Düzenli yoğurt yemenin faydaları nelerdir? Doğal yoğurt ömrü uzatır mı?

Yoğurt, zengin besin değerlerine sahip olarak insan bedenini güçlendirerek hastalıklara karşı direncini arttırır. Hastalıklara neden olan organizmaların vücuttan atılmasına yardımcı olarak özellikle bağırsakların sağlıklı çalışmasını sağlar. Peki her sabah ballı yoğurt yemek neye iyi gelir?

ABONE OL
GİRİŞ 25.01.2023 16:19 GÜNCELLEME 25.01.2023 16:19 SAĞLIK
Düzenli yoğurt yemenin faydaları nelerdir? Doğal yoğurt ömrü uzatır mı?
Düzenli yoğurt yemenin faydaları nelerdir? Doğal yoğurt ömrü uzatır mı?

Her gün düzenli olarak yoğurt yemek, bağırsak florasının dengelenmesinin yanında vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri en doğal şekilde karşılamaktadır. Özellikle mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemini güçlendirmek için sabahları ve akşamları bol bol yoğurt tüketilmesi tavsiye edilir. Yoğurt, kısa vadede bağışıklık sisteminin güçlenmesini desteklerken uzun vadede insan ömrünü uzattığı bilinir. 

Tereyağlı pekmez  öksürük kürü faydaları nelerdir? Balgam söktürücü pekmez ve tereyağı nasıl hazırlanır? Tereyağlı pekmez öksürük kürü faydaları nelerdir? Balgam söktürücü pekmez ve tereyağı nasıl hazırlanır?

Her Sabah Yoğurt Yemenin Faydaları Nelerdir?

  • Bağırsak sağlığını korur. Bağırsakların iyi çalışması ise tüm iç organların dengeli bir biçimde çalışması demektir. 

  • Zengin kalsiyum kaynağı olması, kemik yapısının güçlenmesine ciddi bir etkiye sahiptir. 

  • Yüksek kolesterolün normal seviyelere düşmesine yardımcı olur. 

  • Vücudun ihtiyacı olan besin değerlerini büyük oranda karşılar. 

  • Kalp ve damar hastalıklarından korur. 

  • Daha kalıcı ve hızlı kilo vermeye yardımcı olur. 

  • Sindirim sisteminin hızlanmasını sağlar. 

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. 

Her Gün Ballı Yoğurt Yemek Ömrü Uzatır Mı?

Gece yatmadan önce ya da sabah kalkınca 4 yemek kaşığı yoğurt, 7-8 damla probolis ve 1 tatlı kaşığı hakiki balı karıştırıp yemek, tüm bedeni baştan aşağı yenileyerek bağışıklık sistemini güçlendirir. Bununla birlikte ballı yoğurt kürünü tüketmeyi alışkanlık haline getiren kişiler, kanser ve kalp hastalıklarına yakalanma oranları azalarak ömürleri uzadığı belirtilir. 

Sağlıklı yeme-içme alışkanlıkları, iç organların işleyiş şeklini, toksinlerin vücuttan atılmasını ciddi şekilde etkileyerek kanser hücreleriyle savaşır. Ballı yoğurt kürü ise vitamin - mineral bakımından zengin olmasının yanında probiyotik kaynağı olması, hastalıklardan korunma oranını arttır...

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğal olmak şartı ile gıdalarla beslenmede önemli uzun ömürle yaşam sürmekte çocukluk dönemlerimden anımsarım ev sahiplerimiz eşiyle ıhlamur kaynatıp içlerleridi iki rahmetlide 100yaşını geçkin vefat etmişlerdi kemik suyu çok tükettiklerini hatırlıyorum yağını sıyırmak şartı ile yoğurt cildide besleyen önemli asitleride barındırır kanı temizler balda şifalı bir besin diyet kilo verme çabasında olanlar için kalp kasları için günde enaz 1çorba kaşığı bal kilo kaybında kalp kaslarında zayıflama olabilmekde aman dikkat ediniz sağlıklı hayırlı yaşam sürmenizi dilerim .
    Cevapla
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    bir kilo yoğurt 25 tl olmuş bal 180 tl beş kişilik orta gelirli aileler bile almakta zorlanıyor
    Cevapla
  • mevlana diyarından 1 yıl önce Şikayet Et
    süt ürünlerindeki fahiş fiat başlayalı, sütçüden 5 litrelik süt alıp kendimiz yoğurt yapmaya başladık, 65 liraya 4 kg yoğurt elde ediyoruz üstelik daha kaliteli, ucuz ve sağlıklı
    Cevapla
  • KARADERELİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizin geliriniz hiç artmadı mı?
    Cevapla
  • Fehmi 1 yıl önce Şikayet Et
    kaderi mi biliyorsunuz ki ömrü uzattığını söylüyorsunuz. Hiçbir gıda ömrü ne uzatır ne kısaltır. Çünkü Allah insana bir ömür vermiştir sağlığına dikkat ederse koşarak tamamlar dikkat etmezse sürünerek tamamlar.
    Cevapla
  • İdo1 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir gıda ömrü uzatmaz kısaltmaz ancak doğru beslenmeyle sağlıklı yaşayabilir insan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR