Kükürtlü sabunun cilde faydaları nelerdir? Kükürtlü sabunu egzamaya iyi gelir mi?

Kükürt sabunu, doğal sabun olarak çok fazla tercih edilmektedir. Özellikle sivilce tedavisinde etkili olduğundan birçok kişi kullanmaktadır. Antiseptik yapıya sahip olan kükürt sabunu, kirli havadan meydana gelen kalıntıları temizlediği gibi diğer cilt problemlerinde de kullanılmaktadır. Peki kükürt sabunu nasıl kullanılır? Kükürt sabunu sivilcelere iyi gelir? İşte cilt bakımında kükürt sabununun kullanımı...

ABONE OL
GİRİŞ 31.08.2021 13:33 GÜNCELLEME 31.08.2021 13:34 SAĞLIK
Kükürtlü sabunun cilde faydaları nelerdir? Kükürtlü sabunu egzamaya iyi gelir mi?
Kükürtlü sabunun cilde faydaları nelerdir? Kükürtlü sabunu egzamaya iyi gelir mi?

Cilt bakımda, cildin tahrip olmaması için kozmetik ürünlerden önce doğal ürünler başvurulması önerilir. Kükürt sabunu da bu ürünlerin balına gelerek cildin sivilce ve siyak noktalardan temizlenmesini sağlamaktadır. Cildin nem dengesini sağlayarak aşırı yağlanmanın önüne geçmektedir. Özellikle marketlerde satılan duş jellerinden ziyade cildin kükürt sabunu ile temizlenmesi tavsiye edilir. Sırt ve boyun bölgesinde meydana gelen sivilcelerin geçmesini hızlandırmasıyla birlikte yağ oranını dengeler. Kükürt sabunu, cildin yağ dengesini sağlarken kurutabildiğinden dikkatli kullanılması gerekir. Normal cilt yapısını sahip olan kişilerin kükürt sabununu kullanmalarının ardından muhakkak ciltlerini nemlendirmeleri gerekmektedir.

Lavanta yağının faydaları nelerdir? Lavanta çayı cilde nasıl sürülür?

Kükürt Sabunu Faydaları

Tarih boyunca cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılan kükürt sabunu günümüzde de aynı nedenden çok fazla kullanılmaktadır. Egzama, sedef, sivilce, uyuz gibi hastalıklarının kaşıntı ve kızarıklığını çabucak iyileştirmek için genellikle kükürtlü sabuna başvurulduğu bilinmektedir. Kükürt sabunu zengin minerallere sahip olduğundan cildin yenilenmesinde ve korunmasında oldukça etkilidir. Kükürt sabununun düzenli kullanılması durumunda faydaları şöyledir:

  • Sivilce ve akne tedavisinde sıkça kullanılan kükürt sabunu sivilcelerin kurumasına yardımcı olmaktadır.

  • Gün sonunda kullanıldığında gün içinde maruz kalınan kötü hava ve kirliliği temizlemektedir. 

  • Antiseptik özelliğinden dolayı ciltte meydana gelen iltihap, yara gibi sorunların kısa sürede geçmesini sağlamaktadır. 

  • Kükürt sabunu cildi kurutan özelliğe sahip olduğundan aşırı ciltteki yağ dengesini sağlamaktadır. 

  • Aşırı yağlı cilde sahip olan kişilerin cildini kurutarak nem dengesini sağlamaktadır.

Kekik yağının faydaları nelerdir? Solunum yollarını açan kekik yağı nasıl kullanılır?

  • Çok çabuk yağlanan saçların yağ dengesini sağlar, saç derisini temizler.

  • Antibakteriyel özeliğe sahip olan kükürt sabunu saç derisini temizleyerek saçların daha sağlıklı ve hızlı uzamasını sağlamaktadır.

  • Saç dersini temizlemesiyle birlikte saç derisinde meydana gelen kepek ve kaşıntıyı önlemektedir. 

  • Saç derisinin nefes almasını sağlayarak saç dökülmesine engel olmaktadır.

  • Ciltte meydana gelen mantar hastalıklarının tedavi edilmesini sağlar.

  • Hücrelerini yenileyerek sıkılaştırır.

  • Yaşlanma belirtilerini geciktirir.

  • Egzama, gül ve uyuz hastalıklarına iyi gelerek kaşıntı ve döküntüye engel olur. 

Cildi gençleştiren doğal maske tarifi: Toz zerdeçal, bal, limon ve zeytinyağı karışımı...

Kükürt Sabunu Nasıl Kullanılır?

Aktar ve eczanelerde satılan kükürt sabunu koyu sarı renge sahiptir. Kükürtlü sabun günde 2 defa kullanılması tavsiye edilir. Özellikle yağlı cilde sahip olanların günde 2 defa kullanması tavsiye edilir. Kükürtlü sabun su ile birlikte yüze uygularken 1-2 dakika masaj yaparak bekletilmesi daha iyi bir sonuç için önerilir. 1-2 dakika bekletmenin ardından bol ılık su ile durulanır ve hiçbir sabun kalıntısının kalmadığından emin olunmalıdır. Günde 2 defa kullanılmasa tavsiye edilse de gece yatmadan önce uygulanması ciltteki kirin ve tozun temizlenmesi için önerilmektedir. 

Kükürt Sabunu Sivilcelere İyi Gelir Mi?

Kükürt sabunu cildi kurutan bir yapıya sahip olduğundan dolayı ciltte yağdan meydana gelen sivilcelerin kurumasını sağlar ve böylece sivilcelerin daha çabuk iyileşmesini sağlamaktadır. Yanlış beslenmeden kaynaklı meydana gelen sivilceler için beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi tavsiye edilir. Ancak bunun dışında her akşam düzenli olarak kükürtlü sabunla cildin temizlenmesi sivilce tedavisini hızlandırmaktadır. 

Kırışıklık giderici maske: Evde hazırlanabilen doğal maskeler...

Kükürt Sabunu Zararları Nelerdir?

Zengin minerallere sahip olan kükürt sabunu düzenli olarak kullanıldığında cildin yağ dengesini sağlar, kırışıklara iyi gelir, saç derisini besleyerek saçların daha sağlıklı ve hızlı uzamasını sağlar. Kükürt sabununun tüm bu faydalarının yanında zararları da bulunmaktadır. Kükürt sabununun cildi kurutan bir yapısı olduğundan kuru cilde sahip olanların kullanmaması tavsiye edilir. Normal ve yağlı cilde sahip olanların dahi kükürt sabununu kullanmalarının ardan cilt tiplerine uygun nemlendirici kullanmaları gerekir. Cildin yeteri kadar nemlenmemesi durumundan deri pul pul dökülmeye başlar, kırışıklıklar daha hızlı belirgin oluşmaya başlar.