Son ankette büyük fark! Enteresan detay gözlerden kaçmadı

Yapılan son anket sonuçlarını köşesine taşıyan Mahmut Övür, "Başkan Erdoğan'la üç siyasi aktör arasındaki fark da inanılmaz, tam 4 katı. Üçünün toplamı bile yetmiyor. Bu sonuç milletin, "kutuplaştırıcı" ve "ötekileştirici" dil kullanan siyasetçilere nasıl baktığının cevabıdır" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.01.2021 10:46 GÜNCELLEME 17.01.2021 10:47 SİYASET
Son ankette büyük fark! Enteresan detay gözlerden kaçmadı
Son ankette büyük fark! Enteresan detay gözlerden kaçmadı

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Kadir Has Üniversitesi'nin koronavirüs sürecinin nasıl yönetildiği ve cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verileceği yönündeki anketinin sonuçlarını paylaştı.

 

Övür'ün yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Kadir Has Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Grubu ile Global Akademi ortaklığında gerçekleştirilen "Türkiye Eğilimleri Araştırması"nın 2020 yılı verileri bir süre önce açıklandı. Koronadan doğal felaketlere onlarca sorunun yaşandığı 2020 yılı geride kalırken, yılın bu son araştırması hükümetten daha çok muhalefet cephesi için derslerle dolu.

 

Muhalefetin üzerinde sörf yaptığı, hatta bazı sivil toplum örgütlerinin de kara bir tablo sunmak için canhıraş çabaladığı korona meselesinde bu gerçek çok daha net görünüyor. Araştırmada "Acaba korona süreci nasıl yönetildi?" sorusunun cevabı aranmış.

Katılımcıların yüzde 59.2'si, Kovid-19 nedeniyle hükümetin açıkladığı destek paketlerini başarılı buluyor. Önemli bir oran. Ama en önemlisi, halkın genel olarak hükümet politikalarını başarılı bulması... Oranı yüzde 57.7

Sağlık Bakanlığı'nın korona verilerini de yüzde 55 oranında doğru buluyor.

Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın koordinasyonunda yapılan araştırmada vatandaşa, cumhurbaşkanı adayı olarak da kimi tercih ettikleri sorulmuş. Sadece ilk dört ismi verelim:

Başkan Erdoğan 42.9, Demirtaş 10, Kılıçdaroğlu 9.7, Akşener 9.2... Burada enteresan olan CHP ve İYİ Parti liderlerinin Demirtaş'ın bile gerisine düşmeleri.

Başkan Erdoğan'la üç siyasi aktör arasındaki fark da inanılmaz, tam 4 katı. Üçünün toplamı bile yetmiyor. Bu sonuç milletin, "kutuplaştırıcı" ve "ötekileştirici" dil kullanan siyasetçilere nasıl baktığının cevabıdır.

YORUMLAR 85 TÜMÜ
  • Trakyali 3 yıl önce Şikayet Et
    Buradaki bazi arkadaslara sesleniyorum Allah birdaha eskiseneleri yasatmasin bize genc arkadaslar bilmiyolar yasamadilar cikip dir dir ediyolar les gibi bir türkiye vardi iyiki erdogan var mis gibi türkiye yaratti
    Cevapla
  • Lemi 3 yıl önce Şikayet Et
    22 yıldır ol verdik te, ne oldu, bunlar geldiindede sabit gelirli olarak periyandık , 20 sene sonrasındada yine perişanız, öncekiler bunlardan dana dürüsttü , enflasynu tam olarak açıklıyorlardı, bunlar gizliyor, memura emekliye işçiye % 3 zam vererek, artırdıkları para ilede yol köprü yapıp büyük türkiye diye bağırıyorlar , dindarız diyorlar ama , en fazla bunların döneminde dinden uzaklaşma, yozlaşma yaşanıyor, yağın yumurtanın daha birçok ürünün fiyatı katlanarak artıyor, umurlarında değil , men dakka dukka seçimde cevabınızı alacaksınız , bu makamları çook arayacaksınız,
    Cevapla
  • İmel 3 yıl önce Şikayet Et
    22 yıl önce pandemi yoktu, sınır ötesi harekstlar yoktu, içeride kendini belli eden uşaklar bu kadar yoktu ,büyük devletler her istediğini aldığı için ekonomik ambargo uygulamiyor du ,bu günkü muhalefet o gün iktidar di ,olağan durumlar yoktu ve sen perişandın. Bunu ayırt edemedikten sonra ; 20 sene boşu boşuna oy vermişsin gardaşım.Fiyatlarin katlanarak artmasından, dışarıdaki baskının artmasından ve durumun dahada kotulesmesinden memnuniyet duyan ellerini ogusturanlari ayırt edemedikten sonra perişan olmaya mahkumsun...Demedi deme...
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi algıcısın,oynamaya devam...
    Cevapla
  • ARTVİNLİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Millet salgının, AB, ABD yaptırımlarını, suriye, libya ve D.Akdeniz sorunlarını, PKK ve Fetö ile mücadeleyi görüyor, analiz ediyor. IMF ye dilenmeden DİMDİK ayakta duran lideride görüyor. %55 ile ERDOĞAN alır.
    Cevapla
  • beni_unutma 3 yıl önce Şikayet Et
    market çarşı pazar ateş pahası,,Reis için çantada keklik görmeyin. ikinci husus ise pkklı terörist demirtaşı kim ankette soktuysa, hemen soruşturulma açılmalıdır.
    Cevapla
  • Anlayana 3 yıl önce Şikayet Et
    Seçim tarihine kadar açıklanacak Reformlar halkı ikna ederse ve işsizlik biterse cumhur ittifakı uçar hali ile Türkiye de uçar. Yoksa Millet ittifakı bugün kü tabloda her türlü kazanır.Ama ben Hükümetimizin Planının olduğunu dusunuyorum. İnancım var hala. İşsizlik Bitmez ise Zor Hükümetimizin işi. Rabbim Devletimize zeval vermesin. Vatandaş izliyor bence. Seçim gününe kadar çok sular akar daha. Halkı ikna edici kalıcı reformlar şart. 2021 yazından sonra belli olur neler olabileceği
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR