Evin havasını temizleyen bitkiler! Gece rahat uyumanız için oksijen veren bitkiler...

Evin enerjisini değiştiren, kişinin daha ferah hissetmesini sağlayan bitkiler, evi ferahlatarak ruh halinde olumlu etkilere sahiptir. Evdeki kötü enerjiyi alarak daha rahat uyumanızı sağlar. Peki depresyona iyi gelen bitkiler hangileridir?

ABONE OL
GİRİŞ 19.10.2021 22:25 GÜNCELLEME 19.10.2021 22:26 YAŞAM
Evin havasını temizleyen bitkiler! Gece rahat uyumanız için oksijen veren bitkiler...
Evin havasını temizleyen bitkiler! Gece rahat uyumanız için oksijen veren bitkiler...

Evlerde dekoratif amaçla kullanılan bitkiler, araştırıldığında insan psikolojisi ve evin enerjisi üzerine ciddi şekilde olumlu etkiye sahiptir. Bununla birlikte bazı bitkiler havanın kalitesini arttırarak ortamda bulunan kişilere temiz bir hava soluma imkanı sağlar. Yeşil alanlar hem dış dünyada hem de evimizde ortamının hava kalitesini ciddi şekilde arttırarak insan enerjisi de olumlu yönde etkilemektedir. Konuyla ilgili uzmanların açıkladıklarına göre doğru mekanda doğru bitkinin kullanılması kişilerin depresyondan çıkmasına dahi etki ettiğidir. 

Evde kılıç çiçeği bakımı nasıl yapılır? Kılıç çiçeği neden çürür zehirli mi?Evde kılıç çiçeği bakımı nasıl yapılır? Kılıç çiçeği neden çürür zehirli mi?

Evin Havasını Temizleyen Bitkiler Nelerdir

Yapılan araştırmalara göre bazı bitki türleri insanların ruh halini olumlu yönde etkilediği belirlenmiştir. Özellikle ev ortamında hem görsel olarak hem de havanın temizlenmesi olarak bitkilerin kullanılması tavsiye edilir. İşte ev ortamını daha huzurlu hale getiren bitki türleri ve özellikleri:

Kurdele Çiçeği

Karbon monoksit, benzen ve formaldehit gibi kirli havanın temizlenmesini sağlar. Kış ayalarında dahi dayanıklılık gösteren kurdele çiçeği, fazla güneş almayan ortamlarda muhafaza edilmelidir. Her ilkbahar toprağının değiştirilmesi önerilen kurdele çiçeği takribi haftada 1 kez sulanması önerilir. 

Salon Sarmaşığı

Karbon monoksit ve benzen gibi havanın temizlenmesini sağlar ve yaşam alanının kalitesini arttırır. Ev içinde muhafaza edilmesi gereken salon sarmaşığı, genellikle pencere önünde kalması büyümesini ve canlanmasını destekler. Yazın 4-5 günde bir kışın 10 günde bir sulanması tavsiye edilir. 

Yuka Çiçeği

Hava temizleyen bir önemli bitki ise massengena çiçeğidir. Havayı temizleyerek ortamının kalitesini arttırır. İç mekanlarda muhafaza edilmesi önerilen yuka çiçeğinin 2 yılda bir saksı değiştirmesi önerilir. 

Paşa Kılıcı Çiçeği

Paşa kılıcı çiçeği, geceleri oksijen sağladığı için uyku kalitesini arttırır. Daha iyi uymaya yardımcı olur. Kirli havayı temizler, ortamının enerjisini arttırır. Boyu 1 metreyi geçtiğinde çiçeğe bakan kişinin ev sahibi olacağına inanılır. O yüzden yeni bir işe başlayan ve yeni evlenen kişilere şans getirmesi ve kısa sürede ev sahibi olabilmesi için paşa kılıcı çiçeği alınır.

Kauçuk Ağacı

Büyük yapraklarıyla oldukça dekoratif bir bitki olan kauçuk ağacı, havayı temizleyerek ortama güzel enerji verir. Bahar aylarında saksı değişimi olması tavsiye edilen kauçuk bitkisi havadaki kötü bakterileri temizler.

Ejder Kanı

Havayı temizleyen bir diğer önemli bitki ise altın sarısı şeritli ejder bitkisidir. Havadaki formaldehit maddesini temizleyerek hava kalitesini arttırır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR