Kuru öksürüğe birebir karışım! Bal ve propolisi birlikte tüketin

Kış aylarının gelmesiyle hastalıklar arttı ve insanlar bağışıklık güçlendirici besinlere daha çok ihtiyaç duyulur oldu. Araştırmalara göre antibiyotik ve ağrı kesicilerden ortalama yüzde 36 daha etkili olduğu ispatlanan bal, özellikle toz propolis ile karıştırılarak tüketildiğinde kuru öksürüğe oldukça faydalı oluyor.

ABONE OL
GİRİŞ 09.12.2020 09:30 GÜNCELLEME 09.12.2020 09:46 SAĞLIK
Kuru öksürüğe birebir karışım! Bal ve propolisi birlikte tüketin
Kuru öksürüğe birebir karışım! Bal ve propolisi birlikte tüketin

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını devam ederken gelen soğuk havaların da etkisiyle enfeksiyon hastalıklarının görülme sıklığı arttı. Uzmanlar bu hastalıklara yakalanmamak için vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendiren besinler tüketmek gerektiğini öneriyor. Bunun yanında zengin içeriğiyle şifa veren doğal besinler arasında büyük öneme sahip olan ve antibiyotiklerden çok daha etkili olduğu Oxford Üniversitesi tarafından yapılan testler ile ispatlanan bala olan talep giderek artıyor. 

 

 

Öksürüğü yüzde 50 azalttığı saptandı!

Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde balın çok etkili olduğunu belirten Bal Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, propolis ve bal ile yapılan karışımların çok daha güçlü olduğunun altını çizdi .Bal Gurmesi Aksoy, 

"Bal ve arı ürünleri insanların doğada tüketebileceği en kıymetli gıdaların başında geliyor. Oxford Üniversitesi, balın üst solunum yolu hastalıklarına karşı antibiyotik ve ağrı kesicilerden ortalama yüzde 36 daha fazla etkili olduğunu ortaya koydu. Ayrıca gene araştırmalara göre balın iyileşme sürecini kimi durumlarda 2 güne düşürdüğünü ve öksürüğü yüzde 50 azalttığı saptandı. Balın etkisini daha da artırmak için propolis ile doğru karışım şeklinde tüketilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.



Bal ve propolis birlikte nasıl doğru kullanılır? 

Aksoy, salgın hastalıklara karşı bal ve propolis karışımının şu şekilde kullanılması gerektiğini söyledi:

"Arı ürünlerinden hazırlanacak tüm karışımlarda öncelikle doğal, saf ve katkısız ürünler tercih edilmeli. Doğallığından emin olduğumuz her bir çorba kaşığı ham bal için yarım çay kaşığı katkısız toz propolis eklenmeli. Karışımlar hazırlanırken asla metal kaşık kullanılmamalı. Hazırlanan karışım cam kavanozda, serin ve rutubetsiz bir yerde, oda sıcaklığında saklanmalı. Sabahları aç karnına düzenli şekilde tüketilmeli" şeklinde konuştu.

 
Propolis nedir?

Propolis, arıların iğne yapraklı ağaçlardan, bitkilerin tomurcuk, yaprak, gövde ve salgılarından topladığı maddeleri başlarında bulunan salgı bezlerinden salgıladıkları enzimlerle işleyerek ürettiği, reçine benzeri bir üründür. Antioksidan ve antimikrobiyal özelliği bulunan propolisi arılar, bacillus larvae gibi bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı kovanlarını korumak, peteklerin hijyenini sağlamak, diğer böcek ve hayvanların kovana girişini engellemek için kullanır.



Propolis nasıl tüketilir?

-Damla ürününden yetişkinler için günde 20 damla, çocuklar için günde 10 damla
-Suda çözünür olanı su, süt, meyve suyu, çay, kahve vb. içeceklerinize damlatarak tüketebilirsiniz.
-Suda çözünmeyen propolisi bal, yoğurt, ekmek, pekmez vb. gıdalara damlatarak tüketebilirsiniz.
-Propolisli ballı karışım ürünleri de günde 1 tatlı kaşığı doğrudan veya ılık süt, yoğurt gibi gıdalara karıştırılarak tüketilebilir.

YORUMLAR 1
  • Hyr 3 yıl önce Şikayet Et
    ilaçla söküp atılamayan balgamı söküp atıyor. öksürük şurubundan iyi. şurup şarap gibi allerjen maddelerden yapılıyormuş.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR