Saça sirke sürmenin faydaları nelerdir? Elma sirkesi saçta ne kadar bekletilmeli?

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan sirke, farklı nedenlerden kaynaklı saç derisinde meydana gelen kepeklenme, yağlanma ve saç dökülmesine en etkili ve doğal çözüm olarak önerilmektedir. Haftada 2 kez uygulanması tavsiye edilen sirke kürü, saçların daha canlı ve gür çıkmasına yardımcı olur. Peki elma sirkesinden saç spreyi nasıl hazırlanır?

ABONE OL
GİRİŞ 24.01.2023 16:45 GÜNCELLEME 24.01.2023 16:45 SAĞLIK
Saça sirke sürmenin faydaları nelerdir? Elma sirkesi saçta ne kadar bekletilmeli?
Saça sirke sürmenin faydaları nelerdir? Elma sirkesi saçta ne kadar bekletilmeli?

Saça sirke sürmek, saç derisinde meydana gelen bakterilerin temizlenmesi için oldukça faydalıdır. Havasızlıktan ve doğru temizlenmesinden kaynaklı saç diplerinde kepeklenmeler meydana gelmektedir. Bunun için saç diplerine düzenli olarak sirkenin masaj yaparak uygulanması tavsiye edilir. Saç diplerine düzenli olarak sirke uygulamak, saç derisinde meydana gelen egzama, sivilce ve konak gibi yaraların iyileşmesine yardımcı olmaktadır. 

Sabah uyanınca sirkeli su içmenin faydaları nelerdir? Elma sirkesi hangi hastalıklara iyi gelir?Sabah uyanınca sirkeli su içmenin faydaları nelerdir? Elma sirkesi hangi hastalıklara iyi gelir?

Saça Elma Sirkesi Sürmek Ne İşe Yarar?

Saçların hızlı bir şekilde sağlıkla uzaması için saç derisinin derinlemesine temizlenmesi gerekir. Bunun için de kimyasal madde içermeyen doğal bileşenler kullanmak gerekir. İnsan bedeni için oldukça sağlıklı olan sirke, birçok hastalıktan koruduğu gibi cilt ve saç bakımında sıklıkla kullanılmaktadır. Saç derisinde şampuan ve saç kreminden kaynaklı meydana gelen kimyasal tabakanın arınması için sirke kullanılması önerilir. İşte saça sirke sürmenin faydaları...

  • Havasızlıktan kaynaklı saç diplerinde meydana gelen kepeklenmeleri temizler. 

  • Saç derisinde sıklıkla oluşan bakteri ve virüslerin kısa sürede temizlenmesine yardımcı olur. 

  • Saç derisini derinlemesine arındırdığı için saçların çoğalmasını sağlar. 

  • Saçlara doğal bir parlaklık vererek saçların daha canlı görünmesini sağlar. 

  • Saç derisinin nefes almasını sağlayarak saçların eskiye göre daha çabuk uzamasına yardımcı olur.

  • Saçları yumuşatır. 

Saça Sirke Sürmek Ne İşe Yarar

Elma Sirkesi Saç Spreyi Nasıl Yapılır? 

Sirke, keskin bir yapıya sahip olduğundan direkt olarak saçlara temas etmesi tavsiye edilmez. 100ml bir şişenin yarısı içme suyu yarısı elma sirkesi olacak şekilde doldurulur ve saç diplerine masaj yaparak uygulanır. Bu işlem duşa girmeden önce uygulandığı gibi duştan son durulama suyundan önce de uygulanabilir. 

Elma Sirkesi Saçta Ne Kadar Bekletilmeli?

Saç diplerine uygulanan sirke, masaj yaparak 2-3 dakika kadar uygulanır. Ardından bol su ile durulanır. Saça sirke sürmek, saç dipleri için sayısız faydaya sahip olsa da 5 dakikadan fazla saçta bekletilmesi tavsiye edilmez...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR