Karanfil suyunun saçlara faydaları nelerdir? Karanfil saç spreyi nasıl yapılır?

Saç dökülmesi, halk arasında çok sık rastlanan bir problemdir. Saç dökülmesinin temel nedeni genetik faktörler olsa da saç bakımının doğal malzemelerle ve doğru şekilde yapılması saç dökülmesini ciddi şekilde durdurmaktadır. Peki saç için karanfil kürü nasıl yapılır? Karanfil suyu saça iyi gelir mi?

ABONE OL
GİRİŞ 24.01.2023 16:35 GÜNCELLEME 24.01.2023 16:35 SAĞLIK
Karanfil suyunun saçlara faydaları nelerdir? Karanfil saç spreyi nasıl yapılır?
Karanfil suyunun saçlara faydaları nelerdir? Karanfil saç spreyi nasıl yapılır?

Karanfil suyu kürü, saç dökülmesinin kısa sürede durdurulması için en etkili doğal tariflerdendir. Uygulanmaya başladığı haftadan itibaren etkisini göstermeye başlayan karanfil suyu kürü, saç derisini besler ve dökülmeleri azaltır. Saçların daha gür ve sağlıklı uzamasını sağlayan karanfil suyu, haftanın 2-3 kez uygulanabilir. İşte karanfil kürünün saç derisine faydaları...

Saça sirke sürmek ne işe yarar? Elma sirkesi saçta ne kadar bekletilmeli?Saça sirke sürmek ne işe yarar? Elma sirkesi saçta ne kadar bekletilmeli?

Karanfil Suyunun Saçlara Faydaları Nelerdir?

Çevresel faktörler, kimyasal şampuanlar ve genetik nedenlerden dolayı saç dökülmesi hemen hemen herkesin karşılaştığı bir problemdir. Saç dökülmesini durduran oldukça doğal ve sağlıklı kürler bulunmaktadır. Bu kürlerden biri de uygulamaya başlandığı ilk andan itibaren saç yapısını güçlendiren karanfil kürüdür. Karanfil kürünün saçlara faydaları şöyledir:

  • Saç derisinde meydana gelen bakteri ve mikropların temizlenmesine yardımcı olur. 

  • Saç oluşumunu destekler ve saçların daha gür çıkmasını sağlar. 

  • Saç dökülmesini anında durdurur. 

  • Boya, fön ve bunun gibi nedenlerden yıpran saçların onarılmasını destekler.

  • Saçları canlandırır ve doğal bir parlaklık verir.

  • Saç derisinde meydana gelen sivilce ve egzama gibi cilt hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur. 

Elma maskesinin cilde faydaları nelerdir? Elma maskesi ne işe yarar? Elma maskesinin cilde faydaları nelerdir? Elma maskesi ne işe yarar?

Karanfil Saç Spreyi Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  1. 15 adet karanfil

  2. 1 bardak su

Hazırlanışı:

1 bardak su kaynatılır. Kaynayan suyu altı kapatılıp içine 15 adet karanfil atılır ve üzeri kapatılır. Bu şekilde 30-35 dakika kadar demlenmesi beklenir. Demlenen karanfil suyu süzülerek sprey bir şişeye dökülür. 

Karanfil Kürü Saça Nasıl Uygulanır?

Hazırlanan a-karanfil suyu sprey bir şişeye koyduktan sonra saç derisine masaj yaparak uygulanır. Dipten uca, saçların her yerine uygulandıktan sonra 2 saat kadar bekletilir ve bol suyu ile durulanır. Kısa sürede etkisini gösteren karanfil suyu kürünün düzenli olarak hafta 2-3 defa uygulanması tavsiye edilir.