Karın guruldaması neden olur? Tokken karın guruldaması yaşayanlar dikkat

Karın gurultusu, ciddi bir sağlık sorununun habercisi olmasa da sağlıksız beslenmeden kaynaklı herkeste görülebilme ihtimali olan bir rahatsızlıktır. Meydana geldiği andan itibaren kişinin huzursuz olmasına neden olarak gün içindeki verimliliğini düşürmektedir. Peki karın gurultusu neden olur? Karın gurultusuna iyi gelir?

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2021 15:01 GÜNCELLEME 02.06.2021 17:23 SAĞLIK
Karın guruldaması neden olur? Tokken karın guruldaması yaşayanlar dikkat
Karın guruldaması neden olur? Tokken karın guruldaması yaşayanlar dikkat

Karın gurultusu, açlık dışında genellikle sindirim sistemi problemlerinden kaynaklı meydana gelir. Beslenme alışkanlıklarından kaynaklı olarak sindirim sisteminde meydana gelen aksaklıklar, bağırsakların hızlı çalışması ya da çalışmaması gibi durumlarda karın guruldaması görülür. Uzun süre ağır diyet yapanlar, öğün aralarına uzun saatler koyanların sık sık yaşayabileceği karın guruldamasına engel olmak için yaşam tarzında bazı alışkanlıkların edinilmesi tavsiye edilir.

Tarçınlı su zayıflatır mı? Limonlu tarçınlı su içmek zayıflatır mı? Yoğurtlu tarçın kürü tarifiTarçınlı su zayıflatır mı? Limonlu tarçınlı su içmek zayıflatır mı? Yoğurtlu tarçın kürü tarifi

Karın Guruldamasının Nedenleri Nelerdir?

Karın guruldamasının en temel nedeni beslenme alışkanlıklarıdır. Sağlıksız beslenmeyi alışkanlık haline getiren kişilerde sıklıkla görülen sindirim bozuklukları, karın guruldamasına neden olur. Özellikle gazlı içecek tüketen, öğünleri abu cuburla geçiştiren kişilerde karın gurultusuna çok sık rastlanır. Karın gurultusunun nedenleri:

Tiroid hormonlarını bozan yiyecekler nelerdir? Hormon sağlığını bozan besinler...Tiroid hormonlarını bozan yiyecekler nelerdir? Hormon sağlığını bozan besinler...

  • Öğünler arasına uzun saatler koymak

  • Sıkı ve ağır diyetler yapmak

  • Gazlı içecek ve hazır meyve suları tüketmek

  • Cips, çikolata gibi sağlıksız besinleri çok fazla yemek

  • Süt, yoğurt, domates, peynir, kahve ve çay gibi mide asit dengesini bozabilecek yiyeceklerin çok fazla tüketilmesi

Çölyak hastalığı nedir neden olur? Çölyak hastalığı belirtileri tedavisi ve diyeti...Çölyak hastalığı nedir neden olur? Çölyak hastalığı belirtileri tedavisi ve diyeti...

Karın Gurultusuna Ne İyi Gelir?

  • Karın gurultusu sıkıntısı yaşayanların ilk olarak yapması gereken beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmektedir. Özellikle gazlı içeceklerden ve ambalajlı ürünlerden uzak durmak gerekir. 

  • Yemek yerken yavaş yavaş ve iyice çiğnemeye özen gösterilmelidir. 

  • Mide ve bağırsak sağlığını koruyan bitki çaylarını düzenli olarak içmek tavsiye edilebilir. 

  • Yemek yerken ve konuşurken çok fazla derin nefes almak, mide ve bağırsakların hava ile dolmasına neden olacaktır. Bu da karın gurultusuna yol açtığı için nefes alışverişlerine dikkat etmek gerekir. 

  • Uzun süreli mide gurultusunun geçmesi için karında oluşan havanın çıkabilmesi için biraz hareket etmek ve egzersiz yapılması önerilir. 

  • Yemek sonrası biraz ara vererek tatlı, çay ve kahveden 1-2 saat kaçınmak gerekir. 

  • Hayatında çok fazla hareket olmayanların kısa yürüyüşleri ve egzersizleri hayatının bir parçası haline getirmesi tavsiye edilir.

Hangi besinler hangi hastalıklara iyi gelir? Doğal besinlerle hastalıklardan korunmak mümkünHangi besinler hangi hastalıklara iyi gelir? Doğal besinlerle hastalıklardan korunmak mümkün

Karın Gurultusuna İyi Gelen Doğal Yöntemler

  1. Günde en az 2 litre su içmek

  2. Yeşil çay, rezene, melisa çayı gibi sindirim sistemini rahatlatan bitki çayları içmek

  3. Düzenli uyku

  4. Mayalı ve karbonatlı yiyeceklerden uzak durmak

  5. Düzenli egzersiz

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR