Cihangir İslam da Akşener'in peşine takıldı: Komik 'Ayasofya' iddiası!

Muhalefet, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'nin Ayasofya'yla ilgili yürüttüğü çalışmalar konusunda algı yapmaya devam ediyor. İYİ Parti, Meclis'e bir araştırma önergesi getirerek politik bir manevra yapmıştı. AK Parti'den 'konu araştırma aşamasını geçti, karar zamanı' cevabı gelmişti. Bu kez de İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, "AK Parti, Ayasofya'nın ibadete açılmasını engelledi" diyecek kadar ileri gitti.

ABONE OL
GİRİŞ 11.06.2020 17:20 GÜNCELLEME 11.06.2020 18:50 SİYASET
Cihangir İslam da Akşener'in peşine takıldı: Komik 'Ayasofya' iddiası!
Cihangir İslam da Akşener'in peşine takıldı: Komik 'Ayasofya' iddiası!

Fethin yıl dönümünde Fetih Suresi okunan Ayasofya'nın ibadete açılması yeniden gündemde... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kararı milletin vereceğini söylemiş, ayrıca Ayasofya'yı müze statüsüne geçiren 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararnamesinin iptal yolunun incelenmesi için talimat vermişti. Öte yandan, Danıştay'ın 2 Temmuz'da vereceği kararın beklendiği de ifade edilmişti. 

 

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, Ayasofya'nın camiye çevrilmesine açıkça destek veremeyen muhalefet partileri, süreci siyasi manevra konusu yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Meclis'e bir araştırma önergesi vermiş, AK Parti ve MHP'den, konunun araştırma önergesi gerektirecek bir konu olmadı ifade edilerek, ret oyu gelmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti'nin çelişki içinde olduğunu savunarak iddiasına devam etmişti.

Muhalefet Meclis'ten çıkan bu kararı, sosyal medya ve bazı muhalif yayın organları üzerinden algı operasyonu olarak kullanmaya devam ediyor. İyi Partili ve CHP'lilerin korosuna bu kez de İstanbul Milletvekili Cihangir İslam da katıldı.

CİHANGİR İSLAM DA ÇARPITTI

 

 

İstanbul Milletvekili Cihangir İslam da Akşener'in peşine takıldı. TBMM'de ciddi bir sınav olduğunu savunan İslam, AK Parti'nin Ayasofya'nın ibadete açılmasını engellediğini iddia etti. 

Cihangir İslam'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AK Parti'nin açıklamalarına rağmen Meclis'teki oturumdaki oylamayı çarpıtması ve algı operasyonuna dönüştürmesi tepki çekti. 

Oysa AK Parti Grup Başkanvekilleri Bülent Turan ve Mehmet Muş, muhalefetin yeni bir algı operasyonuna dönüştürülmeye çalışılan Ayasofya girişimine ilişkin şu açıklamaları yapmışlardı:

TURAN: NE KADAR AYIP BİR ÜSLUP!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, önceki gün Meral Akşener'e tepki göstermiş, verdikleri önerge teklifini eleştirmişti.

Turan şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ne kadar ayıp bir üslup! AK Parti 'Ayasofya’nın açılmasına' değil, İyi Parti'nin dün Ayasofya açılamaz iddialarına rağmen bugün 'araştırma komisyonu kurulması' önergesine ret oyu verdi. Neyi araştıracaksınız, İstanbul'u kimin fethettiğini mi? Konu belli, atılacak adım belli..."

MUŞ: GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK

İyi Parti tarafından Ayasofya konusunun araştırılması için bir önerge, Meclis Başkanlığına sunulmuş, önerge Genel Kurul'da kabul edilmemişti. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da konuya ilişkin Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, meselenin araştırma önergesi safhasını geçtiğini ifade etmiş ve Meclis'i araştırmadan ziyade atılacak olan adımlarla ilgili çalışmaya davet etmişti.

Muş, "Danıştay’da bir dava yürümektedir, Temmuz ayı içerisinde bununla alakalı bir karar verilecektir. Mesele araştırmanın ötesine geçmiştir. Karardan sonra Ayasofya konusunda gerekli adımlar atılacaktır." şeklinde konuşmuştu.

Mehmet Muş, konuyla alakalı sosyal medya hesabı üzerinden de bir açıklama yapmıştı. Muş açıklamasında, "Bazı internet siteleri sözlerimi çarpıtıp, yalan haber yapmış. Biz Ayasofya'nın ibadete açılmasına değil; İYİ Parti'nin grup önerisine ret oyu verdik. "Zulüm 1453'te başladı" diyenler bizim Ayasofya davamızı anlayamaz! Meclis tutanağındaki ifadelerim aynen şöyledir;" diyerek Meclis'teki sözlerini yeniden hatırlatmıştı;

"TEMMUZ AYI İÇERİSİNDE GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK"

"Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Ayasofya'yla alakalı görüşlerimizi milletvekilimiz açıklamıştır; şu an Danıştay'da bir dava yürümektedir, temmuz ayı içerisinde bununla alakalı bir karar verilecektir. Mesele araştırmanın ötesine geçmiştir; dolayısıyla, burada bir araştırmayla araştırılacak bir noktada değiliz, araştırmanın daha ötesindeyiz. Artık, karardan sonra gerekli adımlar atılacaktır; dolayısıyla Meclisi, araştırmadan ziyade o anlamda atılacak olan adımlarla çalışma noktasında davet edeceğiz. Bu anlamda İYİ PARTİ'nin verdiği grup önerisine 'Hayır' oyu vereceğiz ve inşallah temmuz ayı içerisinde de gerekli adımlar atılacaktır."

YORUMLAR 115 TÜMÜ
  • BOZOKLU66 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş sen konuşma mümkünse din iman hakkında.konuştukca batıyon.
    Cevapla
  • Kayı boyu 3 yıl önce Şikayet Et
    babasının kendisine verdiği isme ve soyadına layık olamayan bir evlat işte. ecdadımızın kemiklerini sızım sızım sızlatacak bir evlat işte. hainlerin ateşten tuzaklarına odun taşıyan bir evlat işte. Allah tez zamanda aklıselim düşünmeyi nasip etsin in şalllll laaahhhhh.
    Cevapla
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu zati lütfen muhatap alıpta reklamını yapmayalim adına ismini de Islam isminin bu adamdan dan alınıp Ebu cehil konması gerekir
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 3 yıl önce Şikayet Et
    Lozan'nın gizli anlaşması, Ankara'nın başkent yapılmasıyla da alakası olabilir mi.
    Cevapla
  • Ordulu 3 yıl önce Şikayet Et
    Meral akşener önce islamin şartlarını yerine getirsin sonra islam adına mücadele etsin. Islamiyeti yaşamayan islamiyeti anlamaz. Yalan söyliyen hocanın arkasında kim saf tutar ??? Bir bayan olarak nerede olduğunu bilmesi gerekirdi. Kukla bu milletin kafasını karıştırsın diye getirildi. Halen buna kulak asan var ise, imanını sorgulasın !!! Ümmeti parçalamak için bir oyun bu. Kime biyat edeceğinizi iyi bilmeniz gerekir. Ümmeti ılımlı islam, farklı yeni ve eski mezheblerle, oyun eğlencelerle uyutuyorlar. Bunları da başımıza tiyatro olarak getirdiler. Hesap günü beni kandırdılar diye cevap mi vereceğiz ???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR