Soğan kabuğu suyunun faydaları nelerdir? Soğan kabuğu nasıl kullanılır?

Soğan kabuğunun mucizevi faydaları insan bedenini tepeden tırnağı yenileyerek hastalıklara karşı direncini arttırmaktadır. Özellikle solunum yolu hastalığı ve böbrek sağlığı için oldukça faydalıdır. Peki soğan kabuğu hangi hastalıklara iyi gelir? Soğan kabuğunun saç için kullanılır mı? İşte soğan kabuğu suyunun faydaları...

ABONE OL
GİRİŞ 13.10.2021 09:44 GÜNCELLEME 13.10.2021 09:44 SAĞLIK
Soğan kabuğu suyunun faydaları nelerdir? Soğan kabuğu nasıl kullanılır?
Soğan kabuğu suyunun faydaları nelerdir? Soğan kabuğu nasıl kullanılır?

Yemek kültürümüzün en vazgeçilmez malzemesi olan soğan, sayısız faydası ile yemeklere lezzet katmanın yanında insan bedeninin hastalıklardan ve iltihaptan korur. En az soğan kadar faydalı olan soğan kabuğu saç sağlığının korunmasından vücuttaki iltihapların temizlenmesine kadar pek çok sağlık sorununa şifa olmaktadır. Soğan kabuğu kürü ile iç organları toksin ve enfeksiyondan arındırarak kanser gibi hayati risk taşıyan hastalıklardan dahi korunabilir. 

Argan yağı saça nasıl uygulanır? Argan yağının saça faydaları nelerdir?Argan yağı saça nasıl uygulanır? Argan yağının saça faydaları nelerdir?

Soğan Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

  • Solunum Yollarına İyi Gelir

Soğan kabuğu güçlü bir mikrop kırıcıdır. Soğan kabuklarıyla hazırlanan kür, boğazların temizlenmesine yardımcı olarak solunum yollarını rahatlatır. Özellikle kış aylarında daha hassas olan boğazların şişmesine, kızarmasına ve ağrımasına engel olmak için soğan kabuğu kürü tüketilmesi tavsiye edilir. 

Galebe krem faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Galebe krem 2021 eczane fiyatı...Galebe krem faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Galebe krem 2021 eczane fiyatı...

  • Ağız ve Diş Sağlığını Korur

Soğan kabukları iltihap sökücü özelliğe sahiptir. Ağızda meydana gelen iltihabın en doğal şekilde kısa sürede geçmesi için soğan kabuğunu ilaç gibi tüketmek tavsiye edilir. Diş ve diş etini güçlendirerek diş çürüklerine, diş eti iltihaplarına engel olmaktadır. 

Alıç sirkesinin faydaları nelerdir? Alıç sirkesi zayıflatır mı? Alıç sirkesinin faydaları nelerdir? Alıç sirkesi zayıflatır mı?

  • Kan Şekerini Dengeler

Kan şekeri seviyesinin daha dengeli kalmasına yardımcı olan soğan kabukları, kişinin olur olmaz zamanlarda ölçüsüz acıkmasına engel olmaktadır. Soğan kabukları kontrolsüz yemek tüketimine engel olmaktadır. 

Bıttım sabunu faydaları nelerdir? Bıttım sabununun saçlara faydaları...Bıttım sabunu faydaları nelerdir? Bıttım sabununun saçlara faydaları...

  • Enfeksiyonu Temizler

Soğan kabukları, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan sağlıksız beslenme ve zararlı alışkanlıklardan kaynaklı vücutta meydana gelen toksin, iltihap ve enfeksiyonun temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Bununla birlikte vücudu temizleyen soğan kabukları, iç organların sağlıklı işeyişine destek olmaktadır. 

 Lavanta yağı faydaları nelerdir? Lavanta yağı yüze nasıl uygulanır? Lavanta yağı faydaları nelerdir? Lavanta yağı yüze nasıl uygulanır?

  • Böbrekleri Temizler

Böbrek, hayati organlarımızdan olup, sağlıkla çalışmasına engel olacak herhangi bir durumda çeşitli hastalıklar baş göstermeye başlar. Soğan kabuğu kürü ise böbreklerin temizlenmesine, eskiye göre daha iyi çalışmasını destekler. Böbrek taşı ve kumunun oluşmasına engel olmaktadır. 

Ayva yaprağı ne işe yarar? Ayva yaprağı çayının faydaları...Ayva yaprağı ne işe yarar? Ayva yaprağı çayının faydaları...

  • Ödem Attırır

Zararlı beslenme alışkanlıkları, az su tüketimi ve çok fazla tuzlu gıdaların yenmesinden dolayı vücutta ödem oluşmaya başlar. Bu da olduğumuzdan daha kilolu görünmemize neden olabilir. Soğan kabuğu kürünün düzenli kullanılması halinde vücuttan ödem daha hızlı atılır ve zayıflama süreci hızlanır.

Nar ekşisi faydaları nelerdir? Nar ekşisi içilir mi?Nar ekşisi faydaları nelerdir? Nar ekşisi içilir mi?

  • Zayıflamaya Yardımcı Olur

Soğan kabuğu hem vücuttaki ödemin atılmasını sağlar hem de kan şekerini dengeleyerek gün içinde kontrolsüz yemek tüketiminin önüne geçer. Bundan dolayı diyet yapan kişilerin zayıflama sürecine hızlandırır. 

Akupunktur yaptırmanın faydaları nelerdir? Akupunktur nedir, zararları nelerdir?Akupunktur yaptırmanın faydaları nelerdir? Akupunktur nedir, zararları nelerdir?

  • Saçları Besler

Soğan kabuğu suyu, saçlara uygulandığında saçları dipten uca besler, saçlara canlılık kazandırır. Saç derisini bakteri ve mikroplardan arındıran soğan kabuğu suyu, saçların daha hızlı ve sağlıklı uzamasına yardımcı olmaktadır.

Son Kabuğu Suyu Nasıl Hazırlanır?

1 litre suyun içerisine 1 avuç dolusu soğan kabuğu eklenir ve 10 dakika kadar kaynatılır. Hazırlanan suyu süzerek her gün düzenli olarak 1 fincan kadar tüketilmesi tavsiye edilir. Saç bakımında kullanmak için hazırlanan soğan kürü saç diplerinden başlayarak uçlara doğru uygulanır ve 2-3 dakika saç diplerine masaj yapılır ardından durulanır.