Normalleşmenin ilk gününde turizm merkezleri doldu

Koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde yaklaşık 2 buçuk aydır kapalı olan turizm merkezleri ziyaretçilerine açıldı. Türkiye'nin pek çok noktasında havanın kapalı olmasına rağmen vatandaşlar, sahillere ve parklara akın etti.

ABONE OL
GİRİŞ 01.06.2020 17:32 GÜNCELLEME 01.06.2020 18:00 SEYAHAT
Normalleşmenin ilk gününde turizm merkezleri doldu
Normalleşmenin ilk gününde turizm merkezleri doldu

Koronavirüs önlemleri kapsamında yaklaşık 2 buçuk ay önce girişlerin yasaklandığı sahiller, parklar ve müzeler gece yarısı saat 00.00 itibariyle yeniden açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni normalleşme kararları kapsamında turizm merkezlerini tekrar halkın hizmetine açması sonrası vatandaşlar soluğu plajlarda aldı. 

 

 

Uzun bir aradan sonra açılan parklar ve plajlarda aynı görüntüler oluşurken mekanlarda denetim sıkı tutuldu. Tüm turistik mekanlara girişte ziyaretçilerin ateşleri ölçüldü ve sosyal mesafeye dikkat edildi. Bazı plaj işletmeleri ise sosyal mesafeye dikkat etmek için farklı önlemler aldı.

SABAHIN İLK IŞIKLARIYLA PLAJA GELDİLER

Korona sebebiyle uzun bir süre kapalı olan dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nin ziyaretçilerine açılmasıyla hava kapalı olmasına rağmen sahile gelen birçok kişi yüzdü, denizi izledi.

 

 

Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahiline de sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ilk ziyaretçileri geldi. Havanın 20, deniz suyu sıcaklığının 21 derece ölçüldüğü turizm kenti Antalya’da bazı vatandaşlar serin havaya aldırmadan denize girdi.

Denize girenler kadar izleyenler, fotoğraf çektirenlerin de fazla olduğu görüldü. Amatör balıkçılar da uzun bir aradan sonra oltalarını yeniden denize attı. Sahil bandına gelen kimi vatandaşlar yürüyüş, kimileri egzersiz hareketleri yaptı. Sosyal mesafe kurallarına göre dizayn edilen plajlardaki şezlongları ise sadece bir çiftin maskeli şekilde kullandığı gözlemlendi. Bazı gençlerin ise kahvaltı yaptıkları görüldü.

İZMİR'DE KAPALI HAVAYA RAĞMEN DENİZE GİRDİLER

Çeşme'nin turistik otellerinde, günler öncesinden yeni normalleşme dönemi hazırlıkları başlarken, otellerin plaj ve havuzlarında şezlonglar, en az 1,5 metre aralıklı olmak üzere sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yerleştirilmişti. 

Yeni normalleşme ile kontrollü yaşam 1 Haziran tarihi itibariyle başlarken, Çeşme'de havanın kapalı olmasına rağmen bazı vatandaşlar, Ilıca Plajı'nda portatif sandalyelere oturarak sohbet ederken, bazı vatandaşlar da denize girdi. Denizde voleybol oynayan vatandaşların yanı sıra bir tatilci de köpeği ile birlikte denize girerek, denizin tadını çıkardı. 

ALANYALILAR DA DENİZİN TADINI ÇIKARDI

Hava sıcaklığı 23, deniz suyu sıcaklığının ise 21 derece ölçüldüğü Antalya’nın Alanya ilçesinde 1 Haziran itibarıyla denize girme yasağının kaldırılmasıyla sahiller dolmaya başladı. Plajlara gelen çok sayıda yerleşik yabancı ve vatandaşlar deniz ve güneşin tadını çıkardı. 

Yasağın bitmesiyle çok sayıda yerleşik yabancı ve vatandaşlar soluğu dünyaca ünlü Damlataş, Kleopatra ve Keykubat plajlarında aldı. Hava sıcaklığının 23, deniz suyu sıcaklığının 21, nem oranının yüzde 66 ölçüldüğü ilçedeki plajlarda çok sayıda kişi, denize girerek keyifli vakitler geçirdi. Şezlonglarda güneşlenenler, sahilde yürüyen çiftler ve kumsalda oynayan küçük çocuklar ise renkli görüntüler oluşturdu.

"SAKİN KENT" AKYAKA DA ZİYARETÇİLERİYLE BULUŞTU 

 Muğla’nın ‘Sakin Kent’ unvanlı Ula’nın Akyaka mahallesinde bir taraftan belediye tarafından sahil düzenlemesi yapılırken, diğer taraftan bir grup genç yağmurlu havaya rağmen denize koştu. Deniz suyu sıcaklığının hava sıcaklığından daha iyi olduğunu belirten vatandaşlar Gökova Körfezi manzaralı Akyaka sahilinde uzun süre yüzdü ve deniz topu oynadı.

Uzun bir pandemi süreci yaşadıklarını belirten vatandaşlar, “Uzun bir pandemi sürecinden geçtik. Bu yoğun stresin altında sıkıldık. 1 Haziran’dan itibaren denizlerin tekrar kullanıma açılması bu nostalji havada deniz çok iyi geldi. Bu süreçte emeği geçenlere teşekkür ediyorum” derken, bir başka vatandaş ise, “Uzun bir pandemi sürecinde evimizde kaldık. Plajları açılması ile uzun süre uzaklaştığımız deniz ile buluştuk. Ben cankurtaranlık yapıyorum. Hem antrenman yapmak, hem de nostaljik bir havada hava koşulları kötü olsa da denizin sıcaklığı içimizi ısıttı” dedi.

"TÜRKİYE'NİN MALDİVLERİ" SALDA GÖLÜ DE ZİYARETE AÇILDI

Geçen yıl "Özel Çevre Koruma Bölgesi" ilan edilen ancak salgın nedeniyle 2 ay kadar önce ziyaretçi girişi kısıtlanan Salda Gölü ve çevresine, normalleşme süreciyle yeniden ziyaretçi kabul edilmeye başlandı.

Ziyaretçiler ateşleri ölçüldükten sonra sosyal mesafe kuralı ve maske takma zorunluğuyla gölün doğal güzelliğinin en iyi izlendiği Beyaz Adalar bölgesine tek girişten alındı. Yeşilova Kaymakamlığınca işletilen kafeteryadaki masalar sosyal mesafe kuralı dikkate alınarak yeniden düzenlendi.

MERSİN PLAJLARINDA SOSYAL MESAFELİ DENİZ KEYFİ BAŞLADI

Mersin'de, koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında, sosyal mesafe kuralına göre yeniden düzenlenen sahiller, kısıtlamanın kaldırılmasıyla deniz keyfi yapmak isteyenleri ağırladı.

Erdemli ilçesindeki UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Kızkalesi sahilinde, bazı vatandaşlar denize girdi, bazıları da sahilde güneşlendi.

MİLLİ PARKLAR DA ZİYARETÇİLERİNE KAVUŞTU

Havanın kapalı olması nedeniyle denize girmeyi tercih etmeyen vatandaşlar ise doğayla iç içe bir gün geçirmek için milli parklara gitti. Türkiye’nin önemli turizm kentlerinin başında gelen Aydın’ın Kuşadası ilçesindeki koyları ve ender doğal güzellikleri ile ünlü Dilek Yarımadası Milli Parkı, koronavirüs önlemleri alınarak bugün itibariyle ziyarete açıldı. Deniz eve doğaya hasret kaldıklarını ifade eden tatilciler, korona virüsten bir an önce kurtulmayı dileyen tatilciler, “Umarın en kısa zamanda korona virüs biter de daha rahat şekilde daha güzel şekilde tatilimizi yaparız. Bizsiz buralar daha da çok güzel olmuş. İnsanın olmayışı doğaya çok iyi geliyor." dedi.

KAYNAK : Haber7, İHA, AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR