Ümit Özdağ bombası nasıl patladı?

Ümit Özdağ programa nasıl çıktı, ortalığı sarsan konuşmasını nasıl yaptı? Program öncesi ve sonrası Tarafsız Bölge stüdyosunda neler yaşandı? Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan Türkiye gündemine bomba gibi düşen programın perde arkasını bugünkü köşe yazısında yazdı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2020 08:40 GÜNCELLEME 21.10.2020 08:49 SİYASET
Ümit Özdağ bombası nasıl patladı?
Ümit Özdağ bombası nasıl patladı?

Ahmet Hakan bugün köşesinde şunları yazdı;

ÖZDAĞ ARADI: Ümit Özdağ, İYİ Parti içinde yaşanan tartışmalara hiç girmemişti bu zamana kadar. “Partimin iç meselelerini kamuoyu önünde tartışmam” diyerek... Bir sabah beni aradı. Ve şöyle dedi: “Ahmet Bey, ben sizin programınızda İYİ Parti’de yaşananlarla ilgili konuşmak istiyorum.” Hiç düşünmeden cevap verdim: “Tabii ki.”

 

*

UZUN HAZIRLIK: Bir hafta sonrası için sözleştik. Yani Ümit Özdağ, programda yapacağı açıklamalara bir hafta boyunca hazırlanmıştı. Bir çıkış yapmaya karar vermişti, sonuçlarını da göze alarak... Üzerine basa basa şunu söyledi: “Programda İYİ Parti ile ilgili her konuyu konuşmak istiyorum.”

 

*

BOMBA PATLAYACAK: Program saatine yaklaşık yarım saat kala Ümit Özdağ, CNN Türk’e geldi. Ne diyecekti? Nasıl bir açıklama yapacaktı? O ana kadar bilmiyordum. Selamlaştık. Çay-kahve söyledik. Ve ben, “Ne diyeceksiniz programda? Koray Aydın’dan mı söz edeceksiniz?” diye program öncesi sohbeti başlattım. Koray Aydın’dan bahsedeceğini söyledi. “Sadece Koray Aydın’dan mı söz edeceksiniz?” diye sordum. Güldü. “Hayır” dedi. Ve ekledi: “Başka şeylerden de söz edeceğim. Bu akşam burada bomba patlayacak.”

*

AYDIN DEĞİL KAVUNCU: Sohbeti biraz ilerlettiğimizde şunu fark ettim: Ümit Özdağ’ın temel meselesi Koray Aydın’la ilgili değildi. Koray Aydın’ı dar kadrocu motivasyonla hareket etmekle suçluyordu falan ama asıl meselesi İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu idi.

*

NEDEN KAVUNCU: Ümit Özdağ, Buğra Kavuncu’nun bir proje dahilinde partiye monte edildiğine ikna olmuş görünüyordu. Meral Akşener’in de Buğra Kavuncu’nun partiye monte edilmesine razı olduğunu düşünüyordu. Ve hepsinden önemlisi, zerre tereddüt etmeden Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğuna inanıyordu. Sohbetimizden çıkardığım sonuçlar bunlardı. Ama bunları, bu netlikte programda söyleyecek miydi?

*

YAYINDA NE YAPACAK: Genelde siyasetçiler, programlardan önce yaptığımız kısa sohbetlerde her şeyi açıkça konuşurlar. Sansüre gitmezler. Programdan önce herhangi biriyle ilgili “FETÖ’cü” falan derler ama program sırasında bundan kaçınırlar. İmalarla, göndermelerle yetinirler. En azından isim vermezler. Bu nedenle Ümit Özdağ’a sordum: “Buğra Kavuncu ile ilgili bu iddianızı programda bu netlikte ifade edecek misiniz?” Cevap verdi: “Bu netlikte söylemeyebilirim ama bakalım.”

*

NETİN DE NETİ: Program başladı. Ümit Özdağ, önce kendi açısından İYİ Parti’de yaşanan tartışmaları yorumladı. Koray Aydın faktöründen söz etti. Partide kendi açısından yanlış giden işlere vurgu yaptı. Kongrede isim çizilmesi olayını analiz etti. Ve tüm bunların ardından sıra geldi Buğra Kavuncu meselesine... Şaşırtıcı derecede açık ve net konuştu Ümit Özdağ. Resmen ve alenen FETÖ’cü dedi partisinin İstanbul il başkanına... İtiraf edeyim: Ben bu kadarını beklemiyordum.

*

HEYET DE ŞAŞIRDI: Ümit Özdağ’la birlikte gelen birkaç partili vardı yanında. Program bittiğinde stüdyoya geldiler. Hepsi acayip şaşkındı. Şok olmuşlardı. “Hoca ortalığı darmadağın etti” dediler. Fark ettim ki... Onlar da beklemiyorlardı Ümit Özdağ’ın bu kadar net konuşacağını... Ümit Özdağ ise derdini anlatmış olmanın rahatlığı içindeydi ve gayet memnun görünüyordu.

Hürriyet

YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • M b 3 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef bu temizlik düzgün yapılamıyor. Hainler hala kol geziyor
    Cevapla
  • Gerçekler 3 yıl önce Şikayet Et
    Madem idam yok, o halde hainlerin hepsini vatandaşlıktan çıkartıp sınır dışı etsin devletimiz, mal varlıklarına el koyup şehit ve gazi yakınlarına bağışlasın. İçeride vergilerimizle beslenip çıktıktan sonra birde siyasete atılıp meclise giriyorlar..
    Cevapla
  • Dadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Gelin meral dan kokular çıkmaya başladı
    Cevapla
  • Bio 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyor arkadaş, bu degilmiydi başkan olacağım diyen.
    Cevapla
  • Muttaki 3 yıl önce Şikayet Et
    Meral Akşener'in bu durumdan habersiz olması mümkün olmayacağına göre, onun da onayı ve bilgisiyle partinin FETÖ kadrosundan oraya monte edilmiş olduğu anlaşılıyor. Bu durum da bizi "acaba İYİ Parti daha kurulurken, yani MHP'den ayrılma aşamasından beri FETÖ ile birlikte mi hareket ediyordu, daha doğrusu bu iş FETÖ'nün MHP'yi bölme planından mı ibaretti", sorusuna getiriyor. Devlet Bahçeli o zamanlar biraz çıtlatmıştı bu mevzuları. Bir şekilde reddedip savuşturmuşlardı. Bakalım nereye varacak.
    Cevapla
  • sofistike 3 yıl önce Şikayet Et
    sen hala acabadamısın yapma aga baştan beri akşener nine nin milli olmadığı belli idi clinton istanbul a gelip nine yi çağırınca koştura koştura gitmişti ne çabuk unuttunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR