Mekik çekmenin faydaları nelerdir? Mekik çekmek göbek eritir mi?

Fazla kilolardan kurtulduktan ve doğumdan sonra karın bölgesinde meydana gelen sarkma ve deri yumuşamasına karşı en etkili egzersiz olan mekik, her gün düzenli olarak yapıldığında karın bölgesinin kısa sürede toparlanmasına yardımcı olur. Peki mekik nasıl çekilir? Mekik çekmek göbek eritir mi?

ABONE OL
GİRİŞ 25.08.2021 09:15 GÜNCELLEME 25.08.2021 09:16 SAĞLIK
Mekik çekmenin faydaları nelerdir? Mekik çekmek göbek eritir mi?
Mekik çekmenin faydaları nelerdir? Mekik çekmek göbek eritir mi?

Zinde bir vücut için en önemli alışkanlık doğru ve dengeli beslenmektir. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının egzersizle desteklenmesi gerekir. Kilo verirken vücudun zindeliğini ve fitliğini kaybetmemesi için düzenli olarak spor yapılmalıdır. Özellikle karın bölgesindeki yağların gitmesi uzun sürdüğünden mekik gibi etkili bir egzersizle desteklenmesi tavsiye edilir. 

Vücut kitle indeksi nasıl hesaplanır? Beden kitle ve boy Kilo İndeksi nasıl öğrenilir?Vücut kitle indeksi nasıl hesaplanır? Beden kitle ve boy Kilo İndeksi nasıl öğrenilir?

Mekik Çekmenin Faydaları Nelerdir?

Karın, kalça, kol ve boyun kaslarını çalıştıran mekik, doğum sonrası karın bölgesinin toparlanması için yapılır. Karın bölgesini güçlendiren mekik hareketlerinin herhangi bir sakatlığa sebebiyet vermemesi için doğru pozisyonda yapılmasına özen gösterilmelidir. Mekik hareketlerinin faydaları şöyledir:

  • Her gün düzenli olarak mekik çekmek, karın kaslarını güçlendirerek yağ yakımını hızlandırır. 

  • Mekik çekmek beli incelterek daha fit görünmeyi sağlar. 

  • Hiçbir spor alışkanlığı olmayan birisi dahi her gün düzenli olarak mekik çekerse kısa sürede karın ve bel bölgesinde incelmeler görülür. 

  • Doğru ve düzenli şekilde mekik çekmek, 2-3 ay gibi bir sürede karın bölgesindeki yağların, özellikle doğumdan sonra gitmeyen fazlalıkların giderilmesini sağlar. 

  • Düzenli olarak mekik çekmek göbek eritmeye yardımcı olur.

  • Karın dışında göğüs ve sırt kaslarını çalıştıran mekik hareketi, bel ve sırt ağrısına da iyi gelir. Ancak burada boyna ve kollara yüklenmemeye dikkat edilmesi gerekir. Yanlış yapılan mekik hareketi boyu sakatlığına neden olabilir. 

30 dakika yürüyüş yapmak kaç kalori yakar? Her gün düzenli yürüyüş yapmak zayıflatır mı?30 dakika yürüyüş yapmak kaç kalori yakar? Her gün düzenli yürüyüş yapmak zayıflatır mı?

Doğru Mekik Nasıl Çekilir?

Mekik çekerken karın yağlarının erimesi için karın kaslarını çalıştırmak gerekir. Yani boyun ve kollardan güç alarak mekik çekmek boyun bölgesinde ciddi sakatlıklara neden olur. 

Hiç mekik çekmeyen birinin direkt olarak hızlıca ve çok sayıda mekik çekmeye başlaması kramplara neden olabilir. Bu yüzde azdan başlayarak zaman içinde çoğaltarak devam etmek en faydalısıdır. 

Mekik çekmeye başlamadan önce en iyi neticeyi almak ve sonrasında herhangi bir ağrı yaşanmaması için ısınma hareketleri yapılması gerekir. Direkt yataktan kalkıp mekik çekmeye başlamak yanlış bir alışkanlıktır. Isınma ve esneme turundan sonra mekik çekmeye başlanabilir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR