ABD'de jeton düştü! "Türkiye'yi dışlamak artık çok zor" deyip itiraf ettiler

Dünyanın önde gelen basın kuruluşlarından The Wall Street Journal gazetesi, Türkiye'nin Doğu Akdeniz stratejisini masaya yatırdı. Haberde bölgede denizcilik programı başlatan Türkiye'nin hamlelerinin beklenmesi gereken bir durum olduğu belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.08.2020 14:28 GÜNCELLEME 03.08.2020 14:29 DÜNYA
ABD'de jeton düştü! "Türkiye'yi dışlamak artık çok zor" deyip itiraf ettiler
ABD'de jeton düştü! "Türkiye'yi dışlamak artık çok zor" deyip itiraf ettiler

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki meşru varlığı Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni (GKRY) rahatsız ederken, Mısır da gerilime dahil oldu.

 

Darbeci Sisi yönetiminin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin son yayınladığı Navtex'in, "Kahire'nin Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) olarak nitelediği alanı ihlal ettiği" iddia edildi.

The Wall Street Journal gazetesi, Ankara'nın bölgedeki varlığına ilişkin bir yazı paylaştı.

 

"DOĞU AKDENİZ'İN EN BÜYÜK EKONOMİSİ..."

Yazıda, Doğu Akdeniz'de doğal gaz zenginliklerine ilişkin çekişmenin, çok sayıda rakibin deniz iddialarını tetiklediği, bölgenin ana güçlerini çatışmaya doğru ittiği görüşü paylaşıldı.

Bir tarafta Yunanistan, İsrail, GKRY ve Mısır'ın olduğu, diğer tarafta ise Doğu Akdeniz'in en büyük ekonomisi Türkiye'nin yer aldığı kaydedildi. Türkiye'nin, bölgesel izolasyonunu kırdığı aktarıldı.

"KİMSE TÜRKİYE'DEN HİÇBİR ŞEY YAPMAMASINI BEKLEYEMEZ"

Türkiye'nin, Doğu Akdeniz'deki enerji denkleminin dışına itmeye çalışan girişimlere işaret edilirken, "Hiç kimse Türkiye'nin hiçbir şey yapmamasını bekleyemez. Bu yüzden Türkiye denizcilik programını başlattı." ifadesi kullanıldı.

Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin neredeyse 1800 kilometre sınırının olduğuna dikkat çeken Türk yetkililer, bölgede Ankara'yı denklem dışında tutan enerji projelerinin başarısızlığa mahkum olduğuna vurgu yapıyor.

Ankara, her defasında önceliğinin diyalog olduğunu yüksek sesle dile getiriyor.

YORUMLAR 45 TÜMÜ
  • süleyman şah 3 yıl önce Şikayet Et
    abd ve Ab ülkeleri sanki bunları bilmiyor muydu? bal gibi biliyor ama işine gelmedi,acaba türkiye'ye hırlayarak,oyun dışına atabilir miyiz diye düşündüler,fakat türkiye rest çekince,geri çekildiler...anlaşma yakındır...gazı uluslararası şirketler çıkartır,ülkelerin paylarını dağıtır,bu arada boru hatları cenneti türkiye'den de d.akdeniz gazı geçirilir ve avrupa'ya yollanır,böylece avrupa rusya'ya bağımlı olmaktan kurtulur...türkiye bunu görmüyor mu sanıyorlar...bal gibi görüyor...
    Cevapla
  • ALP ARSLAN 3 yıl önce Şikayet Et
    HAMDOLSUN CENABU HAK DOĞRULARI MUHAKKAK GÖSTERECEKTİR,inşALLAH HERKES DOĞRU TARAFINDAN GÖRÜR.
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yeterince dislandi savas istiyoruz intikam istiyoruz seferberlik istiyoruz türkiye düsmanlari yok olmadigi sürece baris yok 100 yilda sürse savasa devam biktik tehdit edilmekten biktik asagilanmaktan
    Cevapla
  • osmanlı rtt 3 yıl önce Şikayet Et
    ayağını gazdan çek, mantıklı düşün
    Cevapla
  • osmanlı rtt 3 yıl önce Şikayet Et
    ayağını gazdan çek, mantıklı düşün
    Cevapla
  • çaqdaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    ellerinde gelse değil akdenizden çıkarmak değil anadoludan çıkarmak ortayasa bile çok görülür... uyan ey mille tuyan... kafir kara gözün kara kaşin için seni sevmez...
    Cevapla
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    4 ülke diyalog un ne olduğundan habersizler Yunanistan GKRY Fransa ve bunlara uymaya çabalayan Mısır diyalog ney haberleri yok tam sıkışıyorlar hadi diyalog kuralım deniyor ama nedense ta baştan böyle bir niyetleri yoktu ama tam Türkiye haklarını savunmaya başladı şimdi akıllarına diyalog geldi daha ne gördüler ki ummadıkları şeyler başlarına gelecek hele şu Libya da tamamen Ateş kes yapılsın Rusya oraya yerleşmeye başladığında anlayacaklar sözlerimizi çok yalvaracaklar Türkiye ye birlikte hareket edelim diye ama tren kaçıyor farkında değiller
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR