araştırmada hastaların büyük bir çoğunluğunda semptomların bu şekilde ilerlediğini, bu durumunda hastalığın teşhisini koymada kolaylık sağlamasının yanında tedavi sürecine de olumlu etkisi olduğu söylenebilmektedir.
KORONAVİRÜS AŞISINDA SON DURUM
Covid-19 hızla yayılmaya devam ederken binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. Bu ilerleyiş tüm dünyada endişe ile takip edilirken herkes bilim insanlarının aşı üzerinde yaptığı çalışmaları takip etmektedir. Bilim insanlarının yaptığı son çalışmaya göre aşının Aralık ayının ortalarından itibaren yapılmaya başladığı duyurulmaktadır. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü ise ‘Aşı çalışması konusundaki gelişmeler, salgın sürecinde bu noktaya gelmiş olmamız çok güzel bir haber. Virüse karşı elimizde bir güç yoktu arttık virüse karşı bir silaha ulaşacağız. Bunu tartışmaya başlıyor olmamız bile olumlu bir adım. Aşı bulununca her şey normale dönecek diye beklememek lazım ama önemli bir aşama kaydedildi. Bugün Bilim Kurulu toplantısında aşı gündemi var, burada bazı kararlar alınıp kamuoyuyla paylaşılacak. Aşının kimlere hangi öncelikle yapılacağı değerlendirilecek.’ Açıklamalarında bulunmuştur.