Tarihi Akabe Yolu'nda doğa yürüyüşü

Siirt Üniversitesi (SİÜ) tarafından hazırlanan "Keçi Deyip Geçme Bilim ve Sanattan Vazgeçme" Projesi ile öğrenciler, 3 bin 500 yıllık Akabe Yolu'nda doğa yürüyüşü yapıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.09.2018 17:46 GÜNCELLEME 16.09.2018 17:46 GÜNCEL
Tarihi Akabe Yolu'nda doğa yürüyüşü
Tarihi Akabe Yolu'nda doğa yürüyüşü

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de desteklediği proje kapsamında Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi önünde başlayan yürüyüş, 3 bin 500 yıllık Akabe Yolu'nun geçilmesinin ardından Botan Çayı kenarındaki Yerlibahçe köyü asma köprüsünde sona erdi.

Proje Yütürücüsü Dr. Öğr. Üyesi Ebru Bilen, TÜBİTAK 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenen proje ile 50 lise öğrencisine doğada eğitim verdiklerini söyledi.

Doğanın önemine değinen Bilen, şunları kaydetti:

"Doğaya tam olarak sahip çıkmak için önce bize neler bahşettiğini çok iyi bilmeliyiz. Keçi örneğini kullandığımız projemiz ile ihtiyacı kadar tüketen, gelecek nesillere karşı sorumluluk hisseden, çevre sorunlarına karşı duyarlı ve bilinçli bireyler yetiştirmek için doğa eğitimlerinde hayvan, doğa ve insan temelli etkinlikleri içeren alternatif doğa programlarının kullanılması ile katılımcıların bilinç düzeylerinin artırılmasını hedefledik."

Bilen, projede yer alan öğrenciler ve destekleyici kurum yetkilileriyle kentin doğa harikası olan Botan Vadisi'ndeki tarihi Akabe Yolu'nda gerçekleştirdikleri doğa yürüyüşü eşliğinde öğrencilere eğitim verdiklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR