Manchester City, Real Madrid'e diş geçiremedi! Kazananı penaltılar belirledi

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Real Madrid, normal süresi 1-1 biten maçta Manchester City'i penaltılar sonucunda 4-3 yenerek yarı finale yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.04.2024 00:56 GÜNCELLEME 18.04.2024 01:00 ŞAMPİYONLAR LİGİ
Manchester City, Real Madrid'e diş geçiremedi! Kazananı penaltılar belirledi
Manchester City, Real Madrid'e diş geçiremedi! Kazananı penaltılar belirledi

Şampiyonlar Ligi'nde son şampiyon Manchester City, 3-3'ün rövanşında geçtiğimiz sezon yarı finalde elediği Real Madrid'i konuk etti.

Etihad Stadyumu'nda oynanan ve büyük heyecana sahne olan karşılaşmanın ilk yarısını konuk takım Real Madrid, 12. dakikada Rodrygo attığı golle 1-0 önde tamamladı.

Pep Guardiola'nın öğrencileri, 76. dakikada Kevin De Bruyne ile 1-1'lik eşitliği yakaladı ve maçı uzatmalara taşıdı.

15'şer dakikalık iki uzatma devresinde de taraflar birbirine üstünlük kuramayınca yarı finale çıkacak ekibi belirlemek için seri penaltı atışlarına geçildi.



REAL MADRİD YARI FİNALE YÜKSELDİ

Seri penaltılarda rakibine 4-3 üstünlük sağlayan Real Madrid, yarı finale yükseldi. Manchester City'de Julian Alvarez, Phil Foden ve kaleci Ederson, atışları gole çevirirken, Bernardo Silva ile Mateo Kovacic penaltıdan yararlanamadı.

Real Madrid'de ise Jude Bellingham, Lucas Vazquez, Nacho ve Antonio Rüdiger penaltı noktasından golle ayrıldı. Konuk takımda penaltıyı golle sonuçlandıramayan tek isim Hırvat yıldız Luka Modric oldu.

Real Madrid'de forma giyen milli oyuncumuz Arda Güler, yedek kulübesinde yer almasına karşın dev kapışmada forma şansı bulamadı.

Madrid devinin bu sonuç sonrası yarı finaldeki rakibi de belli oldu. Ancelotti'nin talebeleri, diğer bir İngiliz ekibi Arsenal'ı eleyen Alman Panzeri Bayern Münih ile eşleşti. 

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • kemal 1 hafta önce Şikayet Et
    haaland tırt olduğu ortaya çıktı
    Cevapla
  • Bora 1 hafta önce Şikayet Et
    Arda fizik olarak bu yakın da ancak yedek kalır kiralık gidip birşeyleri başarması ancak onu real de oynatır yoksa silinir
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Alsana modric Ardayı alsaydı modricin yerine atardı o golü
    Cevapla
  • SELAMET 1 hafta önce Şikayet Et
    İNGİLİZ illetini sevmem. Real Madrit in geçmesine sevindim.
    Cevapla
  • MustafaAli 1 hafta önce Şikayet Et
    City müthiş oynadi ama Real kördügüm gibi kapatti arkayi ne yaptilarsa cözemediler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR