Patatesin mideye faydaları nelerdir? Patates suyu nasıl çıkarılır?

Patates, en çok tercih edilen temel gıda maddelerinden olup düzenli tüketilmesi halinde vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücrelerine karşı savaşmaktadır. Birçok hastalığa karşı şifa kaynağı olan patates aynı zamanda mide hastalıklarına karşı koruyucu etkiye sahiptir. Patates mide asidini dengeleyerek mideyi rahatlatmaktadır. Peki patates suyunun mideye faydaları nelerdir? Patates suyu cilde nasıl uygulanır?

ABONE OL
GİRİŞ 15.01.2021 09:21 GÜNCELLEME 15.01.2021 09:21 SAĞLIK
Patatesin mideye faydaları nelerdir? Patates suyu nasıl çıkarılır?
Patatesin mideye faydaları nelerdir? Patates suyu nasıl çıkarılır?

Doğal ve bitkisel ürünler, doğru kullanılması durumunda birçok hastalığa şifa olduğu ve iyileşme sürecini hızlandırdığı bilinmektedir. Güçlü antioksidan kaynağı olan patates ise vücudu toksinlerden arındırdığı gibi aynı zamanda mide hastalıklarına da iyi gelmektedir. Yüksek tansiyonu dengeleyen, kalp ve damar hastalıklarından koruyan patates aynı zamanda cilt ve saç bakımında da oldukça faydalı olduğu belirtilmektedir. Patates, tek başına çok sağlıklı bir besin olsa dahi doğru şekilde pişirilmesi ve kullanılması gerekmektedir. Bununla birlikte bir besin ne kadar sağlıklı olursa olsun, insan bedeni için gerekli olan besin değerlerinin karşılanması için diğer besinlerle dengeli şekilde tüketilmesine de çok dikkat edilmelidir. 

 

Göz ağrısına patates iyi gelir mi? Gözün üzerine patates koymak...

PATATESİN MİDEYE FAYDALARI NELERDİR? 

 

Patates, mide ve bağırsak sağlığını koruyarak kolon ve mide kanserine yakalanma riskini büyük oranda azaltmaktadır. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan patates suyu, midedeki asit oranını dengeleyerek reflüye engel olmaktadır. Patates, alternatif tıp tedavisinde oldukça sık kullanılan özellikle mide yanması, ekşimesine iyi geldiği bilinmektedir. Patatesin mideye faydaları şöyledir:

- Patates, sindirilmesi oldukça kolay bir besin olduğundan mide şişkinliklerine iyi gelmektedir. 

- Haşlanmış patates, doyucu olmasının yanında hazmı kolay olduğunda mide hassasiyeti olanların sıkça tüketmeleri tavsiye edilmektedir.

- Ülser ve reflü gibi kişinin günlük hayatını olumsuz etkileyen hastalıklara karşı mideyi rahatlatması için haşlanmış patates ya da patates suyu tüketmeleri önerilmektedir. 

- Patatesi, sindirim sistemini daha hızlı çalıştırdığından mide ve bağırsaklardaki şişkinliğe karşı öğünlerde sıkça yer verilmesi tavsiye edilmektedir. 

- İçerdiği antioksidanlar sayesinde vücudu toksinlerden arındıran patates, kanser hücreleriyle savaşarak kanserin vücudun farklı bölgelere yayılmasına engel olmaktadır. 

Yeşil çay zayıflatır mı? Ödem atmaya yardımcı yeşil çayın faydaları nelerdir?

PATATES SUYU NASIL ÇIKARILIR?

Mide ve bağırsak sağlığı için ilaç niyetine tüketilen patates suyu, oldukça kolay yöntemlerle hazırlanmaktadır. Patates suyunu hazırlamak için 2 adet orta boy patates kabuklarından soyulduktan sonra iyice yıkanır ve küp küp doğranır. 2 bardak suyla karıştırdıktan sonra mikserle karıştırılır ve püre haline getirilir. Hazırlanan püre süzgeçlerden geçerek suyu çıkarılır. Elde edilen su soğuması için buzdolabına konur ve 2-3 saat tarçın ve zencefil gibi baharatlarla karıştırılarak tüketilebilir. 

Kozalak şurubu hangi hastalıklara iyi gelir? Çam kozalağı şurubu nasıl yapılır?

PATATES SUYUNUN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

Doğal antioksidan içeren patates suyu, cildin yenilenmesine ve temizlenmesine katkı sağlayarak daha canlı bir görünüm kazandırır. Özellikle makyaj kalıntılarının temizlenmesi için tonik olarak kullanılan patates suyu, düzenli kullanılması durumunda siyah nokta ve sivilce gibi cilt problemlerinin oluşmasına engel olmaktadır. Patates suyu, göz çevresine uygulandığında göz altı morluklarını büyük oranda azaltmaktadır. Patates suyu, çıkardıktan sonra buzdolabında saklanması ve soğuk olarak yüze uygulanması yüzdeki ölü hücrelerin temizlenmesine yardımcı olarak cildin daha dinamik bir görünüm kazanmasını sağlamaktadır. 

Turpun faydaları nelerdir? Turp suyu hangi hastalıklara iyi gelir? Turp suyu nasıl hazırlanır?

PATATES SUYU YÜZE NASIL UYGULANIR?

Patates suyunu çıkardıktan sonra temiz bir pamuk yardımıyla yüze direkt uygulanabilir. Daha etkili bir bakım kürü haline getirmek için ise içerisine birkaç damla sirke ya da zeytinyağı damlatılabilir. Patates suyunun içerisine sirke eklenirse, cildi toksinlerden arındırarak sivilce ve siyah nokta oluşumuna engel olmaktadır. Patates suyunun içerisine zeytinyağı eklemek ise cildin nem dengesini sağlayarak canlılık kazandırmaktadır.