40 yaş ve 50 yaş üstü ne zaman aşı olacak? Koronavirüs yeni aşı takvimi..

Koronavirüs aşılarının tedarik edilmesinin ardından aşılama sürecinin hızlandırılacağını duyuran Fahrettin Koca, 40 ve 50 yaş üstü vatandaşların da en geç Haziran sonuna kadar aşılanacağını duyurdu. Peki 40 yaş üstü vatandaşlar ne zaman aşı olacak? e-Nabız aşı sırası sorgulama...

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2021 10:31 GÜNCELLEME 17.05.2021 10:31 SAĞLIK
40 yaş ve 50 yaş üstü ne zaman aşı olacak? Koronavirüs yeni aşı takvimi..
40 yaş ve 50 yaş üstü ne zaman aşı olacak? Koronavirüs yeni aşı takvimi..

Ocak ayından itibaren kademeli olarak başlayan aşılama süreci, 55 ya üzeri vatandaşların aşılamaları devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 40-50 yaş üstünün de yakın tarihlerde aşılanmaya başlayacağını açıkladı. Haziran sonuna kadar 40 yaş üstü tüm vatandaşların aşılanacağını hedeflediğini belirten Koca, aşıya erişimin yakın tarihlerde daha kolay olacağını da ayrıca belirtti. 

BioNTech aşısı mı, Pfizer yoksa Sinovac aşısı mı daha etkili?

40 Yaş ve 50 Yaş Üstü Ne Zaman Aşı Olacak?

65 yaş üstü vatandaşların aşılanmaya başlamasıyla kademeli olarak ilerleyen aşı çalışmaları, 40 ve 50 yaş üstü vatandaşların da yakın tarihlerde aşılanacağı hedeflenmekte. Fahrettin Koca, aşı tedarik sorununun ortadan kalkmasıyla aşılama çalışmalarının hızlanacağı, 40 yaş üstü vatandaşlarının en geç Haziran sonuna kadar aşılanacağını ifade etmektedir. 

Aşılama süreciyle ilgili Fahrettin Koca ‘Bizim Haziran sonuna kadar elimizde yoğun bir aşının olacağını söyleyebilirim. En geç haziran sonu itibarıyla 40 yaş üstünü aşılayabileceğimizi, 30 milyon aşıyla bunu 30-35 yaşına düşürebileceğimizi ifade etmek istiyorum. 40 yaş üstünü aşılayabileceğimizi ama bunun 30-35 yaşıyla ilgili bu son 30 milyon rakamıyla bunu söyleyebileceğimi ifade ediyorum. Aşıyı çeşitlendirmek için Ağustos ayından beri yoğun bir gayret içindeyiz. En geç haziran sonu olmak üzere, vatandaşımızı aşılayabileceğimizi söyleyebilirim. Onun için Ramazan ayını yakın teması azaltan biraz daha tedbirlere özen göstererek bu dönemi geçirirsek, aşıya erişim için çok uzun bir zaman olmadığını ifade etmek istiyorum.’  Şeklinde konuştu. 

Aşı Sırası Sorgulama

Vatandaşlar aşı sırasının gelip gelmediğini öğrenmek için e-Nabız üzerinden kontrollerini sağlayabilirler. Sırası gelen vatandaşlar ise e-Nabız üzerinden randevu oluşturarak aşılarını olabilirler. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR