Son Dakika haberi: Ankara'dan ABD'ye 'olası yaptırım' cevabı!

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin olası yaptırımlarıyla ilgili yapılan açıklamada, 'Tam mütekabiliyet çerçevesinde misliyle mukabelede bulunacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır' ifadeleri kullanıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.10.2019 00:13 GÜNCELLEME 12.10.2019 01:31 SİYASET
Son Dakika haberi: Ankara'dan ABD'ye 'olası yaptırım' cevabı!
Son Dakika haberi: Ankara'dan ABD'ye 'olası yaptırım' cevabı!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Barış Pınarı Harekatıyla bağlantılı olarak ABD Hazine Bakanlığı'nın Türkiye'ye yönelik yaptırım hazırlığı içinde olduğuna dair yapılan açıklamalara ilişkin, "Tam mütekabiliyet çerçevesinde misliyle mukabelede bulunacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır." dedi.

 

 

"HAREKATIN HEDEF VE KAPSAMINI AÇIKÇA ULUSLARARASI KAMUOYUYLA PAYLAŞIYORUZ"

Barış Pınarı Harekatı başladığında ABD yönetimine her seviyede bilgi aktarıldığını ve Dışişleri Bakanlığınca yapılan basın açıklamasında harekatın hedef ve kapsamı tüm açıklığıyla uluslararası kamuoyuyla paylaşıldığını anımsatan Aksoy şunları kaydetti:

 

 

"KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN, MİSLİYLE MUKABELEDE BULUNURUZ"

"Türkiye'nin milli güvenliğine tehdit oluşturan terör örgütleriyle mücadele etmektedir ve bu mücadele kararlılıkla sürdürülecektir. Buna karşı atılacak her adıma karşı tam mütekabiliyet çerçevesinde misliyle mukabelede bulunacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır."

ABD HAZİNE BAKANI NE DEMİŞTİ?

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Başkanı Donald Trump'ın bakanlığa Türkiye'ye yönelik yaptırım getirme yetkisi tanıyan bir başkanlık kararnamesi imzalayacağını ancak yaptırımların şu anda uygulanmayacağını duyurmuştu.

Mnuchin, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Trump'ın Hazine Bakanlığına Türkiye'ye yönelik "birincil ve ikincil yaptırımlar getirmesi" için yetki veren bir başkanlık kararnamesi imzalayacağını belirtmişti.

"YAPTIRIMLARI YÜRÜRLÜĞE KOYMAYACAĞIZ"

"Yaptırımları şu anda yürürlüğe koymayacağımızı söylemek isterim." ifadesini kullanan Mnuchin, ABD Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile yaptırımlar konusunda danışma halinde olacaklarını vurgulamıştı.

Mnuchin, "(Türkiye'nin) Finansal kurumlarını, dikkatli olmaları ve kendilerine yaptırım gelebileceğini konusunda uyarıyoruz. Bir kez daha söylüyorum şu anda bir yaptırım yok. Ancak bu bize verilen en geniş başkanlık yetkileri olacak." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Yaptırımların "güçlü" olacağını belirten Mnuchin, "Umarım bu yaptırımları kullanmak zorunda kalmayız, ama gerekirse Türkiye'nin ekonomisini kapatırız." ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 66 TÜMÜ
  • Mechul 4 yıl önce Şikayet Et
    Hiç şüpheniz olmasın. Atacağınız her adımın karşılığı olacaktır
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    şeytan da insanı fakir ile korkutur.Bunlarda aklı sıra bizleri ekonomi ile korkutuyor.Lan bizler neler gördük neler çektik.Sizin gibi bolluk içinde büyümedik.
    Cevapla
  • sosyolog 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben abdye değil dünyaya kızıyorum. bırakın şu doları ticarette sonra bakalım aynı şekil havlayabilecek mi???
    Cevapla
  • TÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    dansöz Amerika kıvır kıvır
    Cevapla
  • Ertuğrul Gazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizi açlıkla yoksullukla korkutuyorlar aklı sıra biz zaten yoksulluk ve açlıkla yuzlesmis bir milletiz Çanakkale'de kurtuluş Savaşı'nda bırakın inceldigi yerden kopsun varsın lüks yaşam olmasın para pul olmasın ama bu düzende olmayacak bizim olduğumuz yerde sizin lafiniz gecmeyecek...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR