İp atlamanın faydaları nelerdir? Her gün düzenli olarak ip atlamak zayıflatır mı?

Tüm vücudun çalışmasını sağlayan ip atlama egzersizi, her gün düzenli olarak yapılırsa kas yapısının güçlenmesini ve vücudun daha hızlı şekillenmesine yardımcı olmaktadır. Bel, sırt ve göğüs kaslarını çalıştırarak kronik ağrıların geçmesine yardımcı olmaktadır. Peki ip atlamanın faydaları nelerdir? İp atlamak kaç kalori yakar? İp atlamak kilo verdirir mi?

ABONE OL
GİRİŞ 24.08.2021 10:05 GÜNCELLEME 24.08.2021 10:05 SAĞLIK
İp atlamanın faydaları nelerdir? Her gün düzenli olarak ip atlamak zayıflatır mı?
İp atlamanın faydaları nelerdir? Her gün düzenli olarak ip atlamak zayıflatır mı?

Sağlıklı ve zinde bir vücut için, doğal beslenmek kadar düzenli egzersiz de çok önemlidir. Sağlıklı beslenmenin iç organların sağlığını korumasından cilt güzelliğine önemli katkısı bulunmaktadır. Tüm vücudun hareketlendiren, kan dolaşımını hızlandıran oldukça basit bir egzersiz olan ip atlamak, günlük düzenli olarak yapılması halinde kilo vermeye de büyük ölçüde katkısı bulunmaktadır. Diğer sporlara göre daha çok kalori yakılmasına yardımcı olmaktadır. Günle 15 dakika ip atlamak takribi 150 kalori yakılmasını sağlayarak zayıflama sürecini hızlandırmaktadır. 

İp Atlamanın Faydaları Nelerdir?

Tüm vücudun hızla çalışmasına yardımcı olarak kas yapısının güçlenmesini sağlamaktadır. İp atlarken aynı anda sırt, bel, göğüs ve omuzları aynı anda çalıştırmaktadır. Kemik ve kas sisteminin güçlendirerek forma sokmaktadır. Her gün düzenli olarak ip atlamanın faydaları şöyledir:

  • Düzenli olarak 10-15 dakika ip atlamak, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini yükseltmektedir.

  • Kondisyonu güçlendirerek metabolizmayı hızlandırmaktadır. Sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasını sağlar. 

  • Tüm kasları çalıştırarak vücudu güçlendirmektedir. 

  • Kan dolaşımını hızlandırarak vücudun daha canlı ve güzel görünmesini yardımcı olur. 

  • Diyet yaparken düzenli olarak ip atlamak, kilo vermeyi hızlandırarak daha sağlıklı ve kalıcı zayıflamayı sağlar. 

  • Strese bağlı meydana gelen baş ağrısını hafifleterek kişilerin daha rahat ve zinde kalmasına yardımcı olur. 

  • Depresyon ve bunalım riskini azaltarak kişinin ruh halini olumlu yönde etkilemektedir. 

İp Atlamanın Çeşitleri

1- İki Ayaklı Atlama:

İp atlamanın en temel şeklidir. Gün içinde en çok tercih edilen ve kolay olan ip atlamadır. Diyet yapanların günde 10-15 dakika yaparak daha hızlı kilo vermesine yardımcı olur.

2- Topuk Vuruşu:

Ayağınızı her adımın arkasından normal şekilde kaldırmak yerine, topuğunuzu yere vurarak, bacağınızı bir diğerinin önüne atarak zıplayın. Standart ip atlamadan biraz daha zor olduğundan vücudun daha hızlı çalışmasını ve daha çok kalori harcamasını sağlar.

3- Yüksek Dizler:

Temel ip atlamadan farklı olarak dizlerin en yükseğe kaldırılarak atlanmaktadır. Özellikle karın ve kalça kaslarının çalışmasına yardımcı olur.

4- Geri Dönük Atlama:

Atlamak olarak aynı mantıktadır sadece ipi arkadan değil önden geriye doğru döndürüyorsunuz. Kol ve göğüs kaslarının daha hızlı çalışmasını sağlar.