81 yaşındaki hastanın şah damarı tıkandı! Felç olan kadın 2 günde ayağa kalktı

Ordu'da yaşayan 81 yaşındaki Dudu Gül Kılıçarslan'ın şah damarında pıhtı atması sonucunda bilinci kapandı ve felç oldu. Kılıçarslan yapılan ameliyat ile felci 2 gün içinde atlatarak hayata döndü

ABONE OL
GİRİŞ 26.11.2021 10:05 GÜNCELLEME 26.11.2021 12:00 SAĞLIK
81 yaşındaki hastanın şah damarı tıkandı! Felç olan kadın 2 günde ayağa kalktı
81 yaşındaki hastanın şah damarı tıkandı! Felç olan kadın 2 günde ayağa kalktı

Ameliyatı gerçekleştiren VM Medical Park Samsun Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Atilla Saraç, "Dudu Gül Teyze bize şah damarında ciddi daralma ile geldi. Sedyedeydi ve şuuru kapalıydı. Yapılan tetiklerde şah damarının tamamına  yakını tıkalıydı. Bir pıhtı atmıştı ve şuuru kaybolmuştu. Geçici felç mevcuttu. Kendisini acil ameliyata aldık. Damarı tıkayan pıhtıyı temizledik. Tamamen açtık. Sonrasında Dudu Gül Teyze’yi yürüyerek taburcu ettik” ifadelerini kullandı.

Diş ağrısıyla karıştırdı, delirten hastalık yüzünden 5 dişini çektirdiDiş ağrısıyla karıştırdı, delirten hastalık yüzünden 5 dişini çektirdi

ŞAH DAMARLARINA BAKMAYI İHMAL EDİYORUZ

Şah damarı tıkanıklığı veya darlığının en az kalp damarlarındaki darlık kadar sık görüldüğünün altını çizen Dr. Öğr. Üyesi Atilla Saraç, “Genellikle kalbimize baktırıyoruz ama şah damarlarına baktırmayı ihmal ediyoruz. Bu durum felçlere ve hayati tehlikeye neden olabiliyor. O yüzden yılda bir kez şah damarlarımızı kontrol ettirelim. Kalp damarlarında tıkanıklık olan hastaların en az yüzde 40’ında şah damarlarında tıkanıklık vardır.  Genellikle kalp muayenesini hastalarımız ihmal etmiyor ama şah damarlarına baktırmıyorlar. Sonuç olarak şah damarlarındaki tıkanıklık hem felce hem de hayati tehlikeye yol açabiliyor" diye konuştu.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 2
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    hocam bunları doktorlara soyleyeceksın, ınsanlar sızın gıbı tıp fakultesı mezunu degıl, nerden bılecekler şah damarlarını da kontrol ettırmelerı gerektıgını, kordıyolog veya kalp damarcıya gıdınce hekımler soyleyecek, bunların ıcınde sızde varsınız, kendı gunahınızı hastaların uzerıne nıye atıyorsunuz. ınsanları biliçlendirmek sizin gorevınız.
    Cevapla
  • Züleyha 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle doğru
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR