En doğal idrar yolu enfeksiyonu ilacı: Karanfil suyunun faydaları…

Üşütme, yanlış beslenme ve diğer birçok nedenden büyük-küçük, kadın-erkek herkesin başına gelen idrar yolu enfeksiyonu, başlarda önlem alınmazsa ciddi hastalıklara sebebiyet verebilir. Karanfil suyu idrar yolları enfeksiyonu ve iltihabını söküp atarak idrar yolu hastalıklarını tedavi etmektedir. Peki günde 1 bardak karanfil suyu hangi hastalıklara iyi gelir?

ABONE OL
GİRİŞ 08.11.2021 09:32 GÜNCELLEME 08.11.2021 09:32 SAĞLIK
En doğal idrar yolu enfeksiyonu ilacı: Karanfil suyunun faydaları…
En doğal idrar yolu enfeksiyonu ilacı: Karanfil suyunun faydaları…

Karanfil ve karanfil suyu, doğanın insana en büyük hediyelerinden biridir. Güçlü bir şifa kaynağı olan karanfil suyu, düzenli olarak tüketildiğinde insan bedeninde yanlış beslenme, zararlı alışkanlıkları ve mevsimsel nedenlerden dolayı ortaya çıkan idrar yolu enfeksiyonuna iyi geldiği gibi antioksidan özelliği sayesinde vücutta biriken toksinlerin en doğal şekilde atılmasını sağlar. İşte karanfil suyunun faydaları…

Sarımsak ve bal karışımı faydaları nelerdir? Zencefil, sarımsak, bal ve limon kürü neye iyi gelir?Sarımsak ve bal karışımı faydaları nelerdir? Zencefil, sarımsak, bal ve limon kürü neye iyi gelir?

Karanfil Suyunun İdrar Yolu Hastalıklarına Faydaları Nelerdir?

 Karanfil, güçlü kokusu ve aroması ile ağız ve diş sağlığına olumlu etkileri herkesçe bilinir. Bunun yanında vücudu toksinlerden arındırarak hastalıklara karşı koruduğu da gözlemlenmektedir. Karanfil suyu, doğru miktarda düzenli olarak tüketildiğinde idrar yollarını da temizlemektedir. İdrar yolu iltihaplanması, genellikle üşütmekten ve hijyen koşullarının tam olarak sağlanmamasından kaynaklı görülür. 

Her ne sebepten ötürü olursa olsun idrar yolu enfeksiyonu kişinin yaşam kalitesini bozarak huzursuz eden bir rahatsızlıktır. Bununla birlikte önlem alınmazsa çok daha kötü hastalıklara sebebiyet verir. 

Tarçınlı su içmek zayıflatır mı? Tarçınlı limonlu su faydaları nelerdir?Tarçınlı su içmek zayıflatır mı? Tarçınlı limonlu su faydaları nelerdir?

Her gün düzenli olarak içilen 1 bardak karanfil suyu, vücuttaki tüm iltihap, toksin ve enfeksiyonun atılmasını sağlayarak idrar yollarını temizler. Bu süreç bazen 3 bazen 7 gün süre bildiğinden kişinin düzenli olarak karanfil suyunu tüketmeye devam etmesi gerekir. Kadınlarda sıklıkla görülen idrar yolu iltihabı olan sistit hastalığına karşı da rahatlatıcı etkiye sahiptir. 

Hibiskus çayı faydaları ve nelerdir? Hibiskus çayı nasıl kullanılır?Hibiskus çayı faydaları ve nelerdir? Hibiskus çayı nasıl kullanılır?

Karanfil Suyu Nasıl Hazırlanır?

Her gün taze olarak tüketilmesi tavsiye edilen karanfil suyu oldukça kolay hazırlanır. 1,5 su bardağı cezveye alınır ve içine 10-12 adet karanfil eklenir ve kaynatılmaya başlanır. İsteğe bağlı olarak 1 adet çubuk tarçın da ekledikten sonra 3-5 dakika kadar kaynatarak demlenir. Hazırlanan karışımın ılıması beklenir ve süzülerek içilir. Bu şekilde 7-8 gün devam edilerek idrar yolu hastalıklarının şiddeti azalmış hatta tamamen tedavi edilmiş olur.