AK Parti'den son dakika Ayasofya açıklaması

Gelen son dakika haberine göre, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Ayasofya'nın ibadete açılması konusunda Temmuz'da gerekli adımlar atılacağını duyurdu. Mehmet Muş, MHP ve AK Parti’nin İYİ Parti’nin Ayasofya ile alakalı araştırma önergesi getirmesiyle ilgili Meclis'e de önemli bir çağrı yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.06.2020 17:02 GÜNCELLEME 10.06.2020 11:55 SİYASET
AK Parti'den son dakika Ayasofya açıklaması
AK Parti'den son dakika Ayasofya açıklaması

Meclis Başkanlığına İyi Parti tarafından sunulan Ayasofya konusundaki Araştırma Önergesi, TBMM'de kabul edilmedi.

AK PARTİ TARİH VERDİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş konuya ilişkin yaptığı açıklamada, meselenin araştırma önergesi safhasını geçtiğini ifade etti ve Meclis'i araştırmadan ziyade o anlamda atılacak olan adımlarla çalışmaya davet etti.

Muş, "Danıştay’da bir dava yürümektedir, Temmuz ayı içerisinde bununla alakalı bir karar verilecektir. Mesele araştırmanın ötesine geçmiştir. Karardan sonra gerekli adımlar atılacaktır." diye konuştu.

Mehmet Muş, MHP ile AK Parti'nin İYİ Parti'nin Ayasofya ile alakalı grup önerisine ret oyu verdiklerini de duyurdu.

 

SÖZLERİ ÇARPITILAN MEHMET MUŞ'TAN YENİ AÇIKLAMA

AK Parti Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, MHP ve AK Parti’nin İYİ Parti’nin Ayasofya ile alakalı grup önerisine ret oyu verdiğini duyurmuştu. Bazı internet sitelerinin bu ret oyu açıklamasını çarpıtarak cümlelerini aktardığını belirten Muş, konuyla alakalı açıklama yaptı.

Bazı internet sitelerinin sözlerini çarpıtarak bu ret oyunu duyurduğunu söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, konuyla alakalı sosyal medyadan bir açıklama yayınladı. Muş açıklamasında, "Bazı internet siteleri sözlerimi çarpıtıp, yalan haber yapmış. Biz Ayasofya'nın ibadete açılmasına değil; İYİ Parti'nin grup önerisine ret oyu verdik. "Zulüm 1453'te başladı" diyenler bizim Ayasofya davamızı anlayamaz! Meclis tutanağındaki ifadelerim aynen şöyledir;" dedi.

"TEMMUZ AYI İÇERİSİNDE GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK"

AK Parti Milletvekili Muş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki oturumdaki konuşmasındaki cümleleri de paylaştı. İşte o cümleler: "Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Ayasofya'yla alakalı görüşlerimizi milletvekilimiz açıklamıştır; şu an Danıştay'da bir dava yürümektedir, temmuz ayı içerisinde bununla alakalı bir karar verilecektir. Mesele araştırmanın ötesine geçmiştir; dolayısıyla, burada bir araştırmayla araştırılacak bir noktada değiliz, araştırmanın daha ötesindeyiz. Artık, karardan sonra gerekli adımlar atılacaktır; dolayısıyla Meclisi, araştırmadan ziyade o anlamda atılacak olan adımlarla çalışma noktasında davet edeceğiz. Bu anlamda İYİ PARTİ'nin verdiği grup önerisine 'Hayır' oyu vereceğiz ve inşallah temmuz ayı içerisinde de gerekli adımlar atılacaktır."

AYASOFYA'DA 86 YILDIR İBADET YAPILMIYOR

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethettikten sonra ilk cuma namazını kıldığı, fethin simgesi Ayasofya'da 86 yıldır ibadet yapılmıyor.

O günden bu yana konu pek çok kez yargıya taşındı, Danıştay tarafından hep reddedildi. Ancak Danıştay 10. Dairesi, vakfın bu itirazını görüşecek. Şimdi gözler yargının vereceği kararda olacak.

Aynı daire İstanbul'daki Kariye Camii'nin müzeye dönüştürülmesine dair 1945 tarihli Bakanlar Kurulu kararını geçen yıl iptal etmişti. Kararda caminin asli fonksiyonu dışında kullanılamayacağı belirtilmişti.

YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • şeker 3 yıl önce Şikayet Et
    İbadete açıldıktan sonraki ilk cuma namazını reisin kıldırmasını çok isterim.
    Cevapla
  • Doğan 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden ret veriyorsunuz açılsın hemen ayıp ya
    Cevapla
  • Akşemseddin 3 yıl önce Şikayet Et
    Açılsın artık cami olan Ayasofya cami olarak.
    Cevapla
  • millet 3 yıl önce Şikayet Et
    açılsın
    Cevapla
  • Час 3 yıl önce Şikayet Et
    Referandum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR