Son dakika: Bıden skandalı sonrası ABD ile ilk görüşme! Çavuşoğlu açıklama yaptı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dominik Cumhuriyeti’nde ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, ABD Başkan adayı Joe Biden'in skandal ifadelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.08.2020 21:15 GÜNCELLEME 16.08.2020 21:39 SİYASET
Son dakika: Bıden skandalı sonrası ABD ile ilk görüşme! Çavuşoğlu açıklama yaptı
Son dakika: Bıden skandalı sonrası ABD ile ilk görüşme! Çavuşoğlu açıklama yaptı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçilmiş Cumhurbaşkanı Luis Abinader’in yemin törenine katılmak üzere geldiği Dominik Cumhuriyeti’nde ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya geldi.

 

Görüşmede, ikili ilişkiler ile koronavirüs salgınındaki son gelişmelerin yanı sıra Doğu Akdeniz konusu ve Türkiye hakkında haddi aşan ifadeler kullanan ABD Başkan Adayı Joe Biden konusu ele alındı.

GÖRÜŞMENİN ARDINDAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile görüşmesinin ardından yaptığı toplantıda ABD Başkan Adayı Biden'ın Türkiye'ye yönelik sözlerine sert tepki gösterdi. Bakan Çavuşoğlu, "Biz böyle dayatmaları kökten reddediyoruz. Türk milletini de tanımayan cahilce yapılmış bir açıklama"" dedi.

İkili bir ziyarette bulunacak. İspanya Dışişleri Bakanı'yla görüşme imkanımız oldu. Yemin töreninden sonra Pompeo ile ikili görüşmeler oldu. Özellikle Libya'yı değerlendirdik. Uzmanlar düzeyinde Libya istişaresini geliştirmeyi ele aldık. Harita üzerinde Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki tutumu, neler olduğunu, yapıcı tutumumuzu anlattık. Haklı davamızı, kıta sahanlığımızı, bu güne kadar attığımız adımları anlattık. Çünkü Yunanistan kara propaganda yapıyor. Biz hep diyalogdan yana olduk. Son dönemdeki gelişmelerden haberdar olduğunu da gördük. Diğer ikili ilişkilerimizi bölgesel konuları ele alma fırsatımız oldu. Böylelikle bu ziyareti verimli bir şekilde gerçekleştireceğiz.



'CAHİLCE YAPILMIŞ BİR AÇIKLAMA'

Gerçekten yani Biden'ın medyaya yansayan konuşmalarına bakılınca insan üzülüyor. Neden üzülüyor? Yani büyük bir devletin başkan adayının konuşma üslübuna bakılınca insan üzülüyor. Diplomatik tabirlere aykırı. Diğer yandan da çok ciddi hatalar var. Bilgi noksanlığı var. Yani bizim hoşumuza gitsin gitmesin o ayrı bir şey. Örneğin hükümet unsurları diye bir terminoloji kullanmış. Obama'nın yardımcısıyken bunlar hep terör unsurlarıyla teröristlerle yatıp kalktıkları için unsurları diye hitap ediyor.

Türk milletinin iradesiyle seçilmiş hükümeti, hükümet unsurları diye değerlendirilmesi gerçekten inanılacak gibi değil. Diğer taraftan Kürt kökenliler diyor. "Meclis'e girmelerini sağladık." diye haddini aşan cümleler var. Bu ülkede Kurtuluş Savaşı'nı verirken Kürt kardeşlerimizle diğer kardeşlerimizle beraber hep birlikte verdik. Kürt kardeşlerimiz kurucu Meclis'te de vardı. Sen kimsin "Kürtlerin de Meclis'e girmesini sağladık" diye. Bunların Kürt kelimesinden anladığı teröristler. Yani YPG-PKK. Kürt kardeşlerimiz devletin her kademesinde olacak. Ama bu ülkede teröristlere yer yoktur. Bu konuda da haddini aştığını görüyoruz.

Biden'ın Türkiye ve Erdoğan'ı hedef aldığı konuşması:

 
YORUMLAR 45 TÜMÜ
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Başkan adayının söylemlerini bu kadar neden büyüttünüz ki? Bizim muhalefet ABD hakkında atsa tutsa kim ciddiye alırsa bu da öyle bir durum. Ama bu açıklamalarla AKP yanlısı olduğunu söyleyebilirim, bu söylemler oy artırır başka da bir işe yaramaz.
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    hoşuna gitmiş gibi anladım..
    Cevapla
  • mustafa 38 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en alçak ve mikrop devleti abd dir kendilerinden daha ileri medeni devletlerin ilerlemesine her türlü entrkalarla engel ve mani olmak için ellerinden gelen mikropluğu yaparlar bu onların deyişmez politikasıdır amaa devir deyişti biz eski Türkiye deyiliz bunlara göz yummayız
    Cevapla
  • Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Bilinip emin olunamayan darbe ve ABD'nin desteklediği adaylarla ülke yönetimlerine müdahalenin bu şekilde açık seçik şekilde bir ABD başkan adayı tarafından itiraf edilmesi muhteşem bir şey.
    Cevapla
  • Tr-1 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamin konusmalarina bak ya sen git cileden cikma. Ne serfsiz mahluk bu böyle Savas kacinilmaz oldu gibime geliyor böyle ugrasacagimiza ya biz ya onlar böyle nereye kadar sabir sabir tas olsa ikiye ayrilirdi simdiye itin biri gidiyor biri geliyor bundan sonra hodri meydan..geri vites yok üstlerine üstlerine gidilsin azdan az cokdan cok gider.. hadi bakalim..gelin deyisdirin görelim.
    Cevapla
  • Nami 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahın izniyle zalim iktidarınız bir gün elbet bitecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR