Pandemi döneminde obezite arttı! 'Obezitenin aşısı yok'

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İsmail Özsan tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinin çocuklar başta olmak üzere pek çok insanın hareketsiz yaşama geçmesi sebebiyle obeziteyi arttırdığını ifade etmiştir.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2021 16:31 GÜNCELLEME 22.09.2021 16:31 SAĞLIK
Pandemi döneminde obezite arttı! 'Obezitenin aşısı yok'
Pandemi döneminde obezite arttı! 'Obezitenin aşısı yok'

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi sebebiyle Türkiye'de de uzun süren karantina uygulamaları yaşandı. Karantina sebebiyle sosyal yaşamdan uzak kalan ve hayatının çoğunu evde hareketsiz geçiren bireylerde kilo problemleri artmaya başladı.  Özellikle en çok hareket etmeleri gereken dönemde hareketsiz yaşamak zorunda kalan çocuklardaki kilo artışlarının obeziteyi tetiklediğine değinen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özsan, "Karantinalar, salgından korunmak adına önemli kararlardı; ancak bir takım yan etkilerine maruz kaldık. Bir çok vatandaşımız evden çalışmaya ve bununla birlikte hareketsiz yaşamaya başladı. Özellikle çocuklar uzun süre okula gidemedi, arkadaşlarıyla oyun oynayamadı, çoğu evde hareketsiz aktivitelere yönelmek zorunda kaldı. Bu da kilo kontrolünde ipin ucunun kaçmasına sebep oldu. Koronanın aşısı bulundu; ama obezitenin aşısı yok. Kontrollü yemeye ve hareketli yaşama dönme vakti" dedi.

Kiraz sapı çayı kilo verdirir mi? Kiraz sapı neye iyi gelir faydaları nelerdir?Kiraz sapı çayı kilo verdirir mi? Kiraz sapı neye iyi gelir faydaları nelerdir?

Çocuklarda hiperleksi bozukluğuna dikkat! Çocuklarda hiperleksi bozukluğuna dikkat!




AŞILAMANIN ARTMASIYLA NORMALLEŞMEYE YAKLAŞMALIYIZ


Aşılanmaların yaygınlaşmasıyla tedbirlere dikkat etmeyi sürdürerek normalleşmeye adım adım yaklaşmak gerektiğini savunan Op. Dr. Özsan, "Aşılanma oldukça yaygın ve şu anda salgından korunmak adına elimizdeki en önemli done. Normal hayata dönmek, eski düzene dönmek açısından aşılanmanın önemi büyük. Pandemi sınırlarında hayat sürdürmeye devam edersek obezite pandemiden daha büyük bir tehdit olacak. Bir hastalığı bitirirken bir başka hastalığın yayılması kimsenin istemeyeceği bir durum. Obezite başlayan bireylerde çok fazla sağlık sorunu görülmekte ve maalesef obezitenin aşısı yok. Covid-19 virüsünün aşısı varken yaptırmak ve normale dönerek yaşanabilecek diğer hastalıklardan korunmak bizim elimizde" ifadelerine yer vererek, aşı çağrısında bulundu.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    oh bakmaya kendine ve birde göz rengi ve kaşlarda ve sonra ahanda ben bu ahanda ben buyum diyen ve diyenlersiniz siz kendi kendinizi kandırır vede siz Allahın huzurunda yalan söylersiniz
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    dunyada bunu yapan yok var sadece kendi ülkesinde olur bu ve aynı şehirde olur bu
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    gercek müslümanlık ee bakın bende yarım yarım konuşurum ee kuran kerimdede aynı yarım yarım yada cerek cerek yada 1 dilim dilimdir ee zaten bende aynıyım benide anlıyan olmaz zaten
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    insanlar kafayı yemişler vallahıde
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    birde bu var alışan kişi kudurmuştan daha beter olur derler bu herşeyin fazlasından dolayı olur bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR