Tahin helvasının faydaları nelerdir? Tahin helvası nasıl yapılır?

Tahin helvası bağışıklık sistemini güçlendirmeden kansızlığa kadar pek çok faydaya sahipken tok tutma özelliği sayesinde sahurda da sıkça tercih edilir.

ABONE OL
GİRİŞ 08.04.2021 17:42 GÜNCELLEME 08.04.2021 17:43 SAĞLIK
Tahin helvasının faydaları nelerdir? Tahin helvası nasıl yapılır?
Tahin helvasının faydaları nelerdir? Tahin helvası nasıl yapılır?

Türk mutfağının uzun yıllardır vazgeçilmez lezzetlerinden olan helva düşük kalorisi ve saymakla bitmeyen faydaları ile diyet listelerinin olmazsa olmazı. İçeriğindeki yüksek protein sayesinde tüketildiğinde tokluk hissi vererek kilo almayı da engelliyor. Uzmanlar faydaları saymakla bitmeyen helvanın damar tıkanıklığından kansızlığa, kemik hastalıklarından bağışıklığın kuvvetlenmesine kadar pek çok hastalığa iyi geldiğini söylüyor. Türk lezzetlerini Bursa’dan dünyaya duyuran Şener Helva Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sayılgan, yüksek lezzeti ile tatlı ihtiyacımızı karşılayan helvanın, sağlığımız için de olmazsa olmaz besinler arasında en ön sıralarda yer aldığını söyledi.

Şifa deposu kaldirik otu! Faydaları saymakla bitmiyor


Ramazan ayında sahurda mutlaka tüketilmeli

Şener Helva Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sayılgan, “Kabukları soyulduktan sonra kurutulan susamların, ezilmesi sonucunda meydana gelen tahin, çok önemli bir besin kaynağıdır. Güçlü bir protein kaynağı olup tokluk hissi verip, kilo almayı önler. Diyet listelerinin önemli bir destekçisi olduğu gibi Ramazan ayında da sahur vaktinde tüketildiğinde gün boyu açlık hissi yaşatmaz” dedi. 

Balık yağından 48 kat fazla antioksidan içeriyor: Krill yağı


Helvanın hiç bilinmeyen faydaları

Sayılgan helvanın hiç bilinmeyen faydalarını şöyle sıraladı: “Bağışıklık sistemini güçlendirerek, hastalıkları önler. Kemik sağlığını destekler. Balgam söktürücü özelliğe sahiptir. Damar tıkanıklığına iyi gelir. Hammaddesi olan susamda kolesterol bulunmaz. Kanser hücrelerinin genişlemesini engeller. Vücutta biriken toksinlerin atılmasını sağlar. Kansızlığa iyi gelir. Beyindeki sinir hücrelerinin güçlenmesini sağar. Migren ataklarının hafiflemesini sağlar. Alzheimer hastalığı gelişimini yavaşlatır. Karaciğerdeki zararlı maddelerin temizlenmesine iyi gelir. Vücut iltihaplarının daha çabuk iyileşmesini sağlar. Mide ve bağırsaklarda biriken gazı söktürür. Basur üzerinde olumlu etkilere sahiptir.” dedi.

100 gram sade tahin helvasının besin değeri

100 gram sade tahin helvasının içerisinde 0.1 miligram C vitamini, 0.424 miligram Tiamin, 0.088 miligram Riboflavin, 2.856 miligram Niacin, 0.348 miligram B6 vitamini, 65 miligram folat bulunuyor.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 3
  • 1 Kayseri'li 3 yıl önce Şikayet Et
    Glikoz ile yapılan ,hetapol helvin denen yağ bağlayan kimyasal içeren helvaları almayın ,HELVA YAĞ VERMİYORSA SICAKTA TAŞ GİBİ DURUYORSA YARAMAZ ,TAHİN 1 AY DURUNCA ÇÖKMÜYORSA HETAPOL HELVİN VARDIR ,bekleyince çöken tahin iyidir ,yiyince kesiyorsa helva GLİKOZ olma ihtimali yüksektir, GLİKOZCULARA KAZANDIKLARI HARAM OLSUN ,şekerle üretenlerden ALLAH razı olsun
    Cevapla
  • teknisyen 3 yıl önce Şikayet Et
    Helva tatlıdır adamı yakar arkadaşlar çok yemeyin havada serinse mis ben 45 derecelik ortamdayım bu sene geçen sene de aynıydı suyu içince gözünüzden yaşlar akar mutluluktan
    Cevapla
  • Davut 3 yıl önce Şikayet Et
    Yok artık, düşük kalorisi ile tok tutmaya ve kilo vermeye yardımcıymış. Helva satışları düştü herhalde, reklam yapıyorsunuz. 100 gr tahin helvası yaklaşık 500 kalori. Kalorisi en yüksek gıdaların başında gelir. Aklınızı mı yitirdiniz. Sahurda yenirse Tok tutarmışş! Ye de gör, akşama kadar su diye inim inim inlersin.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR