Son araştırmada ortaya çıktı; İşte eksikliği Kovid-19'da ani ölüme neden olabilen vitamin!

Hollanda ve Belçikalı bilim insanlarından oluşan araştırma ekibi, K vitamininin yeni tip koronavirüsteki (Kovid-19) çifte önemine işaret ederek, eksikliğinin çeşitli komplikasyonlara yol açabileceği ve ani ölüme neden olabileceğine dikkat çekti. Vücudun bu maddenin gerekli normunu koruması için, yağlı peynir, süt ve tereyağının yanı sıra daha fazla yeşil sebze tüketilmesi tavsiye ediliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2021 23:12 GÜNCELLEME 29.01.2021 23:16 SAĞLIK
Son araştırmada ortaya çıktı; İşte eksikliği Kovid-19'da ani ölüme neden olabilen vitamin!
Son araştırmada ortaya çıktı; İşte eksikliği Kovid-19'da ani ölüme neden olabilen vitamin!

Hollanda ve Belçikalı bilim insanları, yaptıkları araştırma sonucunda K vitamini eksikliğinin çeşitli komplikasyonlara yol açabileceği ve Kovid-19 hastalarında ani ölüme neden olabileceği sonucuna ulaştı.

VÜCUT, HASARI İYİLEŞTİRMEK İÇİN KAN DAMARLARININ DUVARLARINDA KAN PIHTILARI 'OLUŞTURUYOR'

Bilim insanlarına göre, elastik lifleri tahribattan koruyan MGP proteininin aktivitesinden sorumlu K vitamininin eksikliği, Kovid-19'da daha ciddi akciğer hasarına yol açan önemli faktörlerden biri olmanın yanı sıra, vasküler esnekliğin azalmasına neden olan komplikasyonlara yol açabiliyor. Vücut, hasarı iyileştirmek için kan damarlarının duvarlarında kan pıhtıları 'oluşturuyor', bu durum kan dolaşımının bozulmasına ve hatta ani ölüme neden olabiliyor.

VASKÜLER HASARA VE TROMBOZ OLUŞUMUNA YOL AÇABİLİYOR

K vitamini ayrıca, kan damarlarının iç yüzeyini kaplayan hücrelerde sentezlenen ve kan pıhtılaşma sistemini baskılayan protein S'yi aktive ediyor. Bununla birlikte K vitamini eksikliği, Kovid-19'da ciddi komplikasyonlara ve ani ölüme neden olan vasküler hasara ve tromboz oluşumuna yol açabiliyor.

K VİTAMİNİ

K VİTAMİNİ İÇİN NELER TÜKETİLMELİ?

İzvestiya gazetesinin bilim insanlarının bulgularına ilişkin görüşüne başvurduğu Rus uzmanlar, K vitamininin Kovid-19'da önemli bir rol oynayabileceğini kabul ederek, vücudun bu maddenin gerekli normunu korumak için, yağlı peynir, süt ve tereyağının yanı sıra daha fazla yeşil sebze tüketilmesini tavsiye etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR