Ankara'da İdlib hareketliliği!

İdlib'de Mehmetçiğe yapılan alçak saldırı sonrası Ankara'da parti merkezlerinde hareketlilik yaşanıyor. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli parti genel merkezlerinde gelişmeleri takip ederken Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştü. Siyasilerden TSK'ya ve ordumuza destek, şehitlerimize ise taziye mesajları yağdı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.02.2020 09:36 GÜNCELLEME 28.02.2020 12:06 SİYASET
Ankara'da İdlib hareketliliği!
Ankara'da İdlib hareketliliği!

33 askerimizin şehit olduğu hain saldırı sonrası Ankara'da yoğun bir trafik yaşandı. Parti liderleri  son gelişmeleri parti merkezlerinden takip etti.

BAHÇELİ KURMAYLARIYLA GENEL MERKEZDE

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İdlib ile ilgili gelişmeleri parti genel merkezinde kurmaylarıyla birlikte takip etti.

 

 



KILIÇDAROĞLU'NDAN  HATAY TALİMATI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İdlib'deki son gelişmeleri görüşmek üzere kurmaylarıyla bir araya geldi. Parti yöneticileri ile İdlib'deki gelişmeleri görüşen Kılıçdaroğlu, durum değerlendirmesinde bulundu.Toplantıda, Hatay milletvekillerinin gelişmeleri takip için Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile kente gönderildiği öğrenildi.Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti genel merkezindeki çalışmasını sürdürdüğü belirtildi. 

AKŞENER: CUMHURBAŞKANINI ARADIM

Akşener, partisinin genel merkezinde, İdlib'deki saldırıya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.Acı bir olayla karşı karşıya olunduğunu vurgulayan Akşener, görüşme sağladığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı bilgileri kendisiyle paylaştığını aktardı.

Görüşmede neler konuşulduğunun sorulması üzerine ise Akşener, "Cumhurbaşkanını ben aradım ve sadece bilgi aldım. Paylaşmam doğru olmaz." karşılığını verdi.

FUAT OKTAY:  BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEKLER

cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, tarihe savaş suçlusu olarak geçecek Esed ve rejim unsurlarının, İdlib'deki alçakça saldırının bedelini ağır ödeyeceklerini belirtti.

Esad tarihe bir savaş suçlusu olarak geçecek

Oktay, İdlib'deki saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Tarihe savaş suçlusu olarak geçecek olan terör devletinin başı Esed ve rejim unsurları bu alçakça saldırının bedelini ağır ödeyeceklerdir. dedi.

AKINCI: TÜRKİYE'NİN ACISINI PAYLAŞIYORUM

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Suriye'nin İdlib kentinde, Türk askerine rejim kuvvetleri tarafından yapılan hava saldırısı sonucu şehit olan 33 asker için başsağlığı ve taziye mesajı yayımladı. “Suriye-İdlib'den gelen acı haber hepimizi derinden sarstı, şu ana kadar 33 gencecik askerin şehit olduğu bilgisi var” diyen Akıncı şunları kaydetti:

“Türkiye’nin bu büyük acısını şahsım ve Kıbrıs Türk halkı adına paylaşıyorum, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum."

ÖMER ÇELİK: HAK ETTİKLERİ ŞEKİLDE CEVAPLANDIRILACAK

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin milli güvenliğini sağlamak üzere İdlib'de görev yapan askerlere rejim unsurları tarafından gerçekleştirilen alçak saldırıda şehit olan kahramanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bu alçak saldırıyı hak ettiği şekilde cevaplandırdığını vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Katil rejim ve onu cesaretlendirenler bu kalleşliğin hesabını en ağır şekilde vereceklerdir. Türkiye, Suriye'de yürüttüğü haklı mücadelesini uluslarası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanarak hedeflerine ulaşana kadar sürdürmekte kararlıdır. Milletimizin başı sağolsun."

BAKAN ALBAYRAK'TAN TAZİYE MESAJI

Bakan Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu mübarek gecede aldığımız haberle ciğerimiz yandı. Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin. Askerlerimizi korusun, ordumuzu muzaffer kılsın" ifadelerini kullandı.

MECLİS BAŞKANI ŞENTOP: EN AĞIR BİÇİMDE...

TBMM Başkanı Mustafa Şentop  "Dünyanın herhangi bir yerinde hangi hesaplar yapılıyor olursa olsun, Türkiye hiçbir saldırı ya da alçakça girişim karşısında sessiz kalacak bir devlet değildir. Diplomasi ve uluslararası düzeyde girişimler devam ederken sahada ülkemizi hedef alan her saldırı, en ağır biçimde cevabını alacaktır" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Ülkücü 4 yıl önce Şikayet Et
    Meralde kemalde timsah gözyası döküyordur.chp hdp iyi parti bu ülkenin basına bela.bunlardan vatana fayda gelmez tam tersi vatanı verirler.bu zihniyet bozuk zihniyet.bunlarında canı cehenneme şehitlerimizin ruhu şad olsun.ailelerine allah sabır versin.bu vatan bölünmez.bölemeyecekler.parcalayamayacaklar allah ülkemize yardım ey yarabbi bizi vatansız bırakma allahım.
    Cevapla
  • Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Meral aksener sende hdp ye destek verdin bu pkk sevicilerle oldun canın cehenneme geber inşallah.33 şehidimiz var .bu hdp li hainler chp meral akşener hepiniz aynısınız canınız cehenneme allah vatanımızı korusun .şehitlerimizede allah rahmet etsin
    Cevapla
  • M.ZEKİ ARPACIK 4 yıl önce Şikayet Et
    Kutsal değerler uğruna ve en kutlu bir ayrılışla rablerine vasıl olan dava kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Vefa ve fedakarlığınız karşılıksız kalmayacak. Şehitler değil haktan kopan mevta olur. Ey kutlu ruha erenler, size selam ve sevgiler..... vesselam
    Cevapla
  • M.ZEKİ ARPACIK 4 yıl önce Şikayet Et
    Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz, Ruhları şad olsun, makamları ali olsun diyoruz. Kahraman gazilere şifa temenni ederek şehit ve şehitlik adaylarının kaybedeceği bir şey yok. Madem ecel birdir., istisnasız herkesi türbilansına alacak ve herkes hak ettiğine varacak kaderde olan mutlaka vuku bulacak, Allah'a teslim olmak onun dostluğunu kazanmak yegane kazanımlı tercihtir.şehitlerimizin ailelerine taziyelerimizi iletir, acılarını ciğerlerimizde hissettiğimizi ve kalplerinin inşirah bulmasını niyaz ediyorum.
    Cevapla
  • Mehmed 4 yıl önce Şikayet Et
    33 şehidimizin kanında esedin lahnet elleri var ise bu cesareti kamalın ve Rusya nın sayesinde aldı. Bir gece baskını yapın içerideki fetöcü azgınlarla beraber hepsinin kafasına sıkın infaz edin şama yürüyelim şamı esedin başına yıkalım. Diyarbakır halkı olarak devletimiz için duacı ve canlarımızı vermeye hazırız vatan ezan için. Cihad ilan edilmeli nüklüer almalıyız pakistandan. Ne gerekiyorsa yapmalıyız. Yıkılmayı bekleyemeyiz olaylar NATO ve Rusya ca aleyhimize çıkarsa yapmalıyız bunları tüm Türkmen Müslüman ve Afrika dahil hepsini cihad için hazır hale getirmeliyiz. Son ordu tükenirse Allah muhafaza İslam biter yeryüzünde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR