Bayramda tatil beldeleri doldu! Adım atacak yer kalmadı

Koronavirüs nedeniyle sakin günler geçiren turizm beldeleri, 4 günlük Kurban Bayramı tatilinde tamamen doldu. Tatilciler, Ege ve Akdeniz bölgesindeki tüm plajları doldururken otel, pansiyon ve yamaç paraşütü ile dalış gibi turistik aktivitelerde yer kalmadı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.08.2020 14:57 GÜNCELLEME 02.08.2020 14:57 SEYAHAT
Bayramda tatil beldeleri doldu! Adım atacak yer kalmadı
Bayramda tatil beldeleri doldu! Adım atacak yer kalmadı

Türkiye'nin turizm cenneti tatil beldeleri Antalya, Muğla ve İzmir, Kurban Bayramı tatili nedeniyle tatilcilerin akınına uğradı. Bayram tatilinde iç turizm hareketliliği nedeniyle pandemi döneminde ilk kez bu kadar yoğunluk yaşayan dünyaca ünlü sahiller, adeta eski günlerini aratmadı.

 

Antalya, Fethiye, Kuşadası ile Marmara'nın turistik beldelerinde oteller ve pansiyonlarda yer kalmazken yazlık kiralık evler ise günler öncesinde rezerve edildi. 

 

ÇEŞME'DE NÜFUS 1 MİLYONU AŞTI

Bayram tatilinde en fazla yoğunluk Ege'nin turistik bölgelerinde yaşandı. İzmir Çeşme'de arife günü başlayan bayram yoğunluğu, bayramın ikinci gününden itibaren zirveye ulaştı. Çeşme'nin otoban girişleri ve eski İzmir yolundaki girişinde kilometrelerce kuyruk oluştu. Bayram öncesi hafta sonlarında 650 bine ulaşan nüfus yoğunluğunun, bayramın ikinci gününden itibaren 1 milyonu aştığı öğrenildi.

Çeşme ve Alaçatı yollarında yoğun araç trafiği yaşanırken, havanın da sıcak olması nedeniyle plajlar da doldu taştı. Çok sayıda tatilcinin akın ettiği mavi bayraklı Ilıca Halk Plajı'na giden yollarda trafik sıkışıklığı yaşanırken, trafik sık sık durma noktasına geldi. 

ANTALYA PLAJLARI ESKİ GÜNLERİNE DÖNDÜ

Antalya’da Kurban Bayramı tatili nedeniyle dünyaca ünlü sahil tatilcilerin akınına uğradı. Sahil adeta eski günlerini aratmadı. Hafta sonunda hava sıcaklığının 30 derece nem oranının ise yüzde 80’lere kadar çıktığı kentte, serinlemek ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’ni tercih etti.  

Oluşan yoğunluktan dolayı tedirgin olan bazı vatandaşların sahilin boş kısımlarında güneşlenmeyi tercih ettiği dikkat çekti. 

DİDİM'DE ADIM ATACAK YER KALMADI

Aydın'ın turistik ilçesi Didim’de de bayram yoğunluğu yaşanıyor.  Bayramı tatili yılın en sıcak günlerine denk gelince birçok vatandaş, tatil beldelerine ve sahillere akın ederken Didim’de bayram yoğunluğu zirve yaptı.

İlçede turizmin kalbi olan Altınkum Plajı'nda adeta adım atacak yer kalmadı. 7’den 77’ye binlerce tatilci 43 dereceye bulan sıcaklıkta kendilerini Ege’nin serin sularına bıraktı. Kimi tatilciler ise su sporları yaparak tatilin tadını çıkardı. 

YAMAÇ PARAŞÜTÜ VE DALIŞ ETKİNLİKLERİNDE YER BULMAK İMKANSIZ

Türkiye'nin en ünlü yamaç paraşütü destinasyonlarından Muğla'nın Fethiye ve Marmaris ilçelerinde fiyatı 500 TL'yi bulan paraşüt etkinliklerinde de yoğunluk yaşandı. Bayram öncesinde tam kapasite iş yapmayan işletmelerde bayram tatilinde yamaç paraşütü veya dalış yapmak isteyenler, bir gün önceden rezervasyon yaptırıyor.

İZOLE TATİLİN ADRESİ ÇADIR KAMPLARINDA DA TATİLCİ AKINI

Muğla'nın Datça ilçesindeki çadır kamplar, Kurban Bayramı tatilinde, koronavirüs salgını döneminde izole olarak doğayla iç içe tatil yapmak isteyenlerin akınına uğradı. Kent merkezine 25 kilometre uzaklıkta yer alan Palamutbükü sahilindeki Akçabük Çadır kampında, en yoğun günler yaşanıyor.

Çam ağaçlarıyla kaplı 35 dönümlük alandaki 400 çadır kapasitesine sahip kampta, bayram tatili dolayısıyla tüm yerler doldu. Datça Yarımadası'nın güneyinde, Akdeniz'in kıyısındaki kampta her yaştan tatilci, çam ağaçlarının gölgesinde denize sıfır ve doğayla iç içe tatil yapıyor. 

KAYNAK : Haber7, DHA, AA, İHA
YORUMLAR 60 TÜMÜ
  • millet 3 yıl önce Şikayet Et
    su hale bak .bu virus gecmez.biz evden cikmamaya devam...
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberle ne anlatılmak istendiği anlaşılmıyor; Coronanın hortlatılma endişesi mi? Turizmin canlanma sevinci mi?
    Cevapla
  • Asli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bilerek yapilmiş ve seçilmiş Bakalim insanlar ne tarafa çekecek , Agirlikta ibre ne tarafi gösterirse yetkililerde o tarafta yerini aliverecek. Çok kurnazca hazirlanmiş, Ama maalesef bizim vatandaşlarda szan gibi atladi hemen.
    Cevapla
  • Hhvb 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP ekonomik kriz canavarları # para yok yok bunlarda
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu tablo karşısında korona bayram ediyor. Gerisi hikaye. Kış ayları çok zorlu geçecek çok.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Kurban Bayraminin amaci nedir bir araştırın sahillerde soyunmakmi dinimiz bunumu emrediyor? bunu söylüyorum diye bana fetöcü diyorlar yaziklar olsun sizlere eger hakkıma girdiyseniz helal etmiyorum
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Sana burda fitne fücur çikarttirtmayiz, boşuna ugraşma. Sen amerikaya kacamadinmi papazin eteginin altina
    Cevapla
  • Adam Ol Adam 3 yıl önce Şikayet Et
    Dini siyasete ,,Denize,,plajlara,, yolsuzluklara,, vs vs alet etmekten ne zaman vaz gececek bu CHP zihniyeti.
    Cevapla
  • Lelya 3 yıl önce Şikayet Et
    Bre cahil ,, antalyaya her yil 45 milyon gayri Müslim Turist geliyor, Senin derdin nedir söylermisin. Zaten turist gelmedi diye birsürü oteller kapandi. Birakta turizm sektörü bir nefes alsin. Fitne çikarmanin anlami yok, edepli olmayi sanada ögretecez
    Cevapla
  • Kayserili 3 yıl önce Şikayet Et
    Sus edepsiz halen konuşuyor, 15 Temmuzun artiklari seni
    Cevapla
  • Yürrrüüü 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen fitneci yorumlarini yaz insanlara hakaret et sonrada bana fetöcü diyorlar de. Sende hiçmi edep yok, bu yorumunda bile inceden inceye fetöyü masum göstermeye çalişiyorsun, Bu Aziz Milletin kanina girdiniz ulan fetöcüler ,esas bu millet sana hakkini helal etmeyecek ,, anca gidersin papazinizin yanina amerikaya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR