Göz alerjisine iyi gelen yöntemler: Süt, yeşil çay, soğuk kompres
Gözlerde alerji kişilerde sulanma, batma hissi, kaşıntı gibi belirtilerle ortaya çıkar. Bazen mevsimlere bağlı oluşan belirtiler bazen çevreye bağlı oluşur.
ABONE OLGöz alerjileri, vücudun bağışıklık sistemi zayıfladığında ve çevresel faktörlerden kaynaklı olarak kimilerinde mevsimler kimilerinde sürekli görülür. Herkeste farklı belirtilerle kendini gösterir ve görülme sıklığı kişiden kişiye göre değişir.
Göz batması neden olur? Göz batmasına ne iyi gelir?
EN ÇOK GÖRÜLEN GÖZ ALERJİSİ TÜRLERİ
-
Mevsimsel alerji: Kişiler arasında en yaygın görülen alerji türüdür. Mevsime göre değişkenlik gösteren polen miktarına bağlı olarak, gözde berrak akıntı, sulanma, kaşıntı, kızarıklık mevcuttur. Bu belirtilere bağlı olarak, kişinin gözlerinin altında koyu halkalanmalar, göz kapaklarında kabarıklık ve şişlik gözlemlenebilir.
-
Vernal alerji: Alerji belirtilerinin yıl boyunca gözlemlendiği, gerek tedavi gerekse kişinin hayat standartlarında yaptığı etkiye bakıldığında, mevsimsel alerjiye göre daha ciddi bir alerj türüdür. Vernal alerji türünde, genellikle kişilerin ailelerinde de bu alerji türü gözlemlenir. Sıcak iklimlerde daha sık rastladığımız bu rahatsızlık ülkemizde de birçok kişide rastlanır. Çocuklarda görüldüğü takdirde ve tedavi edilmezse, görme problemlerine yol açar.
-
Pereniyal alerji: Pereniyal alerjide, kişi, mantarlar, toz, tüyler, tüylü kıyafetler gibi nesnelere hassasiyet gösterir ve gözlerde kızarıklık, ağrı hisseder. Yıl boyu süren bir diğer alerji türüdür. Kişi, gözlerde ışık hassasiyetini ve ağırıyı yıl boyunca hisseder, belirtiler mevsimsel olarak azalmaz ya da artmaz.
Kayısı çayı zayıflatır mı? Her gün düzenli olarak içerseniz...
-
Kontakt alerji: Kişinin hekim kontrol ve önerisi olmadan, kendine uygun olmayan kontakt lens kullanımı sonrası ortaya çıkan alerji türüdür. Bu durum, lens malzemesinde kalitesizlik nedeniyle, gözyaşı proteinlerinin lense yapışmasıyla görülür.
-
Dev papiller alerji: Kontakt lens kullanımına bağlı bir diğer alerji türü olan dev papiller alerji türü, iç göz kapağında papüllerin ve sıvı keselerinin oluştuğu bir rahatsızlık türüdür. Bulanık görüntü, Gözde şişkinlik, kaşıntı gibi belirtiler gözlemlenir.
-
Atopik alerji: Atopik alerji, atopik dermatit, astım, alerjik rinit, besin alerjisi gibi başka alerji rahatsızlıklara sahip kişilerde görülür. Bu alerji türünde de, kişinin aile bireylerinde alerjiye rastlanır.
Yemek yedikten sonra neden ağırlık çöker?
GÖZ KAŞINTISI NASIL GEÇER?
-
Soğuk kompres: Kaşınan göz ve çevresine soğuk tatbiki yapmak rahatlama sağlayabilir. Bunun en kolay yolu soğuk suyla gözleri yıkamak veya temiz bir beze buz küpleri sararak uygulamaktır. Bu işlemi günde birkaç kere tekrar etmek kaşıntıyı gidermeye yardım eder.
-
Salatalık dilimleri: Salatalık cilt bakımı ve sağlığı konusunda oldukça sık kullanılan ve bu açıdan etkileri bilinen bir sebzedir. Salatalık aynı zamanda tahriş giderici özelliği sayesinde göz kaşıntısı için de çözüm olabilir. Buzdolabında veya soğuk suda yaklaşık 10 dakika boyunca bekletilmiş bir salatalık dilimlenerek gözlere uygulandığında kaşıntı büyük oranda azalacaktır.
-
Yeşil çay: Yeşil çay, iltihap önleyici özellikleri sayesinde göz kaşıntısına oldukça iyi gelir. Bu amaçla kaynamış suyun içerine iki adet yeşil çay poşeti atılır. 1-2 dakika bekledikten sonra poşetler çıkartılır ve göze zarar vermeyecek sıcaklığa gelene kadar soğumaya bırakılır. İdeal sıcaklığa ulaştığında göz kapaklarının üzerine yerleştirilip 15 dakika kadar bekletilir. Bu işlemin günde 2-3 kere tekrarlanması, göz kaşıntısı problemi için gözle görülür bir fayda sağlar.
-
Soğuk süt: Süt tatbiki, göz kaşıntısına iyi gelebilen bir diğer yöntemdir. Bu amaçla bir top pamuk soğuk süte batırılır, göz çevreniz bu pamuk yardımıyla temizlenir. Aynı zamanda soğuk kompres etkisi de sağlayan bu yöntem, sabah akşam tekrar edildiği takdirde kaşıntının azaltılmasına yardımcı olur.
-
vatandaş 3 yıl önce Şikayet Eten iyisini rabbimiz bilir, biz kuluna göre, deniz suyu iyi gelir..Beğen Toplam 3 beğeni