ABD son dakika 'Türkiye' açıklaması

Son dakika haberi: ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Başkanı Donald Trump'ın bakanlığa Türkiye'ye yönelik yaptırım getirme yetkisi tanıyan bir başkanlık kararnamesi imzalayacağını ancak yaptırımların şu anda uygulanmayacağını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 11.10.2019 23:04 GÜNCELLEME 11.10.2019 23:47 SİYASET
ABD son dakika 'Türkiye' açıklaması
ABD son dakika 'Türkiye' açıklaması

Mnuchin, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Trump'ın Hazine Bakanlığına Türkiye'ye yönelik "birincil ve ikincil yaptırımlar getirmesi" için yetki veren bir başkanlık kararnamesi imzalayacağını belirtti.

 

 

Trump'ın Suriye'deki Barış Pınarı Harekatından "endişe duyduğunu" belirten Mnuchin, "Başkan, Türkiye'nin tek bir DEAŞ savaşçısının bile kaçmasına izin vermemesinin zorunlu olduğunu açıkça söylemek istiyor." ifadesini kullandı.

"YAPTIRIMLARI ŞU ANDA YÜRÜRLÜĞE KOYMAYACAĞIZ"

 

 

"Yaptırımları şu anda yürürlüğe koymayacağımızı söylemek isterim." ifadesini kullanan Mnuchin, ABD Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile yaptırımlar konusunda danışma halinde olacaklarını vurguladı.

Mnuchin, "(Türkiye'nin) Finansal kurumlarını, dikkatli olmaları ve kendilerine yaptırım gelebileceğini konusunda uyarıyoruz. Bir kez daha söylüyorum şu anda bir yaptırım yok. Ancak bu bize verilen en geniş başkanlık yetkileri olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Yaptırımların "güçlü" olacağını belirten Mnuchin, "Umarım bu yaptırımları kullanmak zorunda kalmayız, ama gerekirse Türkiye'nin ekonomisini kapatırız." ifadesini kullandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 152 TÜMÜ
  • istanbul 4 yıl önce Şikayet Et
    Abdebirincidüşmanconidomuzlar
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Herifteki bakış açısına bak.Türkiye ekonomisini kapatırız diyor.Dünyanın sahibi olduğunu zannedecek kadar özgüven nerden geliyor.Böyle zulüm yapmaya devam ederseniz elinizdeki gücünüzde çok güvendiğiniz ekonominizde zayıflarda siz kapanırsınız inşallah
    Cevapla
  • Vatan1 4 yıl önce Şikayet Et
    Su abdye ikide bir mütefik deyip durmayın bunlar bize düşmanlık yapıyor. Türkiye abd le değil rusyayla mütefiklik kurmasi gerek.
    Cevapla
  • Kahrolsun abd İs 4 yıl önce Şikayet Et
    Millet diyor ki ey abd elinizden geleni arkanuza koymayın. !Bu millet sizi siler. ...Kuru ekmek yer namerde boyun eğmez. !!!!!
    Cevapla
  • xxxxx 4 yıl önce Şikayet Et
    yaptırımlardan en çok zararı yapan görür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR