Dünya'nın en güzel 50 şehri

Kanadalı dünyaca ünlü seyahat sitesi Flight Network binlerce blog yazarı ve seyyah arasında yaptığı ankete göre dünyanın en güzel 50 şehrini belirledi. İstanbul listenin 17'inci sırasında kendine yer bulurken, birincilik ipini göğüsledi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2019 14:44 GÜNCELLEME 19.06.2020 16:50 SEYAHAT
Dünya'nın en güzel 50 şehri
Dünya'nın en güzel 50 şehri

Seyyahların seyahat aşkını canlandıracak önemli bir haber Flight Network isimli site tarafından yayınlandı.

 

 

Kanada menşeli site, binlerce seyahat yazarı, acenteler ile konunun uzmanlarına dayandırdığı verilerle "Dünya'nın en güzel 50 şehri" isimli bir bir liste hazırladı. Hazırlanan listelerin içinde Türkiye'den İstanbul'da bulunuyor.

DESTİNASYONLAR VE ULAŞIM

 

 

Hazırlanan listede baz alınan en önemli maddeler kentlerdeki ulaşım ve gezilecek destinasyonlar maddesi oldu. Özellikle şehir içindeki ulaşım kolaylığı ile gezilip görülecek yerlere göre sıralama yapan site 50 şehrin yer aldığı listede İstanbul'a 17'inci sıradan yer verdi. 

YALNIZCA 2019 DEĞİL, TÜM ZAMANLARIN EN GÜZELLERİ

Listenin yayınlandığı Flight Network, bu şehirlerin yalnızca 2019 değil tüm zamanların en güzel şehirleri olduğunu ve her zaman pasaportunuzu alıp gitmeniz gereken yerler arasında olduğuna dikkat çekti.

İşte gezmeye doyamayacağınız birbirinden güzel şehirler.

DÜNYA'NIN EN GÜZEL 50 ŞEHRİ

Paris: Dünyanın en güzel şehirleri listesi sıralamasında Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi ve Şanzelize'ye ev sahipliği yapan Paris yer alıyor. Paris hakkında hazırladığımız detaylı gezi rehberine de buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

New York: Dünyanın en büyük metropollerinden biri olan New York, en çok ziyaretçi alan kentlerden biri. Sahil kenarına inşa edilen bu kent, devasa gökdelenleri, hareketli yaşantısı ile biliniyor. Özellikle ulaşım açısından oldukça geniş bir ağa sahip olan bu kent, gezilip görülmeyi hak eden en güzel yerlerin başında geliyor.

Londra: İngiltere'nin abşkenti Londra, oldukça köklü geleneğe sahip bir kent. Dünyanın en çok ziyaret edilen kentlerinden olan londra, özellikle muhteşem metro ağı ile öne çıkıyor. her yere ulaşımı kolay hale getiren raylı ulaşım sistemi şehri adeta bir örümcek ağı gibi örmüş durumda. Bu sayede gezilecek destinasyonlara kolay ulaşım sağlayan bu kent en güzel şehirler listesine yazdırmaya hak kazandı.

Londra hakkında yazdığımız detaylı gezi rehberine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Venedik: İtalya'nın kanallarıyla ünlü kenti Venedik de listenin üst sıralarında kendine yer buldu. Rengarenk binaları ve rönesans esintileriyle göz dolduran şehir, özellikle romantik bir tatil geçirmek isteyen çiftler için öneriliyor. 

Vancouver: Kanada’nın en büyük şehirlerinden biri olan Vancouver, Pasifik Okyanusu’na yakın bir konumda bulunuyor. Yaşanılacak en iyi şehirler arasında seçilen Vancouver, eşsiz güzellikleri ile de aynı zamanda dünyanın en güzel 50 şehrinden biri olarak listede beşinci sırada yer aldı.

Barcelona: İspanya'nın Katalonya bölgesi başkenti olan Barselona, dünyanın en çok ziyaret edilen ikinci şehri konumunda. Yaklaşık 90 milyon turisti ağırlayan şehir dünyanın en güzel kentleri listesinde bulunuyor.

Bağımsızlık girişimleri ve futbol kulübüyle ünlü Katalonya kenti Barselona hakkında yazdığımız detaylı gezi rehberine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Cape Town: Güney Afrika’nın en güzel liman kentlerinden biri olan Cape Town, inanılmaz cazibe merkezleri, kozmopolit yaşam tarzı, doğa harikaları, yaban hayatı ve elbette cana yakın halkıyla dünyaca ünlü bir kenttir. Tüm bu özellikleri ile Afrika kenti Cape Town bu listede yer aldı.

San Fransisco: San Francisco Kaliforniya Eyaleti’nin kuzeyinde yer alan önemli kültürel ve finansal bir merkezdir. Şehir 19. yüzyılın ortalarında Kaliforniya’da başlayan “Altına hücüm” döneminde bir anda zenginleşmiş ve büyümüştür. Özellikle modern ve renkli yaşamı ile çokça merak edilen bu kent, dünyanın en güzel şehirleri listesinde kendine yer edindi.

Sidney: Sidney; Avustralya’nın en büyük, en kalabalık ve en çok turist çeken şehridir. Uzak kıtanın en güzel şehirlerinden biri olan Sidney, limanlarıyla dünyanın en önemli sahil yerleşkelerinden biri olma özelliğini kazandırmıştır. Bunun yanı sıra oldukça güzel görülmeye değer destinasyonları bulunan Sidney de listede yerini aldı.

Roma: Rönesans ve antik Roma uygarlıklarına ait kalıntıları ile yaşayan tarihi denilebilecek kent, dünyanın en güzel kentlerinden biri seçildi. 

Singapur: Kuzey’de Malezya’nın Johor eyaleti, Güney’de Endonezya’nın Riau Adaları ile çevrili Singapur Cumhuriyeti, dünyada az sayıda bulunan şehir devletlerden biridir. Küçük bir ada ülkesi olmasına rağmen yükselen gökdelenleriyle dikkat çekmektedir.  

Hint Okyanusu ve Güney Çin Denizi’ne yakın konumda olması ülkeyi dünyanın en işlek limanlardan biri haline getirmektedir.

Lizbon: Portekiz’in başkentidir. İstanbul gibi dünyanın 2 yakası olan nadir şehirlerinden olan Lizbon özellikle güzelliği ile geziliip görülmeyi hakeden bir şehir. Avrupa Birliği sınırları içindeki en kalabalık 11'inci şehir olan Lizbon,  en güzeller listesinde kendine yer edindi.

Amsterdam: Sonbaharın en çok yakıştığı Avrupa kentlerinden Amsterdam, zengin tarihi ve yoğun kültürel unsurları ile milyonlarca turisti ağırlıyor. Çok çeşitli popülasyona sahip Amsterdam'da gezilecek yerler oldukça fazla. Amsterdam hakkında yazdığımız detaylı gezi rehberine buradan ulaşabilirsiniz.

Prag: Orta Avrupa'nın en görkemli şehirlerinden biri Çekya'nın başkenti Prag, çok iyi korunan tarihi dokusu, mimarisi ve sanatsal olarak zenginliğiyle her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Avrupa'nın kalbi olarak anılan Prag, nehrin iki yanına ayrılmış gotik ve barok mimarisiyle de ön plana çıkıyor.

Prag hakkında yazdığımız detaylı gezi rehberine buradan ulaşabilirsiniz.

Rio de Janerio: Brezilya’da bulunduğu eyaletin başkenti olan Rio de Janeiro, Sao Paulo’dan sonra ülkenin en büyük ikinci şehridir. Rio Karnavalı, Kurtarıcı İsa Heykeli, Maracana Stadyumu, İpanema Sahili gibi destinasyonları ve eğlenceleri ile dünyaca bilinen Rio De Janeiro, bu bilinenlerinden öte seyahatinizi renklendirecek birçok turistik alan ve doğal güzelliklere sahiptir.

Budapeşte: Macaristan'ın başkenti Budapeşte Avrupa'nın en renkli kentlerinin başında geliyor. Gecesi ayrı, gündüzü ayrı olan bu kent, tarihiyle de öne çıkıyor. Budapeşte hakkında yazdığımız gezi rehberine buradan ulaşabilirsiniz.

İstanbul: İstanbul her ne kadar listenin 17'inci sırasında yer alıyor olsa da bizlerin gönlünde o Avrupa'nın ve hatta dünyanın en güzel şehri İki kıtaya köprü olan, krallıklara, imparatorluklara ve en önemli Osmanlı Devletine payitahtlık eden bu kent dünyanın en güzel kentleri listesinde yerini aldı.

Tokyo: Uzak Doğu'nun gözdesi Japonya, hem geleneksel kültürü hem de teknolojideki liderliğiyle dünyanın her yerinden milyonlarca insanın görmek istediği hayaller ülkesi konumunda bulunuyor. Başkent Tokyo ise tapınakları, renkli caddeleriyle keşfetmenin hazzını doyasıya yaşamayı seven gezginleri kendine çekiyor.

Tokyo hakkında hazırladığımız detaylı gezi rehberine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Viyana: Avusturya'nın başkenti Viyana da sonbaharın en çok yakıştığı Avrupa kentlerinden biri. Kaleler ve şatolarla kaplı olan kentin yeşillikleri, kızıl yapraklarla kaplanıyor, masaslı bir görüntü ortaya çıkıyor.

Brugge: Brugge, çikolata kokan sokakları, sonu Orta Çağ mimarisinin taş evlerine çıkan kanallarıyla etkileyici bir gezi turu sağlıyor. Gezmek için yalnızca bir günün bile yeterli olduğu Brugge'de pek çok mimari harikası yapılar ve bohem sokaklar görenleri büyülüyor.

Brugge hakkında yazdığımız yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

LİSTEDE YER ALAN DİĞER ÜLKELER

50 ülkeden 20'sini detaylı olarak ele aldığmız ülkeler ve şehirler bunlarla da sınırlı değil. listeden geriye 30 ülke kent daha yer alıyor. Bu kentlerin arasında sırasıyla Buenos Aires, Toronto, San Dieggo, Quebec, Hong Kong, Chicago, Madrid, Havana, Dubai, Kudüs, Edinburghi Quito, Zurich, Cusco, St. Petersburg, Berlin, Hanoi, Queenstown, San Miguel de Allende, Seul, Dubrovnik, San Sebastian, Bangkok, Cartagenai Dublin, Marakeş, Bergen, Jaipur, Pekin, Atina yer alıyor. 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 1
  • Kubilay Seven 4 yıl önce Şikayet Et
    hayatımı gezmek seyahat etmek için harcıyorum. Çok seviyorum yeni yerler görmeyi bu listedeki çoğu yere gitme şansım oldu. Benim gibi gezginleri en çok zorlayan şey bilet fiyatları. Tüm kazandığımızı biletlere harcıyoruz allahtan biletall gibi siteler varda biraz tasarruf edebiliyoruz bilet ücretlerinden.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR