Aspir yağı nedir, faydaları nelerdir? Aspir yağı nasıl kullanılır?

Aspir yağı, antik çağlardan günümüze şifa kaynağı olarak kullanılmaktadır. Son yıllarda yeniden popülerleşmeye başlayan aspir yağı, düzenli kullanılması halinde bağışıklık sisteminin güçlenmesinden kalp ve damar sağlığının korunmasına kadar pek çok hastalığı önleyici özelliğe sahiptir. Peki aspir yağının faydaları nelerdir? Aspir yağı hangi hastalıklara iyi gelir? İşte aspir yağının kullanımı...

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2021 10:14 GÜNCELLEME 29.09.2021 10:14 SAĞLIK
Aspir yağı nedir, faydaları nelerdir? Aspir yağı nasıl kullanılır?
Aspir yağı nedir, faydaları nelerdir? Aspir yağı nasıl kullanılır?

İnsanlık tarihi boyunca ilaç olarak kullanılan uçucu yağlar, birçok hastalığın önlenmesinde ve tedavisinde kullanılmaktadır. Son yıllarda yaygın olarak kullanılmaya başlanan aspir yağı ise, Uzak Doğu ve Asya bölgesinde yetiştirilen aspir bitkisinden elde edilmektedir. 4000 yıl önce Antik Mısır tarihinde kullanıldığı görülen aspir yağı, sağlığı korumakla birlikte cilt bakımında da oldukça faydalı olduğu görülmektedir. Doğal ağrı kesici olan aspir yağı, özellikle eklem ağrılarının tedavisinde sıklıkla başvurulmaktadır. 

Zeytin yaprağı faydaları nelerdir? Cilt yaralarına iyi gelen zeytin yaprağı nasıl kullanılır?

Aspir Yağının Faydaları Nelerdir?

Şifalı yağlar arasında son yıllarda sıkça karşımıza çıkan aspir yağı, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde vücudu hastalıklara karşı korumaktadır. Binlerce yıldır hastalıkların tedavisinde kullanılan aspir yağı, özellikle kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini büyük oranda azaltmaktadır. Aspir yağının insan bedenine olan önemli faydaları şöyledir:

  • Kan dolaşımını hızlandırarak yüksek kolesterolün düşmesine yardımcı olmaktadır. Kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini büyük oranda azalttığı bilinmektedir. 

  • İçerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde vücudun ihtiyacı olan besin değerlerini büyük oranda karşılayarak bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

  • Kanın pıhtılaşmasını önleyerek kan dolaşımını hızlandırmaktadır. Damar tıkanıklığına iyi gelmektedir. 

  • Kan şekeri seviyesini düzenler, diyabet riskini azaltarak insülin direnicini olumlu yönde etkilemektedir. 

  • Kadınlarda regl dönemlerinde sıklıkla görülen şiddetli ağrı ve krampların azalmasına yardımcı olur.

  • Saç diplerine uygulandığında, saç derisini besleyerek saç dökülmesine engel olmaktadır.

  • Düzenli kullanımda yağ yakmaya yardımcı olarak daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeyi sağlar.

  • Cildin nem dengesini sağlayarak kuruluktan kaynaklı pul pul dökülmelerin önüne geçer ve cilde doğal bir parlaklık kazandırır.

  • Hücrelerin yenilenmesini sağlayarak yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır.

Defne yaprağının faydaları nelerdir? Kuru defne yaprağı nasıl tüketilir?

Aspir Yağı Zayıflatır Mı?

Aspir yağı, metabolizmayı hızlandırdığı ve yağ yakmaya yardımcı olduğu için diyet yapanların daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermesini sağlamaktadır. Vücutta yağ birikmesini engelleyen aspir yağı sadece kilo vermeye yardımcı olmakla kalmayıp vücuttaki yağ dengesini koruduğu için kalp ve damar sağlını korumaktadır. Vücuttaki yağ oranını dengelese de 1 kaşık aspir yağı 120 kalori olduğundan dikkatli kullanılması gerekmektedir. Kilo kontrolü sağlanmaya çalışırken kilo alma hızını arttırabilir. 

Aspir Yağı Nasıl Kullanılır?

Aspir yağı her ne kadar sağlıklı bir doğal yağ olsa da yağ olduğu göz önünde bulundurularak dikkatle tüketilmesi gerekmektedir. Ayrıca aspir yağı, tedavi amaçlı değil, hastalığı önleyici amaçla kullanılmaktadır. Yani aspir yağı hasta olduktan sonra tedavi için değil, hasta olmadan hastalıklara karşı korunmak için kullanılmalıdır. 

Aspir yağı, zeytin yağı salata ve soslara karıştırılarak kullanılabilmektedir. Bununla birlikte saç diplerine masaj yaparak uygulanıp saç derisi bakımı gerçekleştirilebilmektedir. Saçlarda yarım saat kadar bekletildikten sonra bol su ile durulanmalıdır. Saç bakımında aspir yağı, haftada 1-2 kez uygulanabilmektedir. 

Cilt bakımı için ise temiz bir pamuğa birkaç damla aspir yağı sürerek cilde tonikleme işlemi yapılabilir. Gün sonunda ciltteki kir ve makyaj kalıntılarını temizlemesi için uygulanması tavsiye edilir. 

Keçi sütü sabunu faydaları nelerdir? Keçi sütü sabunu sivilcelere iyi gelir mi?

Aspir Yağı Fiyatı?

Market ve aktarlardan temin edilebilen aspir yağının 250 ml fiyatı yaklaşık 30 TL kadardır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR